Kedi tıraşı oldukça yaygın olarak tercih edilen uygulamalardan birisidir. Aşırı tüy dökme, cilt sorunları ya da hava sıcaklıklarındaki değişimlerin kediler üzerindeki olumsuz etkileri sebebiyle kedilerin düzenli olarak tıraş edilmesi gerekir.
Kedi ve köpeklerin traş edilmesi anormal bir durum elbette değildir. Traş edilmeye uygun ırkları, belli periyotlar da tüylerin kısaltılması doğru yöntemler kullanılması kaydıyla herhangi bir sorun teşkil etmeyecektir.
Kedilerin tüyleri ilkbahar ve sonbahar aylarında kesilmelidir. Bunun nedeni deri yapılarını ve tüylerini tamamen o zamanda oluşan hava şartlarına göre ayarlanır. Kıştan yaza geçiş yaparken uzun ve sık tüylerini atarak yerine yeni seyrek ve kısa tüyler çıkarırlar.
Kediler tıraş olan kediler üşür mü, ne olur? Doğru kişiler tarafından yapılan tıraş sonrasında kedilerde üşüme görülmez. Çünkü uzman pet kuaförleri kedilerin tıraşlarının hangi uzunlukta olması gerektiğini çok iyi bilirler.
Deri ve tüy sağlık problemleri için veteriner kliniklerine götürdüğünüzde. Veteriner hekim uygun ve önerdiği sürece traş ettirmeyi düşünüp yaptırabilirsiniz. Gerekli ve rutinde olması gereken bir durum değil. Tamamen söz konusu hayvan sahiplerin isteği üzerine yapılan uygulamalardır.
İlgili 30 soru bulundu
Veteriner Kedi Traşı yaparken uyutur. Yani anestezili kedi traşı yapar. Fiyatları aşağıda listelenmiştir; Veteriner kedi traşı fiyatları: 900 TL ve 1200 TL arasında değişkenlik göstermektedir.
Kedi tıraşı oldukça yaygın olarak tercih edilen uygulamalardan birisidir. Aşırı tüy dökme, cilt sorunları ya da hava sıcaklıklarındaki değişimlerin kediler üzerindeki olumsuz etkileri sebebiyle kedilerin düzenli olarak tıraş edilmesi gerekir.
Kedilerde tıraş genellikle yaz aylarında tercih edilen bir durumdur çünkü çok yoğun tüy dökümü başlar bahardan sonra tüylerin değişim zamanı gelir ve bu esnada uzun tüylü kedilerde evde çok fazla tüy dökümü olabilir. Hem hayvanın yazın rahat etmesi hem de evdeki tüy dökülmesi problemini çözmek için tıraş gereklidir.
Bunlardan biriside özellikle yazın tüylerinden bunalan kedilerin, tüylerinin traş edilmesiyle rahatlamasıdır.Aynı zamanda kendini taratmayan uzun tüylü kedilerde oluşabilecek sağlık sorunlarının önüne geçilir.
Tüy dökülmesini azaltmanın en etkili ve en hızlı yolu kedileri düzenli olarak taramaktır. Bu işlem, uzun tüylü kediler için gün aşırı, mevsim geçişlerinde ise her gün yapılabilir. Orta ve kısa uzunluktaki tüylere sahip kedinizi ise haftada en az iki, mevsim geçişlerinde en az dört kez taramanız da fayda vardır.
Genel olarak, evcil hayvanınızın yaralanma riskinin artması nedeniyle köpek ve kedi traşında insan traş makineleri kullanılmamalıdır. Motor uzun süreli kullanım için ideal değildir ve gürültüsü ve titreşimleri de evcil hayvanınızı kolayca korkutabilir hatta çok ağır şekilde yaralayabilir.
Kışın Kedi Traş Edilir Mi? Kışın Kedi Traşı oldukça fazla yapılan işlemler arasında yer almaktadır. Kediler genel olarak bizler ile birlikte ev ortamında yaşamaktadır. Ev ortamında bulunan tüm kediler sıcak ortamda bulundukları için kolay bir şekilde Kış Aylarında Kedi Traşı edilebilirler.
Bir de kediciklerimizin arka patilerindeki tırnakları kesinlikle kesmemeliyiz. Sadece ön patilerindeki tırnakları kesmek yeterli olacaktır. Neden mi? Çünkü arka patilerindeki tırnakları kesersek özellikle üst katlarda yaşayanlarımız için kedilerin cam kenarı ve balkonlardan düşme riskini artırmış oluruz.
Doğru Ekipmanlar Tercih Edilmeli
Kedi tıraşı, iki farklı ekipman ile yapılabilir: Makas ve makine! Makas tıraşında tüyler biraz daha uzun bırakılır. Bu kesimde kedinin tüy yapısı, cinsi ve sağlık durumuna göre uygun olan şampuan seçilir. Şampuanla beraber yıkanan kedinin tüyleri taranır ve fön makinesi ile kurutulur.
Bu nedenle uzun tüylü kedilerin zaman zaman tıraş olması veya tüylerinin kısaltılması önerilebilir. Özellikle kendini taratmayan kedilerde oluşabilen tüy topaklarının ciltte yara oluşumuna yol açabileceği bilinmektedir. Bu konuda veteriner hekimlerin önerilerinin takip edilmesi en sağlıklı yöntem olacaktır.
Genellikle dostlarımızın tıraş işlemleri Pet kuaför merkezlerinde ve kedi kuaförü merkezlerinde yapılmaktadır. Kedi kuaförü merkezleri dostumuzun tüy ve rutin olan tüm bakımlarını en profesyonel bir şekilde yerine getirerek dostumuzun işlemlerini tamamlamaktadır.
Hormonal değişiklikler, tıpkı insanlarda olduğu gibi kedilerde de tüylerin dökülmesine yol açar. Bu nedenle kedinizin kızgınlık, çiftleşme ve hamilelik dönemlerinde fazlaca tüy dökmesi normaldir. Bu dönemlerdeki tüy dökülmesini önlemek için kedinizi kısırlaştırmayı düşünebilirsiniz.
Çamaşır kurutma makinesinin kedi tüyü temizliği için etkili olduğu bilinir. Cihaz, kurutma esnasında kıyafetlerin üzerindeki tüyleri toplar. Evde kedi besliyorsanız güçlü filtre özelliğine sahip bir kurutma makinesi edinebilirsiniz. Fırçalama da tüy temizliği için kullanılabilecek bir yöntemdir.
Yavru kedi tıraş zamanı için 5 aylıktan sonrası uygun görülmektedir. Çocuğunuz beş aylık olduğunda ve tüy uzunluğuna bağlı olarak da bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.
British Longhair uzun tüye sahip bir kedi ırkı olduğu için traş işlemlerine oldukça uygundur.
Kedi Tüy Dökülmesi Engelleyici Damlası ve Vitamini Plus+B ( Sadece Kediler için ) Biopetine Plus+B multivitamin, kedilerin biotin ve çinko gibi önemli vitamin ve mineralleri almasına yardımcı olarak sağlıklı deri ve tüy yapısını desteklemeyi amaçlayan bir üründür.
Yeterli beslenmeyen kedilerde de tüylerin uzaması konusunda sorunlar yaşanabilir. Kedilerin yeterli düzeyde beslenmesi gerekir. Eğer bir kedi güzel bir şekilde beslenmez ise bu doğrultuda tüylerinin uzaması yavaş olabilir veya seyrek tüyler çıkabilir. Bu konuda uygulanması gereken şey dengeli beslenme.
Genellikle tekir kedisi için uygun olan tıraş seçeneği tekir makine tıraşı olmaktadır.
Scottish Fold Tüyleri Kesilir Mi? Scottish Fold tüy kesimi belirli dönemlere bağlı tüy dökümü yaşayan kediler için oldukça önemlidir. Kendilerini tamamen yalayarak temizleyen bir canlı olduğu için tüy döküm dönemlerinde mutlaka Scottish Fold tüy kesimi yapımladır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri