Kedi sahiplerinin bildiği üzere kediler, seyahat etmekten hiç hoşlanmazlar. Genel olarak değişikliği sevmeyen kediler, ortam değiştirmeyi de hiç sevmezler. Yolculuk yaparken de ciddi bir strese girerler ve hep güvende hissetmek isterler. Bu da kediler için ancak ev ortamında gerçekleşebilir.
Kediyle uzun yolculuk sırasında kediniz tuvaletini kumun dışına yapabilir veya midesi bulanabilir. Taşıma kutusunun, kedinizin veya otobüsün kirlenmesini önlemek için çantanızda yedek havlu ve bez bulundurmayı ihmal etmeyin.
Kedi sahipleri, seyahat etmek durumunda kaldıklarında sevimli dostlarını da yanlarında götürmek isteyebilir. Böyle anlarda iyi bir planlama yapmak gerekir. Bir kedi, herhangi bir sağlık sorunu olmadığı sürece uzun yolculuk yapabilir.
Kediler, baslangiçta ve hatta tüm bir yolculuk boyunca miyavlayabilir - sakin ve ona güven verecek sekilde konusun, ancak onun tasima çantasindan çikmasini engelleyin. Ses, muhtemelen sizi çildirtacaktir, ancak kedinin yakinmasi mümkün degildir; yaptigi yalnizca bu durumdan hoslanmadigini dile getirmektir.!
Yeni karara göre aşı karnesine sahip kedi, köpek, kuş gibi evcil hayvanlar özel kafeslerde kilitli bulunmak koşulu, sahibinin kucağı veya oturduğu koltuğun ön tarafında taşınabilecek. Buna ek olarak otobüs firmaları evcil hayvanların araç içinde taşınabileceği özel seferler de düzenleyebilecek.
İlgili 28 soru bulundu
Evcil hayvanlar, koli, çanta vb. ürünler içerisinde taşınamaz. Özel kafesleri içerisinde, kilitli olmak şartıyla taşınabilir. Evcil hayvanın sağlıklı, temiz, kokusuz ve sakin görünümlü olmasına dikkat edilmelidir. Sağlık ve dış görünüm açısından kötü durumda olan canlı hayvanlar taşıma için kabul edilemez.
Normal şartlarda kedi, günde en az 1 kere kaka yapmalıdır. Ancak bu süre, kumdan memnun olmayan ya da tuvaletini yapmak için uygun bir yere sahip olmayan kediler için 3 güne kadar çıkabilir. İdrar atımı konusunda ise bir kedi, uygun şartların olmadığı durumlarda tuvaletini 24 saate kadar tutabilir.
Kedi sahiplerinin bildiği üzere kediler, seyahat etmekten hiç hoşlanmazlar. Genel olarak değişikliği sevmeyen kediler, ortam değiştirmeyi de hiç sevmezler. Yolculuk yaparken de ciddi bir strese girerler ve hep güvende hissetmek isterler.
Birçok yetişkin kedi ırkı, 24 ila 48 saat boyunca evde yalnız kalabilmektedir. Fakat, her kedinin karakteri ve ihtiyaçları değişkenlik gösterebileceğinden, kimi kediler daha uzun süreler boyunca yalnız kalabilirken diğerleri ise daha sosyal canlılardır.
Çünkü onlar köpekler gibi sahiplerinin her anına eşlik edebilecek mizaca sahip canlılar değillerdir. Onların belirli bir alana ve o alanı sahiplenmeye ihtiyaçları vardır. Bu nedenle macera dolu bir tatil planı, bol aksiyon ve aktivite kedi ile tatile çıkmak için uygun değildir.
Bu hava sirkülasyonunu kısıtlar ve kedinizin çok sıcağa maruz kalmasını ve hava için çok mücadele etmesine sebep olur. Kedim neden seyahat sırasında değişik nefes alıyor? Kediler genelde araba ve uçak seyahatlerinde normalden daha fazla miyavlayar, dillerini dışarı çıkarır ve hızlı nefes alıp verirler.
Bu yüzden kedi ile uzun yolculuk yapmaya karar verdiyseniz rotanızı buna göre oluştursanız iyi olur. Mümkün mertebe 5-6 saati geçmeyecek bir yolculuk planlarsanız kediyle uzun yol sizin için daha az bir zorlukla geçecektir.
Hareketli kedilerle güvenli bir seyahat kimi zaman kediniz ve sizin için yorucu olabilir. Bu konuda size kolaylık sağlaması için kedi taşıma çantalarını kullanabilirsiniz.
Yavru kediler ilk tuvalet eğitimini genelde ya annelerinin yanında ya da sahiplerinin yardımlarıyla alırlar ve böylece kendini korunaklı ve güvende hissederler. Kendileri böyle hissettikleri için, sahiplerinin de yalnız kaldıklarında korkacaklarını ve savunmasız hissedeceklerini zannederek onları korumak isterler.
Evcil Hayvan İle Otobüs Yolculuğu
“Sadece kedi, köpek ve ötücü kuşlar (muhabbet kuşu, kanarya) evcil hayvan olarak taşınabilmektedir. Evcil hayvanlar, koli, çanta vb. ürünler içerisinde taşınamaz. Özel kafesleri içerisinde sadece araçlarımızın bagaj bölümünde taşınabilirler.
Kedilerin 24 saatten fazla yalnız kalmaları mutsuzlaşmalarına neden olabilir. Çünkü kediler sosyal canlılar olarak insanlarla etkileşime ihtiyaç duyarlar. Sağlıklı yetişkinlerden farklı olarak, yavru kediler, evde daha kısıtlı sürelerde yalnız bırakılmalıdır.
Kediler insanlardan çok daha keskin bir koku duyusuna sahiptir. Bu sayede kokuları algılayarak evin yolunu bulabilirler. Kedilerin, insanlardan 40 kat daha güçlü bir koku duyusu bulunur. Ağızlarında yer alan ve koku seçmeye yarayan organları sayesinde sadece belirli kokuları takip ederek evin yolunu bulabilirler.
Her kedinin korktuğu şey değişmekte olup, korku hissine vereceği tepkiler de farklıdır. Kedilerde en yaygın olan korku belirtileri arasında kaçma, zıplama, denge kaybı, saklanma, agresifleşme, olduğu yerde donakalma, idrar kaçırma, dışkılama ve kendi tuvaletini kullanmama gibi sorunların yer aldığını söylemeliyiz.
Kedilerin tuvaleti olduğunu anlayabilmek için kedilerin gözlemlenmesi gerekir. Tuvaleti gelmiş olan bir kedi eğer daha önce bir yere tuvaletini yapmış ise bu bölgenin kokusunu alarak oraya yönelecektir. Etrafta kuytu bir köşe aramaya başlaması da mümkündür.
Aşırı miyavlama, mama kabının çevresinde dolanıp miyavlama, ağzını her zamankinden sık yalama ve agresifleşme de kedi kısa sürede acıkıyorsa gözlemlenebilecek davranışlar arasında sıralanabilir. Kediler çok acıktıklarında her zamankinden hızlı bir şekilde mama yiyebilir.
Kedinizi arabanın içinde, taşıma çantasız bir şekilde veterinere götürmek oldukça risklidir. Veterinere doğru yola çıkmadan önce arabanın içine kediler için sakinleştirici sprey sıkabilirsiniz. Bunun dışında taşıma çantasının üzerini örterek görsel uyarılmanın önüne geçebilirsiniz.
Ev ortamına alışmış bir kedi sokakta yaşayamaz. Evde yaşayan kedilerin hareket kabiliyetleri, sokaktaki kedilerle göre daha düşüktür. Bu nedenle tehlikelere karşı kendilerini koruyamayabilirler. Ev rahatlığına alışmış bir kedi dışarıda korkar, çabuk hastalanır ve savunmasız kalır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri