Üniversitenizde devam zorunluluğu var mıdır? Üniversitemizde eğitim-öğretimde derslere devam zorunluluğu vardır. Öğrenciler teorik derslerin %70'ine, uygulamalı derslerin %80'nine devam etmek zorundadır. Öğrenciler derslere, uygulamalara ve sınavlara katılmak zorundadır.
Bir üniversite öğrencisi bu 28 saatin % 30' u olan 8,4 saat derse katılmadığında dersten kalacaktır. 8 saat devamsızlık yapabilir ancak 9. Saat devamsızlığında dersten kalacaktır. Ancak bazı akademisyenler ve hocalar devamsızlık sorunlarına pek göz atmamaktadır.
Derse hiç öğrenci gelmezse ya da az öğrenci gelirse yoklama yine de alınır mı? Yoklama alınır. Okula gelmeniz gerekmektedir. O günlerde ayrıca eğitim-öğretim devam ettiği için, öğrenci kaçırdığı derslerden kendisi sorumludur.
DEVAM ŞARTI ARANMAYACAK
Özvar, 3 Nisan itibarıyla üniversitelerde uzaktan öğretimle birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceğini açıkladı.
“MADDE 17 – (1) Öğrencilerin teorik derslere %70, uygulamalı derslere %80 oranında devamları zorunludur.
İlgili 35 soru bulundu
3 Nisan 2023 tarihi itibarıyla 2022-23 eğitim öğretim yılı bahar dönemine mahsus olmak üzere, uzak öğretim ile isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın yüz yüze eğitim verilebilmesine karar verildi.
Üniversitede devamsızlık hakkı %10 ile %30 arasında değişkenlik göstermektedir. Ancak, genel olark %30 oranı kullanılır. Örneğin, 12 haftalık bir dönemde 4 hafta hakkınız olur.
Online derse katılmak zorunlu değil ama gereklidir. Online Derslere katılan öğrencilerimizin daha başarılı oldukları görülmektedir. Ara Sınav, Final ve Bütünleme sınav soruları kaçar sorudan oluşacak?
Üniversitelerde genel olarak devamsızlık hakkı dersin toplam saatinin %30'u olarak belirlenir. Yani bir öğrenci bir dersin %70'ine katılmak durumundadır. Devamsızlık süresi özürsüz 10 gün, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun derslerden başarısız sayılır.
Devamsızlık zorunluluğu olmayan üniversite ve bölümlerin başında açıköğretim fakülteleri ve uzaktan eğitim fakülteleri geliyor. Bu fakültelerde eğitim görenler sadece sınavlara girerek eğitim hayatını şekillendiriyor. AÖF ve AUZEF bölümlerine kaydolmanız halinde devam zorunluluğu olmayacaktır.
Arkadaşlar üniversitede hoca derse 30 dakika gelmezse ders düşer mi? Böyle bir şey var mı? Evet, ders düşer ama sadece o ders saati için düşer. Bir sonraki ders saati düşmez.
hoca 15 dakikadan fazla gecikirse ders düşer.
Özel üniversiteler ilk haftadan ders işleyip yoklama alıyor. Yoklama alıyorlar çünkü yoklama sınırını aşan öğrencilerden daha fazla para alıyorlar.
Bütünleme sınavları olur. Olmazsa bazı okullarda yaz okulu olur.
evet hocam. ''Bu süreler içerisinde okulunu tamamlayamayan ve mezun olmayan kişiler için okuldan uzaklaştırma gerçekleşir ve öğrencilik halleri sona erdirilir.''
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
1. Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla, doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
Üniversitede de lise gibi hafta içleri ders vardır. Ama haftanın 5 günü ders olacak diye bir zorunluluk yok. Zorunlu dersler ve seçmeli dersler okulunuzun belirlediği gün ve saatlerde olur. Zorunlu dersleri seçmeme gibi bir lüksünüz olmadığı için o gün ve saatte okula gelmek zorundasınız.
Dolayısıyla canlı ders esnasında yoklama almaya gerek duyulmamaktadır.
a) Zorunlu dersler; öğrencinin almakla yükümlü olduğu, b) Seçmeli dersler; öğrencinin istekleri de göz önüne alınarak belirlenen, derslerdir.
Yükseköğretim kurumlarında okuyan tüm öğrenciler için kendi alan derslerinin yanı sıra eğitim-öğretim süresince Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türkçe ve yabancı dil zorunlu derslerdendir. Ayrıca öğrenciler beden eğitimi veya güzel sanat dallarından birini de seçmek zorundadırlar.
devam zorunluğu varsa dönem boyunca ders saatinin %30-40 ı kadar gitmezsen sınıfta kalmazsın dersten kalırsın.
Bazı hocalar bu devamsızlıklara önem göstermemekte bazı hocalar ise çok sert bir şekilde devam zorunluluğu beklemektedirler. Üniversitelerde yapılan devamsızlıklar sadece o dersi ilgilendirir ve dönemlik olarak kayıt altına alınır. Yani devamsızlığınız tüm seneyi değil sadece o dönem ve dersi kapsar...
Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan yeni düzenlemeyle liselerde devamsızlıktan kalan öğrencilere okul dışında kalmamaları için öğrenim yılı sonunu beklemeden mesleki eğitim merkezlerine geçiş hakkı tanındı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri