Soya sosu ideal koşullarda saklanmazsa bozulabilir. Buzdolabında saklanması gereken soya sosu bu şekilde tazeliğini uzun süre koruyabilir.
Oda sıcaklığında bozulmaz ama tadını kaybeder: Soya sosu
Ancak oda sıcaklığına bekleyen soya sosu zaman içinde tazeliğini yitiriyor ve tadı farklılaşıyor. Bu yüzden eğer soya sosu şişesinin tümünü birkaç ay içinde tüketmeyi planlamıyorsanız buzdolabında saklamanız çok daha doğru bir tercih olacaktır.
Sosun içinde yağ ve şeker bulunmuyor. Soya sosu oda sıcaklığında bozulmuyor. Ancak tadının değişime uğramaması için ısı ve ışıktan korunması gerekiyor. Dolayısıyla şişesi açılıp kullanılmaya başlandıktan sonra sosun buzdolabında saklanması tavsiye ediliyor.
Eğer soya sosu kullanmayı seviyor ve evinizde bol bol bulunduruyorsanız hiç açılmamış soya sosunuzu 2 yıl boyunca istediğiniz an açıp kullanmaya başlayabilir, açtıktan sonra ise 3 ay boyunca güvenle tüketebilirsiniz.
Biraz sıvı çamaşır deterjanı, çok az beyaz sirke ve soğuk suyu karıştırın. Karışımı, fırça veya mikrofiber bir bezle lekeli bölge tamamen temizlenene kadar uygulayın.
İlgili 41 soru bulundu
Soya sosu da son tüketim tarihi için endişelenmemeniz gereken besinlerden bir diğeri. Yani buzdolabında beklemekten eskimiş şişeyi çıkarıp rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Soya fasulyeleri, kavrulmuş tahıl, su ve tuzdan yapılan fermente bir sostur. Et, sebze ve balık yemeklerine özel bir aroma kattığı gibi malzemelerin kendi gerçek lezzetlerini de ön plana çıkarır. İçindekiler: Su, Soya Fasulyesi %15, Buğday, Tuz, Alkol (Min. %1.7) (Soya Fasulyesi, Gluten ve Alkol içerir.)
Soya sosu üzerinde yapılan bazı araştırmalarda, antioksidan özelliği olduğu görülmüştür. Araştırmalarda, soya sosunun kırmızı şarap kadar antioksidana sahip olduğu ispatlanmıştır. Aynı zamanda çok fazla laktik asit içeriyor. Soya sosu içerisinde bulunan maddeler nedeniyle, anti alerjin özelliğine sahiptir.
En iyi soya sosu markası diyebileceğimiz Kühne Soya Sosu ile birbirinden güzel ve lezzetli yemek tarifleri deneyebilirsiniz. Özellikle Asya mutfağına meraklı olanların mutfağından eksik olmayan bu özel fermente yöntemiyle edilen sos sayesinde özel tarifler elde etmek mümkün.
Et, balık veya sebzelere marine sos sürün ya da içinde bekletin: soya sosu her türlü marine sos için harika bir lezzet kaynağıdır. Kendi yaratacağınız marine sosta temel bir kural olarak, bir porsiyon marine sos harcı için (yaklaşık 120 ila 150 g) yaklaşık 3 ila 4 çorba kaşığı soya sosu kullanmanız gerekir.
Soya sosu, soya fasulyelerinden fermente edilmiş bir üründür, açıldıktan sonra güvenli bir şekilde oda sıcaklığında saklanabilir.
Serin yerde sakladığınız ve ağzını iyice kapattığınız domates soslar aylarca tazeliğini korur. Konserveler ağzı açıldıktan sonra buzdolabında bekletilmeli ve birkaç güne kadar tüketilmelidir.
Kalan Soslar Nasıl Saklanır? Akşam şahane bir ziyafetten arta kalan sosları saklamanın pratik yolu MigrosTV'de! Kalan soslarınızı buz kalıplarına döküp dondurarak saklayabilirsiniz. Böylelikle vaktiniz kısıtlı olduğunda buz küpünü tavaya attığınızda sosunuz hazır olur.
Soya sosun tadı nasıl? Soya sosu, zengin protein oranının yanı sıra birçok vitamin ve mineral de barındırır. Soya sosun tadı tuzludur. Soyu sosu acı mıdır diye merak edilir, pul biber gibi keskin bir acılığı olmayan bu sosun tadını tanımlarken daha çok tuzlu bir aromaya sahiptir diyebiliriz.
Kimyasal olarak üretilen soya sosu
Tat ve aroma doğal yöntemle elde edilmeyip kimyasal bir işlem ile mısır şurubu, glikoz şurubu, pekmez ve renklendiricilerin ilavesiyle ortaya çıkar. Bu yüzden çoğunlukla şurup kıvamında olur. Kimyasal olarak üretilen soya sosunun kokusu genelde ağır olur.
Soya sosu, soya fasulyeleri, kavrulmuş tahıl, su ve tuzdan yapılan fermente bir sosdur. Çin kökenli olan sos, Doğu ve Güneydoğu Asya mutfaklarında yaygın bir şekilde ve bazen de Batı mutfaklarında tercih edilmektedir.
Çünkü Kikkoman doğal fermente soya sosu özellikle et yemeklerine tamamlayıcı, mükemmel bir tat verir. Sırrı, marinasyon sürecinde saklıdır. Marinasyon, etin kıvamını yumuşatır, hoş ve aromatik yapar.
Amoy Soya Sosu, Uzak Doğu mutfağını sofralarınıza taşır. Kendine has tada ve aromaya sahip soya sosu, özellikle kırmızı ve beyaz etlerin marine edilmesinde kullanılabilir. Ayrıca soya sosu ile deniz ürünleri, sebzeler, makarnalar, çorba, pilav ve salata tariflerinde farklı tatlar elde edebilirsiniz.
Ürünlerinizde Soya Kullanıyor Musunuz ? Ürünlerimizin tamamı Avrupa standartlarındaki Türkiye'nin ilk ve tek köfte fabrikası olan Bursa Yenişehir fabrikamızda Türk Gıda Kodeksine uygun olarak gıda mühendisleri kontrolünde üretilmektedir. Ayrıca ürettiğimiz ve sattığımız her üründen aylık olarak numuneler alınmaktadır.
Tam bir protein kaynağı olan soya sosu, bir çorba kaşığında sadece 11 kalori içermesi, yağ ve kolesterol barındırmaması sayesinde sağlıklı beslenenlerin tercih ettiği bir sos.
Soya ürünleri çok zengin bir izoflavon içeriğine sahiptir. İzoflavonlar kadınlık hormonu olan östrojen çok benzeyen özellikler taşırlar. Bu izoflavonlar (genistein- daidzein) hormonal kökenli hastalıkların ve tümörlerin ortaya çıkmasını önler.
Soyu sosu acı mıdır diye merak edilir, pul biber gibi keskin bir acılığı olmayan bu sosun tadını tanımlarken daha çok tuzlu bir aromaya sahiptir diyebiliriz.
Japonya'nın en ünlü markalarından olan Kikkoman'ın helal sertifikasına sahip özel bir sos çeşididir. Tariflerinize ekstra lezzet ve parlaklık katar.
Soya fasülyesi, kavrulmuş tahıl, su ve tuz ile elde edilir. Bir baklagil türü olan soya, günümüzde özellike et ve süt ürünlerine alternatif olarak kullanılmaktadır. Soya sosu, oldukça tuzlu bir yapıya sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri