Suyun Sıcaklığı Kediler banyodan sonra neden titrer sorusunun sorulmasında başlıca sebeplerden birisi olarak suyun sıcaklığını gösterebiliriz. Kedinizin üşümemesi ve buna bağlı olarak titrememesi için ilk önce su sıcaklığını sizin kontrol etmeniz gerekir.
Kedi yıkandıktan sonra titriyor birçok evcil hayvan sahibi tarafından dile getirilir. Bunun ilk nedeni, su ılık da olsa çıktıktan sonra ısı farklılığı nedeniyle üşümeye başlamasıdır. Ayrıca suyla arası iyi olmadığı için korku da titremeye etkendir.
Duruladıktan sonra kedinizi kurulamak için yumuşak, sıcak bir havlu bulundurmalısınız. Kediniz sesten korkmuyorsa, onu saç kurutma makinesi ile kurutabilirsiniz. Ya da, yalnızca bir havluya sararak kurulayabilirsiniz.
Eğer kediniz durduk yere aniden titremeye başlarsa, bunun nedeni kan şekerinin düşmesi olabilir. Kan şekerinin düşmesinin ise açlıktan kaynaklandığını ve bir kedi uzun bir süre aç kalmışsa kan şekerinin düşmesine bağlı olarak titrediğini söylemeliyiz.
Kedilerin tükürüğünde antiseptik maddeler vardır, bu şekilde kendi yaralarını yalayarak da daha hızlı bir iyileşme süreci geçirebilirler.
İlgili 29 soru bulundu
Kedilerin tüyleri oldukça sık yapıdadır ve ıslanan tüyler ister istemez ağırlaşır. Bu ağırlaşma kedilerin hareketlerini kısıtlayıcı özelliğe sahiptir. Tüm tüyleri ıslandığında kediler her zamanki hızlarında hareket edemedikleri için doğadaki avcılara karşı savunmasız kalabilirler.
yıkanmanın, kedi hayatında belli bir kontörü vardır. her yıkama kedinin derisinin altındaki yağ tabakasını inceltir ve sağlığı için olumsuzdur. özellikle bebek kedilerde banyo sonrası üşütme problemi kedinin cennette soluğu almasıyla sonuçlanabilir.
Özellikle yaz aylarında kedilerin banyolarda, mermer zeminlerde ya da lavabo içlerinde yatmasına çok sık şahit olmak mümkündür. Kedilerin kürkleri ve yazın artan hava sıcaklığı bir araya geldiğinde kedilerin serinleme ihtiyacının ortaya çıkması doğaldır.
Bu durum özellikle, tüyleri kısa olan kedilerde daha sık görülür. Kediniz soğukta titriyorsa, onu sıcak bir yere taşımak veya sıcak bir battaniye ile örtmek titremeyi azaltabilir. Stres: Kediler, birçok farklı faktörden dolayı stres yaşayabilirler.
Kedilerde Stres
Kedinizin stresli olması veya aşırı derecede endişeli olması ani sinir boşalmasına neden olabilir ve kediniz bu sebeple titreyebilir.
Su ile temastan hiç mi hiç hoşlanmayan sevimli dostlarımız için banyo yapmak adeta bir kabustur. Kediler, her ne kadar kendilerini temizlemekte usta olsalar da yılda en az 2 defa yıkanmaları gerekmektedir.
İstisnai olarak kediniz herhangi zehirli bir maddeye temas ederse kesinlikle banyo yaptırmalısınız. Eğer kediniz sağlıklı bir kediyse ve tüyleri yeterince parlaksa kendi yaptığı temizlik yeterli olacaktır. Uzmanlar kedilerin 5-6 ayda bir yıkamanın yeterli olacağını söylüyor.
Nefes alıp verme: Kediniz huzurlu bir şekilde nefes alıp veriyorsa sağlıklı olduğunu gösterir. Kedinizin solunumu bir problemden etkilenebilir. Kediniz nefes almakta zorlanıyorsa, bir solunum yolu hastalığı veya tümörü olabilir. Ayrıca uzun süreli bir boyun ve baş duruşu sergileyebilir.
Tıpkı insanlarda olduğu gibi kedilerdeki stres de titremeye neden olabilir. Kedilerde ortaya çıkan iyi ya da kötü huylu tümörler titreme davranışını ortaya çıkarabilir. Kedinizin vitamin ve mineral eksikliği yaşaması da titremelere sebep olabilir. Böyle bir durumda kediye vitamin ve mineral takviyesi yapmak gerekir.
Kişiler kedilerde ateş olup olmadığını nasıl anlayacağını bilmiyor. Kedilerin genellikle koltuk altı ve kulak bölgesi ateş ölçme noktalarıdır. Kişiler elleriyle bölgelerde detaylı kontrol yaparak, ateş olup olmadığını anlayabilir. Ateşi olan kedilerin genellikle koltuk altları ve kulakları oldukça sıcak olur.
Kedilerde stres çeşitli şekillerde ortaya çıkar. Deri, mesane ve/veya mide-bağırsak sorunları yaşayabilir. Ayrıca, kum kutularının dışına idrar yapabilir, hırlama veya tıslama sesleri çıkartabilir, insanlara veya diğer hayvanlara karşı agresif davranabilir veya takıntılı bir şekilde yalanabilirler.
Kedi masajı, kedilerin mutlu olduklarında gerçekleştirdikleri bir davranıştır. Gözlemler sonucunda varılan sonuca göre kediler ilgi gösterildikten sonra yoğurma hareketi yaparlar. Yani kediniz sizi sevmek için sizi yoğuruyor olabilir. Bunun dışında kediniz size masaj yapıyorsa sizden ilgi bekliyor olabilir.
Özellikle clostridium perfringens tip C türü enfeksiyonlar ve clostridium septicum yani maginant ödem küçükbaş hayvanlarda titreme ile semptom veriyor. Bunun yanında scrapie hastalığı, kazıma hastalığı olarak da bilinir, kuzularda bakır eksikliği ile beraber titreme ve ayakları tutamama sorunlarına neden oluyor.
Kediniz dikkat çekmek için size hafif hafif pati atıyorsa, başını ya da yüzünü ellerinize sürtüyorsa, rahat bir vücut duruşuna sahipse bu davranışlar da kedinin mutlu olduğunu gösteren beden dili işaretleri arasında yer alır. Mutsuz kedileri de aynı şekilde beden dili ile anlamak mümkündür.
Özellikle uyurken kediler güvende hissetmek ve kendilerini sıcak tutmak isterler. Bu nedenle çoğu sahiplerinin yanlarında, kucaklarında ve üstlerinde uyurlar. Kediler için güvende olmak en önemli şeylerden biridir. Bu nedenle uyurken sahiplerine yakın yerlerde olmayı tercih ederler.
Kedilerin istenmeyen yerlere özellikle de sahiplerinin yataklarına idrar yapmaları genellikle hormonal ve kimyasal dengelerini de etkileyebilen anksiyete ve/veya stresten kaynaklanan bir sorun nedeniyle gerçekleşmektedir.
Sırtı kamburlaştırma ve kabarma; Kediler soğuk havaya maruz kaldıklarında yere daha yakın durma ve tüylerini kabartma eğiliminde olurlar. Burun ve kulakların soğuk olması; Kedinizin üşüdüğünü düşünüyorsanız burnuna, kulaklarına, patilerine ve kuyruklarının uçlarına dokunun. Eğer soğuksa, evet kediniz üşüyor olabilir!
Kediler zorunlu gereksinimlerin dışında yıkanmamalıdır. Kediler, steril dile sahiptir ve kendilerini yalayarak temizlerler. Bu yüzden kedinin tüylerine zararlı veya yapışkan maddeler bulaşmadığı zaman kediler asla yıkanmamalıdır. Kedilerin yıkanmasından sonraki en güç işlem ise; kurutma işlemidir.
Kedileri Yıkamak Zararlı mıdır? Kedilerin dilleri antiseptik özellikte olduğu için, kendi temizlikleri dışında yıkanmalarına gerek yoktur. Kesin bir sonuç olmamak ile beraber kedilerin yıkanmasının zararlı olduğu söylenir. Antiseptik, hastalığa yol açabilecek virüs, mantar, bakteri gibi canlıları yok etmeye yarar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri