Haftalık kedi kumu değişimi yapıyorsanız, 5 LT kedi kumu 15 günde biter. Ancak etkili şekilde kullanırsanız 20 günden fazla süre kullanabilirsiniz. Bunun için kedi tuvaletini her yaptığında kaptaki dışkıyı temizlemek gerekir.
Beş litre aldığınız kedi kumunu haftalık olarak değiştirirseniz 15 günde aldığınız kum biter.
Kediniz için 1 paket, ortalama 1 ay gidiyor. Parfümsüz olan kum, tüm kedi cinsleri için uygun. Ürün hem yavru hem de yetişkin kediler için tercih ediliyor.
Kumun değişim zamanı için topaklanmayan kumlarda haftada 1 ve topaklanan kumlarda 30 günde 1 önerisini verilir. Eğer tuvalette ağır bir koku varsa ya da tuvaletin tabanından idrar birikimi gerçekleşiyorsa kumun tamamen boşaltılması, tuvaletin temizlenmesi ve yen, kum eklenmesi gerekir.
Bakteri ve parazit oluşumunu önlemek için her zaman hijyenik olmalıdır. Kedi kumunun mümkünse haftada bir olmazsa 10 günde bir mutlaka düzenli olarak değiştirilmesi gerekir. Kumu değiştirirken kum kabını da mutlaka temizlemelisiniz.
İlgili 19 soru bulundu
Tuvalet dışına idrar ya da dışkı yapmak, normalden daha fazla ve agresif bir şekilde kum eşelemek düzenli temizlik talebi olarak karşılaşabileceğiniz hareketlerden bazılardır. Kedi kumu temizleme işlemini en fazla 2 günde 1 düzenli olarak yapmanız, mümkünse her gün yapmanız herkes için en konforlu çözümdür.
Kedi Kumu Ne Kadar Konmalı? 1 - Kedinizin tuvalet kabını 7 cm yüksekliğe ulaşana kadar kedi kumu ile doldurunuz. 2 - Düzenli olarak kedi kumu kabındaki katı atıkları bir kürek yardımıyla alarak kedinizin tuvalet kabının temiz kalmasına özen gösteriniz.
Karanlık bir yer olmamalıdır. Temiz havadar olmasına dikkat edilmeli. Kedi kum kabı direk güneş ışığı almamalı. Kedinizin kolay ulaşabileceği bir yere konulmalı.
Kedi tuvaletleri en az günde iki defa temizlemek koku oluşumunu büyük ölçüde yok eder. Günlük olarak temizlediğimiz kedi kumuna yeni kum eklemek kötü koku oluşumunu azaltır. 10 ya da 15 günde bir kedi tuvaletindeki tüm kumu değiştirip tuvaleti yıkayıp tuvalete yeni kum eklersek gerekli hijyeni sağlamış oluruz.
Kedinizin ağırlığına göre değişir. Ağırlık 1.5-2.5kg arasında kediniz için 20-30gr/gün mama verilmelidir. Ağırlık 2.5-4.5Kg arasında kediniz için 30-50gr/gün mama verilmelidir. Ağırlık 4.5-6.5Kg arasında kediniz için 50-70gr/gün mama verilmelidir.
Kediniz kum kutusunun yerini ve kokusunu iyi tanır. Bu nedenle gece karanlığında bile kum kutusunu bulabilirler.
Kedi kumu kabını 6 ayda 1 tamamen yenilemek gerekmektedir. Ne kadar temiz tutarsanız, yıkarsanız yıkayın yine de bakteri ve virüsler kolaylıkla yayılım göstermektedir. Kedi kumunda her zaman taze ve kaliteli kum kullanmaya dikkat edilmelidir.
1 PAKET 7 LİTREDİR 3 İLE 3.5 KG ARASI GELMEKTEDİR. Kum Kabına En Az 7 cm Yüksekliğinde Kum Doldurmanız ve Kirlenen Kısmı Alıp Temiz Kum İlave Etmeniz Yeterlidir.
10 kg kedi mamasını ne kadar süreyle kullanabilirim? 10 kg kedi maması, kedilerinizin beslenme alışkanlıklarına bağlı olarak değişebilir. Yaklaşık olarak bir yetişkin kediye 10 kg mama, ortalama 2-3 ay kadar yetebilir.
Kedilerin mama tüketimi günlük 30 – 50 gram arasıdır. Bu durum kedinin iştahına, yavru ve yetişkin olup olmamasına göre değişkenlik gösterir. Ortalama olarak ayda bir kedi 1 – 3 kg kadar mama yiyebilir.
- Klozete dökülür mü? Her kedi kumu klozete dökülebilen özellikte değildir. Özellikle bentonit yapısında olan kedi kumlarının tuvalete dökülmesi oldukça sakıncalıdır.
Kedi kumuna parfüm sıkmak önerilmez. Parfüm, kedinin hassas duyularını rahatsız edebilir ve sağlık sorunlarına neden olabilir. Kedilerin genellikle doğal kokuları sever, bu nedenle temiz kum kullanımı ve düzenli temizlik koku kontrolü için yeterlidir.
Kedi alıştığı zaman her tuvaleti geldiğinde kuma giderek tuvaletini yapar. Kediler genel olarak kumlarını temizlemez. Bu nedenle sizlerin kedi kumunu temizlemesi gerekir.
Her bir kedi için en az bir kedi tuvaletiniz olsun. Çoğu uzman her kedi için 1 kedi tuvaletinin yanı sıra fazladan bir tuvalet daha edinilmesini önermektedir. 3 kedi aynı ScoopFree kedi tuvaletini kullanabilir, ancak bu durumda kutuları daha sık değiştirmeniz gerekir ve tuvalet başında kavgalara tanık olabilirsiniz.
Kedinizin kum yerine başka bir alternatif sunabilirsiniz. Evinizde bulunan bir leğenin içine bir avuç saksı toprağı koyabilir üzerine de gazete parçaları serpebilirsiniz. Kediniz tuvalet ihtiyacını toprak kokusu aldığı için gazete parçaları üzerine yapacaktır.
Yavru kedinize tepsisini nasıl kullanacağı hakkında eğitim vermeniz gerekecektir. Bu eğitim gayet basittir: Gitmek istediğini fark edince, yavru kedinizi hemen alıp tepsinin üzerine götürün. Ayrıca sabah erken saatlerde, gece yatmadan önce ve her öğünden sonra onu tepsiye götürerek yardımcı olabilirsiniz.
Koku yayan alanı karbonatla kapladıktan sonra 30 dakika bekleyip karbonatı temizleyebilirsiniz. Beyaz sirke ya da elma sirkesi ile hazırlayacağınız bir solüsyon, kedi idrarını ve ardında bıraktığı kokuyu temizlemede size yardımcı olabilir.
Koku yapmayan en iyi kedi kumu markaları olarak genellikle Bentonit, Refleks, Eve Clean, Proline gibi markalar tercih edilmektedir. Bu markaların fazlasıyla tavsiye edilmesi ve genellikle tercih edilmelerinin sebebe koku yapmaması ile birlikte oldukça iyi emicilere sahiptirler.
Kedi kumu torbaları, kedinizin tuvalet ihtiyacını karşıladığı kum kabından çıkan kum taneleri, dışkı ve idrarın etkili bir şekilde taşınması ve atılması için tasarlanmış özel ürünlerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri