Kediler gerçekten şifacı varlıklardır. Aynı zamanda gözlemcidirler. Kediyi okşamanın yüksek tansiyonu dengelediğini pek çok kimse bilmez. Ayrıca onlar üzerinizdeki negatif enerjiyi çeker ve sizi rahatlatırlar.
Kedilerin belki de daha önce duymadığınız en önemli özelliği iyi bir şifacı olmalarıdır. Kedilerin sevimli dostluklarının dışında en önemli görevi, sizin gün boyunca üzerinizde biriktirdiğiniz negatif enerjiyi ortadan kaldırmaktır. Siz uyurken bu negatifi bedeninizden çekerler. Ruhsal dengenizi sağlarlar.
Günümüze dek yapılan araştırmalara göre evcil hayvanlarla birlikte yaşamanın sağlık üzerinde çeşitli pozitif etkileri bulunuyor. Örneğin yapılan bir araştırma kedilerin kalp krizinden korunmaya yardımcı olduğunu, stres hormonu olarak da bilinen kortizol seviyesinin düşmesine katkı sağladığını gösteriyor.
Evcil hayvan beslemek yaşam tarzımızı değiştirmekle kalmıyor, daha sağlıklı olmamıza da yardım ediyor. Bilimsel araştırmalar çoğu zaman köpek - insan etkileşimine yoğunlaşırken birçok çalışma en çok sahiplenilen evcil hayvanlardan kedilerin de zihinsel ve fiziksel sağlığımız için ne derece yararlı olduğunu gösteriyor.
İlgili 38 soru bulundu
Kedilerin iyi bir şifacı ve gözlemci olduğunu biliyor muydunuz? Kedilerin sevimli dostluklarının dışında en önemli görevi, sizin gün boyunca üzerinizde biriktirdiğiniz negatif enerjiyi ortadan kaldırmaktır.
Evde kedi beslemek sevaptır, çocuğun merhamet duygusunu geliştirdiği ve eve bereket getirdiği için Peygamber Efendimiz (S.A.V) özellikle tavsiye etmiştir. Nice evliya zatların, çoğunun etrafında kedilerin olduğu düşünülürse bu bir rastlantı olmasa gerek… Kedi beslemek sünnettir.
Yapılan araştırmalar kedilerin kolesterolü de düşürdüğünü gözler önüne sermiştir. Yapılan araştırmalar kedilerle birlikte yaşayan insanların kalp hastalıklarına yakalanma ve kalp krizi geçirme riskinin diğerlerinden %30-40 daha az olduğunu ortaya koymuştur.
Aişe (r.a.) tarafından yapılan rivayete göre Hz. Muhammed şöyle demiştir: Resûlüllah (a.s.) Efendimiz: "Şüphesiz ki kedi necis (pis) değildir, o da ev halkından bazısı gibidir" buyurdu. İmam Şafii'ye göre, kedi su içtikten sonra arta kalanı temizdir. İmam Mâlik'e göre, kedinin artığı temizdir.
Kediler insanın ruh halini gerçek anlamda anlamasa da araştırmada insan mimiklerini çok iyi ayırt ettikleri, ayrıca insana ilgi gösterdikleri görüldü. Vonk, araştırmalarının, kedilerin sahiplerine karşı sanıldığı kadar kayıtsız olmadıklarını gösterdiğini söylüyor.
Çünkü kediler, Allah'ın Rahim ismiyle zikir ederler.
Antik Mısır'da kedilerin büyülü varlıklar olduğuna ve aslında şans getirdiklerine inanılıyordu. Bu nedenle toplumda maddi geliri yüksek olan aileler kedileri mücevherlerle süsleyip besliyorlardı. Hatta dahası, bazı ölen kediler tıpkı insanlar gibi mumyalanıyordu.
Kediler insanların enerjilerini algılar
Unutmayın, kedilerin bir “görevi” de negatif enerjiyi absorbe etmektir. Ancak çok fazla negatif enerjinin olduğu yerde kediler o kişiden uzaklaşacaktır. Ayrıca eve geldiğinizde kedinizin normalden daha sevgi dolu davrandığını görebilirsiniz.
Araştırmalara göre kedi beslemek insanlarda stresi azaltan bir faktör. Kedilerle ilgilenmek, onları okşayıp sevmek, onunla oynamak hem sizin hem de çocuğunuz için bir rahatlama kaynağına dönüşebilir. Üstelik kedilerin insanların ifadelerinden stres düzeylerini anladıkları da araştırmalar sonucunda gösterilmiş durumda.
KEDİLER ENERJİ PAYLAŞIR MORALİNİZİ YÜKSELTİR
Siz kederliyken, yorgunken ya da kötü bir ruh haline sahipken her zaman yanınızda yer alırlar. Kollarda veya bacaklarda oturan kedi, ruh halini iyileştirmeye, gerginliği ve stresi hafifletmeye, ayrıca ilgisizliği ve ağır düşünceleri hafifletmeye yardımcı olur.
Kedi, İslam'da saygı duyulan bir hayvandır. Temizliği ve Muhammed tarafından sevildiği için takdir edilen kedi, Müslümanlar tarafından "özlü evcil hayvan" olarak kabul edilir.
ABD'deki Oregon Eyalet Üniversitesi'nden araştırmacılar kedilerin gerçekten insanlarını sevdiği sonucuna vardı. En azından insanlarını ebeveyn ya da bakıcı olarak gördükleri kanıtlandı.
Anlatılanlara göre kedisini çok seven Muhammed, Müezza bir gün giysisinin ucunda uyuyakalınca kediye kıyamadı ve giysisini keserek sedirden kalkmayı tercih etti. Ayrıca İslam peygamberi Muhammed'in, Müezza'nın içtiği abdest suyundan abdest aldığı da rivayet edilir.
İnsanların kokularını alır ve içgüdüleri ile yaklaşırlar. Kokuların onlara verdiği güven duygusu ile insanlara yaklaşırlar.
Diğer bir deyişle "kediler sahiplerini özler mi?" sorusunun yanıtının evet olduğu düşünülebilir, sadece kurdukları bağ ve sahipleri döndükleri gösterdikleri özlem belirtileri onlara özgüdür! Dahası, kediler de tıpkı köpekler gibi ayrılık kaygısı yaşayabilen canlılardır.
Kediler ön ve arka patilerinin ve özellikle de göbeklerinin okşanmasından hiç hoşlanmazlar. Eğer dostunuzla güzel bir sevgi deneyimi yaşamak istiyorsanız başını ve çenesinin altını nazikçe okşayarak aranızdaki bağı güçlendirmeyi ve onu mutlu etmeyi deneyebilirsiniz.
Feromon sevgisi
Kedinin diğer kedilerle ve sahipleriyle iletişim kurma şeklidir. Bir kedinin kokusu, diğer kedilere onlara yaklaşmanın güvenli olduğuna dair sinyaller gönderebilir. Kedilerin vücutlarında feromon salgılayan çok sayıda bez vardır. Bu bezler kedinin yanaklarında, çenesinde ve alt kulaklarında bulunur.
Kedinin yediği artıktan yenir, içtiğinden içilir" buyurduğunu dile getiren Efe, sözlerini şöyle sürdürdü: "Peygamber Efendimiz abdest alırken kedinin biri geliyor su içmek için. Peygamber Efendimiz abdest alacağı o tastaki suyu kediye ikram ediyor.
Kedi beslemek sünnettir. Hz. Muhammed, Uhud seferinde, ordunun önüne yavrularını emziren bir kedi çıkınca, kedinin başına ezilmemesi için bir nöbetçi dikip koca bir orduyu o kedinin etrafından dolaştırmış. Ve seferden döndüğünde o nöbetçiden kediyi istemiş ve sahiplenerek adını Müezza koymuş.
Hz. Peygamber'in bu sözlerini dinleyen ashabdan bazılarının, “Ey Allah'ın Resulü! Hayvanlara yaptığımız iyilikler için bize bir sevap var mı?” sorusuna karşılılık Rahmet Elçisi, “Her canlıya yapılan iyilikte bir sevap vardır” buyurdu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri