Miyavlamak ya da çeşitli sesler çıkarmak, mamaya ilgi göstermemek kontrol gerektiren bir hastalığın habercisi olabilir. Sürekli miyavlama aşırı aktif tiroid, böbrek hastalığı, idrar yolu hastalıkları ya da diğer rahatsızlıkların habercisi olabilir.
CEVAP: Kedinizin kızgınlığa girmesi ne kadar normalse bağırması, ağlar gibi davranması, kendini yerden yere atması da normaldir. Baştan açıklayalım kediniz kızgınlık süresindeyken ACI ÇEKMİYOR, AĞRISI YOK. Herşey normal :) Yaptıklarını cinsel dürtüler ile davranışlarına yansıtıyor diyebiliriz.
Kedilerin ağlar gibi ses çıkarmalarının temel nedeni acıkmalarıdır. Yine aynı şekilde uzun bir süredir su içmeyen kediler de ağlar gibi ses çıkarabilir. Bu nedenle kedilerin mama ve su kapları sık sık kontrol edilmelidir.
Teknik olarak kediler üzüldükleri zaman insanlar gibi ağlayamazlar. Kediler üzgün ve incinmiş olduklarında genelde acılı bir şekilde miyavlarlar. Gözlerinden yaş akmasa da, diğer hayvanlar gibi kedilerde duygularını hissedebilen varlıklardır.
Bağırma (ağlayan bebek)
Kavga anından birkaç dakika önce iki kedinin birbirine karşı çıkardığı tuhaf seslenmeler vardır. Adeta ağlayan bebeğin sesine benzeyen kedi bağırmaları size karşı yapılıyorsa, kedinin size saldırmak üzere olduğunu bilmelisiniz. Bir diğer ağlayan bebek sesi çiftleşme sırasında oluşur.
İlgili 34 soru bulundu
Soru sorar gibi. Ne getirdin bana der gibi… Bu tonlamanın aslı hoş geldin demek. Gel buyur, sev okşa, gelmene çok sevindim, allah başımın üstünden eksik etmesin anlamlarına geliyor.
Miyavlamak ya da çeşitli sesler çıkarmak, mamaya ilgi göstermemek kontrol gerektiren bir hastalığın habercisi olabilir. Sürekli miyavlama aşırı aktif tiroid, böbrek hastalığı, idrar yolu hastalıkları ya da diğer rahatsızlıkların habercisi olabilir.
Geride tutulan kulaklar, sıkışmış kuyruk, diken diken olan tüyler ve bunlar gibi diğer vücut işaretleri, kedinizin üzgün olabileceğini gösteren sessiz iletişim biçimleridir.
Bir kedi mutsuzsa, aniden yemeyi bırakabilir. En sevdikleri mamaları bile reddedebilirler. Daha az yaygın olmakla birlikte, mutsuz kediler de kendini yatıştırmanın bir yolu olarak daha fazla yemeye başlayabilir. Kısacası iştah değişikliği, kedilerin normal, mutlu benlikleri gibi hissetmediklerini gösterebilir.
Kedilerde stres çeşitli şekillerde ortaya çıkar. Deri, mesane ve/veya mide-bağırsak sorunları yaşayabilir. Ayrıca, kum kutularının dışına idrar yapabilir, hırlama veya tıslama sesleri çıkartabilir, insanlara veya diğer hayvanlara karşı agresif davranabilir veya takıntılı bir şekilde yalanabilirler.
3. Acı acı bağırma
Kediler kavga öncesi bu şekilde sesler çıkararak ardından hırlama ve tıslamaya geçebilirler. Ayrıca acı acı bağırmak çiftleşme dönemlerinde, alan belirlemek istediklerinde ya da huzursuz olduklarında da çıkardıkları bir sestir.
İlgi arayışı - Çoğu kişi kedilerin yalnız kalmayı sevdiğini düşünse de kediler genellikle oyun başlatmak, kendini sevdirmek veya onlarla konuşmanızı sağlamak için miyavlarlar. Açlık - Kediniz, mama kabı boşsa kesinlikle size hatırlatacaktır ve beslenme saati yaklaştıkça daha fazla ses çıkaracağını fark edebilirsiniz.
Örneğin; yemek sırasında rekabet etmek zorunda kalmak, diğer bir kedi tarafından taciz veya saldırı, başka bir kedinin evin yakınlarında dolaşması, tuvalet kullanımının başka kedi tarafından engellenmesi, başka bir kedinin idrar bırakarak bölgesini işaretlemesi, ortamdaki kedilerle rekabet ve kavgalar kedinizde stres ...
Kedilerin miyavlama sıklıklarının değişmesi yalnızca canları sıkıldığı için gerçekleşebilir. Ancak aynı zamanda ağrı, stres ve hastalık da daha yüksek sesle ve daha çok miyavlamaları ile sonuçlanabilir.
Yetişkin kediler genellikle birbirleriyle miyavlayarak iletişime geçmezler. Miyavlamayı insanlarla konuşmak için kullanırlar. Yavru kediler ise acıktıklarında ya da üşüdüklerinde annelerine miyavlarlar. Ancak yavru kedilerin yaşları biraz ilerlemeye başladığında annelerine ve kardeşlerine miyavlamayı bırakırlar.
Bu, ağrı ve diğer çeşitli ciddi tıbbi sorunların bir işareti olabilir. Çok acı çeken bir kedi, bir top gibi kıvrılmaya çalışıyormuş gibi görünecektir veya sırtı normalden daha yüksek, başı aşağıda ve ön patileri genellikle altında katlanmış olarak, çömelmiş bir pozisyonda kambur oturacaktır.
Uzmanlar, aşırıya kaçıp kedilere sürekli göz teması kurmanın saldırganlık olarak algılanabileceği konusunda uyarıyorlar. Aynı zamanda, kedinizin size karşı bu davranışı sergilememesi onun sizi sevmediği anlamına gelmez; kediler sevgilerini farklı yollarla gösterebilirler.
Kedilerde depresyonun bir başka belirtisi de uyku düzenindeki değişikliktir. Depresyondaki kediler normalden daha fazla uyuyabilir ya da uyumakta güçlük çekebilir ve geceleri huzursuz olabilirler. Kedinizin normalden daha fazla uyuduğunu ya da uyumakta zorlandığını fark ederseniz bunun nedeni depresyon olabilir.
Kediler ön ve arka patilerinin ve özellikle de göbeklerinin okşanmasından hiç hoşlanmazlar. Eğer dostunuzla güzel bir sevgi deneyimi yaşamak istiyorsanız başını ve çenesinin altını nazikçe okşayarak aranızdaki bağı güçlendirmeyi ve onu mutlu etmeyi deneyebilirsiniz.
Kediler küstüğünde her zaman oynadığı ve sevdiği oyunları ve oyuncaklarla oynamaz. Aynı zamanda mama ve suyunu içmez veya çok az yiyecek tüketir. Enerjik değildir ve sürekli durgun bir haldedir. Kediler küstüğü durumda sürekli uyumak ister.
Kediniz Size Sevgisini Gösteriyor
Kediler yalama davranışlarını sadece kendini temizlemek için kullanmazlar. Minik dostunuz sizi sevdiğini göstermek için, annesinden olan bir alışkanlık olan yalama özelliğini kullanır. Sizinle kendini güvende ve mutlu hissettiği için.
Bir iş günü boyunca kedinizi evde bir başına bırakmada herhangi bir sorun yok. 24 saatte bir gözüne görünseniz, sevgi gösterseniz yeterliymiş. Animalpath.org'daki araştırmaya göre, yetişkin kedileri 24-48 saat kadar süre yalnız bırakabilirsiniz, bu süreyi aşarsanız da ona göz kulak olacak birini bulmanız gerekiyor.
Kediler uyumayı çok severler. Uyumadıklarında ise uyku için dalmayı beklemezler ve enerjileri harcalar. Bu enerji harcarken de geceleri aktif olup miyavlayabilirler. Yeni bir eve taşındıysanız, bu durum kedide bir düzen bozukluğuna sebebiyet verebileceğinden geceleri sevimli dostunuz miyavlayabilir.
Kedinizin, kapı önünde yatması ya da sizi kapıda karşılaması aslında son derece anlamlı bir davranıştır. Kedilerin kapı önünde yatması, sizi ve yaşam alanınızı korumaya çalıştıklarını gösterir. Kendilerini bir koruyucu olarak gören kedi, sizi güvenli bir alana alır ve size olan sevgisini bu şekilde gösterir.
Kediler doğal olarak konuşkan canlılardır, ancak aşırı miyavlamaya başlarlarsa onları veterinere götürmek isteyebilirsiniz. Kedilerde sürekli miyavlama aktif tiroid ve böbrek sorunları da dahil olmak üzere birçok hastalık ve durum, kedinizin aşırı derecede ses çıkarmasına neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri