Balgam sökücü özelliği ile akciğer hastalıklarına fayda sağlar. Keçiboynuzu kürü akciğer için iyi bir temizleyicidir. Vücutta biriken radyasyonun ve başka toksinlerin dışarı atılmasında etkendir. Detoks özelliği gösterir.
Yüksek kalsiyum içeriği sayesinde kemik sağlığını olumlu etkiler. Balgam söktürücü özelliği ile öksürük tedavisinde kullanılır. Akciğerleri temizler, sigaranın yarattığı hasarı azaltmaya çalışır. Alerjik hastalıklara, astım ve bronşite iyi gelir.
Astım ve Bronşite İyi Gelir
Nefes darlığı, soğuk algınlığı, öksürük gibi göğüs hastalıklarına iyi geldiğini bilinir. Fitokimyasallar içerisinde yer alan teofilin, teobromin ve kafein astımı tetikleyen maddelerdir. Keçiboynuzu, bu maddeleri içermediği gibi astım tedavisinde de etkilidir.
Keçiboynuzu tozunun zararları yok denecek kadar azdır fakat yine de günde 5-6 yemek kaşığı kadar tüketilmesi önerilir. Hamile ya da emzirenlerin uzman bir doktora danışması daha uygun olacaktır. Keçiboynuzu kafein içermediğinden tansiyon hastaları için uygundur ve iyi oranda potasyum içerir.
Keçiboynuzu tozu, insan sağlığında farklı şekillerde fayda sağlar. İçeriğindeki maddeler ile bu besin iştah açar ve kansızlığı ortadan kaldırır. Bunun yanı sıra cinsel isteği arttırır. Sindirim sistemi için dost olan bu besin mide problemlerine de iyi gelir.
İlgili 18 soru bulundu
Sütlü tatlılarda, kek, kurabiye, bisküvi gibi katı yiyeceklerde, bebek mamalarında, içeceklerde hatta ekmeklerde bile keçiboynuzu unu güvenle kullanılabilir. Tüm özelliklerinden faydalanabilmek için onu pekmez, smothie, yoğurt, granola ya da bal içerisine ekleyerek pratik ve hızlı şekilde tüketebilmeniz de mümkün.
Keçiboynuzu tozu faydaları arasında iskelet sistemi için destek de bulunuyor. Kalsiyum zengini olan gıda, kalsiyum emilimini zorlaştıran oksalat içermemesi ile onu kakao gibi maddelerden ayırıyor. Yapılan çalışmalar, içerisindeki çözünmeyen lif ve antioksidan polifenollerin kolesterolü düşürdüğünü gösteriyor.
Keçiboynuzu kürü erkeklerin iktidarsızlığına karşı bir gecelik çözümler yerine, tedavi edici ve de kalıcı çözüm getirmektedir. Keçiboynuzu kürü uygulanmaya başladıktan 4-5 gün sonra etkisini göstermeye ve cinsel hayatı dengelemeye başlar.
Antioksidan olarak zengin olan bu iki besin bir araya geldiği zaman solunum yolları rahatsızlıklarına, mide problemlerine, ağız içi yaralarına hatta kansere karşı bile etkili bir ilaç niteliği taşımaktadır. Özellikle de kış hastalıklarından korunmak için antioksidanca zengin olan besinleri tüketmek önemlidir.
Özellikle solunum yollarında etkili olan keçiboynuzu meyvesi halk arasında genellikle balgam söktürücü ve öksürük giderici olarak yaygın kullanılmaktadır. Aynı zamanda bu kullanımı destekler ölçüde alanında uzmanlar tarafından da bu hastalıklara karşı doğal besin takviyesi olarak önerilmektedir.
Sigara içenler için akciğer temizleme kürü keçiboynuzu suyuyla yapılabilir. Sigara içiyorsanız keçiboynuzu çayı tüketerek sigaranın bıraktığı toksinleri atabilirsiniz. 5 tane keçiboynuzu 1 litre suyun içinde kaynatıp süzdükten sonra elde ettiğiniz suyu gün içinde tüketebilirsiniz.
Peki, keçiboynuzu tozu nasıl içilir? lezzetli bir içecek hem de doğal şifa deposu olacaktır. pekmez ile karıştırılarak tüketilebilir. kesinlikle yer verilmesi gereken bir besindir.
Keçiboynuzu, suyla kaynatılıp tüketildiğinde balgamı söktürmede etkili olur. Öksürüğe karşı da kullanılan keçiboynuzu kürü sayesinde boğazınızın yumuşamasını sağlayabilirsiniz.
Akciğer Sönmesi Tedavisi
Pnömotoraks hastalığının tedavisinde üç temel yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemlerden birincisi, plevral boşluktaki havanın tahliyesi ile pnömotoraks bölgesinin ortadan kaldırılması, ikincisi, hava kaçağının kontrol altına alınması, üçüncüsü ise hastalığın tekrarlamasının önlenmesidir.
Keçiboynuzu Tozu Nasıl Kullanılır: Bal, pekmez veya su ile karıştırarak kolaylıkla tüketilebilir.
Çünkü bircok hastalığa şifa olarak kullanılmaktadır ve diyet çayı olarak da ılık içilir günde bir bardak sabah veya akşam yatmadan önce Üç günlük bir çay KÜRÜ hazırlamak için üç su bardağı suya 5-6 adet KEÇİ boynuzunu parçalara ayırarak tencerede 7-8 dakika kaynatıp ılık olarak tüketilmelidir.
Ürün bitkisel üründür, kesinlikle ilaç değildir. Keçiboynuzu Tozu Muhafaza ve Uyarı: Keçiboynuzu Meyvesi Tozu Ürününün üzerindeki saklama şartlarına uk serin kuru rutubetsiz ortamda direkt güneş ışığından ve çocukların ulaşamayacağı yerde saklayınız.
Keçiboynuzu aç ya da tok karnına içilebilmektedir. Genellikle sabah kahvaltılarında güne zinde başlamak için tüketebilirsiniz. Akşam yatarken tüketirseniz özellikle solunum yolu rahatsızlıklarında rahat bir uyku uyumanıza yardımcı olabilecektir.
Fazla miktarda tüketilen keçiboynuzu özü midede rahatsızlık hissine neden olabilir ve mide bulantısına yol açabilir. Hiçbir besin tek başına bir hastalığı önleyici ya da tedavi edici değildir. Lif yönünden zengin olduğu için aşırı tüketiminde ishale de neden olabilir.
Keçiboynuzunun bilinen yaygın bir yan etkisi olmamasına rağmen uzmanlar, bu bitkinin günlük sınırlı miktarda tüketilmesini öneriyor. Çünkü meyvenin içerdiği yüksek etkili bileşenler, gerekenden fazla tüketildiğinde pek çok doğal besin gibi istenmeyen etkilere yol açabiliyor.
Onbeş günlük kürü uygularken bir çay bardağı içerisine bir küçük çay kaşığı bal ilave edip karıştırınız, sabah kahvaltınız arasında ve akşam yemeğinden önce birer çay bardağı içiniz. Keçiboynuzu kürünü uygularken sabah kahvaltınızda ayrıca bal tüketmeyiniz. Dikkat: Bu kürü uygularken kahvaltıda ayrıca bal tüketmeyiniz.
İçerdiği besin değerleri açısından oldukça zengin bir yiyecek türü olan keçiboynuzunu yoğurt ile birlikte tükettiğinizde faydalarına inanamayacaksınız.
Keçiboynuzun 4 adet tüketim şekli var. Keçiboynuzu kür olarak, pekmez olarak, çiğ olarak, toz hâlinde ya da kaynatılarak tüketilebilir. Keçiboynuzu kürü özellikle astım gibi solunum yolu hastalıkları için tavsiye edilir. Kür hâline getirilen keçiboynuzu kan şekerini dengeler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri