Kedi kumunu kedi tuvaletine yaklaşık 3-4 parmak yüksekliğinde koymanız gerekir. Eğer az miktarlarda kum koyup kirlendikçe ve azaldıkça üzerine eklemeler yaparsanız normalde harcayacağınız kumdan çok daha fazla kum harcamış olursunuz ve kediler az kumdan hiç hoşlanmazlar.
Yaklaşık olarak 7 cm yüksekliğinde kum ideal olarak düşünülebilir. Daha az kum koymak idrarın emilimini azaltabilir ve kedi tuvaletinin tabanında idrar toplanmasına neden olabilir bu durum meydana gelirse tüm tuvaletin temizlenmesi gerekir. Bu nedenle kum miktarının ideal seviyede olması gerekir.
Kedi tuvaletindeki kumu ne sıklıkla değiştirdiğinize göre de bu süre değişim gösterir. Beş litre aldığınız kedi kumunu haftalık olarak değiştirirseniz 15 günde aldığınız kum biter. Fakat verimli kullanırsanız bu süre yirmi güne kadar çıkabilir.
Kediniz için 1 paket, ortalama 1 ay gidiyor. Parfümsüz olan kum, tüm kedi cinsleri için uygun. Ürün hem yavru hem de yetişkin kediler için tercih ediliyor.
Kedi tuvaletleri en az günde iki defa temizlemek koku oluşumunu büyük ölçüde yok eder. Günlük olarak temizlediğimiz kedi kumuna yeni kum eklemek kötü koku oluşumunu azaltır. 10 ya da 15 günde bir kedi tuvaletindeki tüm kumu değiştirip tuvaleti yıkayıp tuvalete yeni kum eklersek gerekli hijyeni sağlamış oluruz.
İlgili 18 soru bulundu
Karanlık bir yer olmamalıdır. Temiz havadar olmasına dikkat edilmeli. Kedi kum kabı direk güneş ışığı almamalı. Kedinizin kolay ulaşabileceği bir yere konulmalı.
Kediniz kum kutusunun yerini ve kokusunu iyi tanır. Bu nedenle gece karanlığında bile kum kutusunu bulabilirler.
Kedi kumu kabını 6 ayda 1 tamamen yenilemek gerekmektedir. Ne kadar temiz tutarsanız, yıkarsanız yıkayın yine de bakteri ve virüsler kolaylıkla yayılım göstermektedir. Kedi kumunda her zaman taze ve kaliteli kum kullanmaya dikkat edilmelidir.
Her bir kedi için en az bir kedi tuvaletiniz olsun. Çoğu uzman her kedi için 1 kedi tuvaletinin yanı sıra fazladan bir tuvalet daha edinilmesini önermektedir. 3 kedi aynı ScoopFree kedi tuvaletini kullanabilir, ancak bu durumda kutuları daha sık değiştirmeniz gerekir ve tuvalet başında kavgalara tanık olabilirsiniz.
1' 10 oranında sirkeli su karışımı ile kabı silin ve 5 dk bekletin. 5 dk sonra kabı durulayın. Sirke mikroplardan arınma sağlayacağı gibi, kötü kokulara karşıda bariyer olacaktır. Kabın içine ılık su koyun ve 1 yemek kaşığı karbonat ekleyin. 10 dk bekledikten sonra durulama işlemine geçin.
1 PAKET 7 LİTREDİR 3 İLE 3.5 KG ARASI GELMEKTEDİR. Kum Kabına En Az 7 cm Yüksekliğinde Kum Doldurmanız ve Kirlenen Kısmı Alıp Temiz Kum İlave Etmeniz Yeterlidir.
· İnce taneli kumlar eve gelen veterinerler tarafından en çok önerilen kumlardandır. Bunun sebebi ise kolay topaklanmasıdır. Kediler en çok ince kumları sevmektedir. · Kolay topaklanan kumları tercih etmeniz sizin açınızdan daha iyi olacaktır.
Koku yapmayan en iyi kedi kumu markaları olarak genellikle Bentonit, Refleks, Eve Clean, Proline gibi markalar tercih edilmektedir. Bu markaların fazlasıyla tavsiye edilmesi ve genellikle tercih edilmelerinin sebebe koku yapmaması ile birlikte oldukça iyi emicilere sahiptirler.
herhangi bir inşaat kumu, deniz kumu, hafriyat atığı, taş, moloz, talaş gibi sıradan bir kum olmamalıdır. İçinde pis atıklar, sinek ölüsü, yabancı ya da kimyasal madde, çöp artığı, sigara izmariti gibi kalıntıların bulunmaması gerekir.
Kedi kumuna parfüm sıkmak önerilmez. Parfüm, kedinin hassas duyularını rahatsız edebilir ve sağlık sorunlarına neden olabilir. Kedilerin genellikle doğal kokuları sever, bu nedenle temiz kum kullanımı ve düzenli temizlik koku kontrolü için yeterlidir.
- Klozete dökülür mü? Her kedi kumu klozete dökülebilen özellikte değildir. Özellikle bentonit yapısında olan kedi kumlarının tuvalete dökülmesi oldukça sakıncalıdır.
Genel olarak, veterinerler kedinizi tek seferde 24 saate kadar yalnız bırakmanın problem olmayacağını söylüyor. Temiz bir tuvalet kabı, bolca içme suyuna erişim ve siz gitmeden önce yiyeceği iyi bir öğün olduğu sürece, bir gün boyunca keyifleri yerinde olacaktır.
Kumun değişim zamanı için topaklanmayan kumlarda haftada 1 ve topaklanan kumlarda 30 günde 1 önerisini verilir. Eğer tuvalette ağır bir koku varsa ya da tuvaletin tabanından idrar birikimi gerçekleşiyorsa kumun tamamen boşaltılması, tuvaletin temizlenmesi ve yen, kum eklenmesi gerekir.
Uzmanların görüşlerine göre, yetişkin kediler günde 8 saat sorunsuz bir şekilde tek başlarına yalnız kalabilirler. Yaklaşık olarak işte olunan süreye denk gelen bu zaman diliminde kediler tek başlarına evlerinde konforlu vakit geçirebilirler.
Bakteri ve parazit oluşumunu önlemek için her zaman hijyenik olmalıdır. Kedi kumunun mümkünse haftada bir olmazsa 10 günde bir mutlaka düzenli olarak değiştirilmesi gerekir. Kumu değiştirirken kum kabını da mutlaka temizlemelisiniz.
Kedi kumu torbaları, kedinizin tuvalet ihtiyacını karşıladığı kum kabından çıkan kum taneleri, dışkı ve idrarın etkili bir şekilde taşınması ve atılması için tasarlanmış özel ürünlerdir.
Kediler tuvaletlerini yaparken kendilerini koruyamayacaklarını düşünüp çok zaman tedirgin de olurlar. Bunun için sahibinin de kendini savunmasız hissettiğini düşünürler. Sahibi tuvaletteyken başına herhangi bir şey gelmesin ve kendini yalnız hissetmesin diye kapının önünde beklerler.
Kedi gözlerinin en dikkat çekici özelliği göz bebeklerinin iğ şeklinde olmasıdır. Bu şekildeki göz bebeği, yuvarlak göz bebeğine kıyasla, gelen ışık miktarına göre daha hızlı büyüyüp küçülebilmekte ve daha geniş bir form alabilmektedir. Kediler geceleri insan gözüne göre daha net görürler.
Aslında kedilerin büyük bir kısmı günde 13-16 saat uyur.
İdrar yolları enfeksiyonu yaşıyor olabilir. Çişini yaparken yaşadığı yanma sebebi ile kum kabı dışına yapmak zorunda kalıyor olabilir. Karın ağrısı gibi sebeplerle kum kabında rahat edemiyor olabilir. İdrar yollarında taş, kum birikimi gibi metabolik hastalıklar etrafa çiş yapmasına sebep olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri