Kedi Tıraşı için anestezi tavsiye edilmez. Sadece Tıraş işlemi için dostunuza anestezi uygulamak çok doğru bir işlem değildir. Çünkü gereksiz anestezi kedinize yan etkiler miras bırakabilir. Ancak bazı durumlarda anestezili kedi tıraşı seçeneğinden başka da çözüm yoktur.
Kedilerinizin psikolojik olarak tıraştan etkilenmemesi için de kafasını, patilerini ve kuyruk ucunu tıraş etmeyiz. Kedi makine tıraşı işlemi yaklaşık 10- 15 dakika süre alır. Eğer veteriner hekiminiz tarafında medikal yıkama önerilmediyse veya kedilerinizde ekstrem bir kirlenme yoksa biz yıkanmamasını öneriyoruz.
Bu reaksiyonlar enjeksiyon bölgesinde şişlik gibi hafif etkilerden kalbin durması, anaflaktik şok ya da ani ölüm gibi ciddi etkilere kadar değişiklik gösterebilmektedir. Ancak yapılan araştırmalara göre bir kedinin arabayla veterinere giderken araba kazasında ölme riski, anesteziden ölme riskinden çok daha yüksektir.
Deri ve tüy sağlık problemleri için veteriner kliniklerine götürdüğünüzde. Veteriner hekim uygun ve önerdiği sürece traş ettirmeyi düşünüp yaptırabilirsiniz. Gerekli ve rutinde olması gereken bir durum değil. Tamamen söz konusu hayvan sahiplerin isteği üzerine yapılan uygulamalardır.
Veteriner Kedi Traşı yaparken uyutur. Yani anestezili kedi traşı yapar. Fiyatları aşağıda listelenmiştir; Veteriner kedi traşı fiyatları: 900 TL ve 1200 TL arasında değişkenlik göstermektedir.
İlgili 22 soru bulundu
Aşırı tüy dökme, cilt sorunları ya da hava sıcaklıklarındaki değişimlerin kediler üzerindeki olumsuz etkileri sebebiyle kedilerin düzenli olarak tıraş edilmesi gerekir. Kedi tıraşı özellikle bazı ırklarda tüy topaklarının ve onlara bağlı yaşanan sağlık sorunlarının engellenmesi açısından oldukça önemlidir.
Kedilerde tıraş genellikle yaz aylarında tercih edilen bir durumdur çünkü çok yoğun tüy dökümü başlar bahardan sonra tüylerin değişim zamanı gelir ve bu esnada uzun tüylü kedilerde evde çok fazla tüy dökümü olabilir. Hem hayvanın yazın rahat etmesi hem de evdeki tüy dökülmesi problemini çözmek için tıraş gereklidir.
Doğru ve zamanında tıraş işlemi ile birlikte tıraş edilen kedilerin tüylerinin uzama dönemi yaklaşık 2 ay içerisinde gerçekleşir. Dostunuz için seçtiğiniz makine veya makas tıraşı gibi farklı türde tıraş işlemlerine göre de bu süre uzayabilir veya kısalabilir.
Kedinizin güvenliği ve sağlığı için kedinizi kendiniz tıraş etmeye çalışmayın. Kedinizin tüylerinin dökülmesini, tıraş edilmesini veya kesilmesini istiyorsanız, kedinizi her zaman profesyonel Petibom.com pet kuaförüne götürmelisiniz.
Kediler genellikle İlkbahar ve Sonbahar aylarında tüy dökme evresine geçiş yaparlar. Fakat yaz mevsiminde de tüy dökme durumunda artış görülebilir. Şayet kedinizi tıraş ettirdiyseniz yaklaşık 3 ay sonra yeniden tıraş işlemi yaptırabilirsiniz. Bu sürenin kedi cinsine bağlı olarak artıp azalabileceğini de unutmayınız.
Sadece Kedi Tıraş işlemi için dostunuza anestezi uygulamak çok doğru bir işlem değildir. Çünkü gereksiz anestezi kedinize yan etkiler miras bırakabilir.
Tıraş olmak için narkoz alan kediler ortalama olarak iki saat içerisinde uyanır. Ancak daha önce belirttiğimiz gibi tıpkı biz insanlardaki gibi narkoz etkileri sürer. Bu etkilerin tamamen sona ermesi 12 saati bulabilir. 12 saat sonra narkoz etkisi geçer ve kedinize mama verebilirsiniz.
Kedilerde anestezi işlemi, doğal karşılanması gereken bir işlem. Öncelikle bunu belirterek söze girelim. Anestezi olması gereken bir kedi için narkozun bir zararı bulunmuyor. Yani kedi ameliyat olurken anestezi işlemi sırasında ve sonrasında gönül rahatlığı ile operasyonun tamamlanmasını bekleyebilirsiniz.
Kışın Kedi Traş Edilir Mi? Kışın Kedi Traşı oldukça fazla yapılan işlemler arasında yer almaktadır. Kediler genel olarak bizler ile birlikte ev ortamında yaşamaktadır. Ev ortamında bulunan tüm kediler sıcak ortamda bulundukları için kolay bir şekilde Kış Aylarında Kedi Traşı edilebilirler.
Kediler için gerekli olan tüy uzama süresi yaklaşık beş aylık bir süreçtir. Bu süreç esnasında dostunuzun tüylerinde farklılıklar da görülebilmektedir. Genel olarak tüylerde uzamam veya belirli yerlerde dökülmeler görüldüğü takdirde bu tarz işlemler için veteriner hekimlerle görüşülmelidir.
Kedi ve köpeklerin traş edilmesi anormal bir durum elbette değildir. Traş edilmeye uygun ırkları, belli periyotlar da tüylerin kısaltılması doğru yöntemler kullanılması kaydıyla herhangi bir sorun teşkil etmeyecektir.
Yavru kedi tıraş zamanı için 5 aylıktan sonrası uygun görülmektedir. Çocuğunuz beş aylık olduğunda ve tüy uzunluğuna bağlı olarak da bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.
Ev ortamında beslediğimiz dostlarımız için British Shorthair Tıraşı da zorunlu hale gelir. Kendilerini temizleyen canlılar olsalar da bu dönemlerde yaşadıkları tüy dökümü ile doğru bir şekilde bakım yapılmadığı taktirde bir çok hastalığa da yakalanabilirler.
Genellikle tekir kedisi için uygun olan tıraş seçeneği tekir makine tıraşı olmaktadır.
Yavru İran kedisi traşı zamanı genellikle dostunuzun aşıları tamamlandığı dönemlerde yapılmaktadır. Özellikle yavru kedilerini tıraşı için yaz aylarını tercih etmeniz de sizler için oldukça iyi bir karar olacaktır. Genellikle dostunuzun sağlıklı bir kedi olması için İran Kedisi Traşı düzenli yapılması gerekir.
Bir de kediciklerimizin arka patilerindeki tırnakları kesinlikle kesmemeliyiz. Sadece ön patilerindeki tırnakları kesmek yeterli olacaktır. Neden mi? Çünkü arka patilerindeki tırnakları kesersek özellikle üst katlarda yaşayanlarımız için kedilerin cam kenarı ve balkonlardan düşme riskini artırmış oluruz.
Genel olarak, evcil hayvanınızın yaralanma riskinin artması nedeniyle köpek ve kedi traşında insan traş makineleri kullanılmamalıdır. Motor uzun süreli kullanım için ideal değildir ve gürültüsü ve titreşimleri de evcil hayvanınızı kolayca korkutabilir hatta çok ağır şekilde yaralayabilir.
Genellikle dostlarımızın tıraş işlemleri Pet kuaför merkezlerinde ve kedi kuaförü merkezlerinde yapılmaktadır. Kedi kuaförü merkezleri dostumuzun tüy ve rutin olan tüm bakımlarını en profesyonel bir şekilde yerine getirerek dostumuzun işlemlerini tamamlamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri