Yapılan dünya çapındaki araştırmalara göre kediler de tıpkı insanlar gibi sahiplerine küsebilir, tavır alabilir ve alınabilirler. İlk duyulduğunda inanması kulağa güç geliyor olabilir çünkü kediler son derece umursamaz ve tepkisiz hayvanlardır.
Gizlenme: Kediniz kendini saklayarak ve ulaşılması zor yerlerde vakit geçirerek sizden ve diğerlerinden uzaklaşabilir. Tüylerini Kabartma veya Hırlama: Kediniz sizi veya diğer evcil hayvanları görünce tüylerini kabartıyor veya hırlıyorsa, bu onun rahatsız olduğunun ve muhtemelen küstüğünün bir işareti olabilir.
Kedinize onu sevdiğini söylemenin harika bir yolu. Mırlamak kedi dilinde birçok farklı anlama gelebilir, ancak çoğu durumda mırlamak, kedinizin size yakın olmaktan mutlu olduğu anlamına gelir. Kediniz üzerinize oturur veya uzanırsa, bu sizi sevdiğini gösteren bir işarettir.
Geride tutulan kulaklar, sıkışmış kuyruk, diken diken olan tüyler ve bunlar gibi diğer vücut işaretleri, kedinizin üzgün olabileceğini gösteren sessiz iletişim biçimleridir.
Bazı sebepleri sıralamamız gerekirse, onu evde uzun süre yalnız bırakmanız, kızmanız veya sert tepki göstermeniz, azarlamanız, yabancı bir yerde kalması veya hoşlanmadığı misafirler, kedinize lezzetli gelmeyen mamaları vermeniz, eve yeni bir kedinin gelmesi muhtemel küslük sebeplerindendir.
İlgili 35 soru bulundu
Eğer kediler çok uzun süre yalnız kalırlarsa sahiplerine küsmeleri işten bile değildirler. Bunun bir sonucu olarak kedi sevdiği şeyleri yapmıyor, mama yemiyor ya da sahibinin yanına hiç yaklaşmıyorsa kedi sahibine küsmüş olabilir. Azarlanma konularında kediler çok hassastırlar.
gayet normal bir durumdur. her canlı samimi bir şekilde bakıldığını anlarsa elbette sahibine ve bakıcısına karşı bir sevgi besler.
Kedinin sıkça tırmalama yapması, oyun oynamaya istekli olması, sahibine yönelik sevgi gösterilerinde bulunması da mutlu olduğunu gösteren işaretlerdir. Ayrıca, sağlıklı bir iştahla yemek yemesi ve çevresindeki nesnelere ilgi göstermesi de mutlu bir kedinin belirtileridir.
Kedi sahipleri, kedilerinin sık sık kendilerine sürtündüklerini gözlemlemişlerdir. Kediniz zaman zaman kuyruğu dik bir konumda iken size yaklaşıp kafasını, yanaklarını ve tüm vücudunu size sürterek etrafınızda daireler çizer. Etrafınızda döndükleri süre boyunca sizinle teması kesmez ve kuyruğunu size dolar.
ABD'deki Oregon Eyalet Üniversitesi'nden araştırmacılar kedilerin gerçekten insanlarını sevdiği sonucuna vardı. En azından insanlarını ebeveyn ya da bakıcı olarak gördükleri kanıtlandı.
Kediler adeta size gelip kafa atarcasına, kafasını toslar. Kulağa komik gelen bu davranışları aslında size ettiği bir teşekkürdür. Bazen gelip kafanıza, bazen bacağınıza veya kolunuza attığı kafalar birer sevgi belirtisidir. Kediler genellikle mutlu olduklarında yoğururlar.
Kedinizin size güvendiğini anlamanın en bariz işaretlerinden birisi de sizinle zaman geçirmek istemesidir. Tıpkı insanlarda olduğu gibi kediler de sevmedikleri ya da güvenmedikleri canlılarla vakit geçirmek istemezler. Kediniz size güveniyorsa mutlaka yanınıza gelecektir.
Kediler Sahiplerini Özler mi? Kedilerin sahiplerini özleyip özlemediği de oldukça merak konusudur. Bu merakı gidermek için yapılan araştırmalardan ise net bir sonuç çıkarmak mümkün değildir. Kediler genel olarak sahiplerini ya da sahiplerinin onlara sağladığı konforu özleyebilirler.
Agresif Tepkiler
Özellikle tıslama, kabarma, ısırma, pati atıp kaçma, nesneleri düşürerek kırma en belirgin kıskançlık göstergeleri olabilir.
Kedinizin sizi cezalandırmak gibi bir niyeti kesinlikle yoktur. Yapılan tahliller ve muayene ile etrafa idrar/dışkı yapmanın nedeni anlaşılır ve sorun çözülmüş olur. Bir kedi sahibi olduktan ve “kedi severler” rütbesine eriştikten sonra göreceksiniz ki, kediniz sizin için bir pet değil, ailenizin bir ferdi olmuş.
Kediler, İnsanlarla Birlikte Uyurken Güvende Hissederler
Her canlı gibi kediler de içgüdüsel olarak uyurken savunmasız olduklarını bilirler. Yavruyken annelerine sokularak tehlikelere karşı güvende olduklarını hissedip uyuyan kediler, büyüdüklerinde eğer bir insanla yaşıyorlarsa bu alışkanlığı devam ettirirler.
Baş, Omuzlar, Yanaklar ve Burun. Peki kediler vücutlarının hangi bölgelerini okşanmasından hoşlanır? Baş, çene ve boyun genelde en sevdikleri yerlerdir. Bazı kediler kuyruklarına dokunulmasından hoşlansa da bazıları kuyruklarına dokunulduğunda ürker ve hatta canı yanabilir.
Kedilerin sevilmekten hoşlanmadığı birçok bölge bulunuyor. Kedilerin kuyruk bölgesi, dokunulmasına izin vermediği bölgelerdir. Kedi severken kuyruk bölgesine yaklaşmamak gerekir. Kedilerin her ne kadar çok fazla cinsi olsa da, sırt bölgesi de sevmedikleri bölgeler arasında yer alan bir bölgedir.
Kediler öpüldüğünü anlamaz. Ancak sevildiğini anlar ve hisseder. Bu nedenle öpücüğün bir sevgi ifadesi olduğunu belirtmek gerekir. Bunun öncesinde de kedinin sizden hoşlandığını anlamalısınız.
Kediler mutlu, güvende ve halinden memnun olduklarında mırlayabilirler. Eğer kedinizi okşuyorsanız ve mırlamaya başlıyorsa, bu muhtemelen onun mutlu olduğunun bir işaretidir!
Yalaması ve ısırması sadece oyun amaçlıdır. Eğer ısırmada aşırıya kaçmaya başladıysa ona ısırmamaya alıştırmanız gereklidir. Tüyleri de dikleşmeye başlıyorsa bunu dikkat etmeniz gerekir. Kedinizin sevmediği şeyle yapıyorsanız ısırmasının altında bu yatıyor olabilir.
Kedilerin istediği tek şey sevgi ve güvendir. Bulundukları ortamda güven ve rahatlık var ise mutlu olurlar. Siz ne kadar tersini düşünseniz de kediler sahiplerini bir arkadaş olarak görürler. Kendilerini yanında rahat ve güvende hissetmiyorsa, evden kaçmaya ve mutlu olabileceği bir yer aramaya başlarlar.
Kediniz size sürtünerek mırıldanıyorsa bilin ki sizi sevdiğinizi söylüyordur. Bununla birlikte sevimli sevimli mırıldanırken ön patileriyle adeta hamur yoğurur gibi hareketlerde bulunuyorsa sizi “çok çok” sevdiğini anlatmaya çalışıyordur.
Kediler kesinlikle sevildiği hissederler. Kediler sevildiği hissederken sesler ve bazı hareketleri ile bizlere belli ederler. Bunlardan bazıları ise şu şekildedir; -Gözlerini yavaşça kırpma. Bunun anlamı çok mutlu olduğunu, huzurlu olduğunu ve size öpücük gönderdiğini ifade etmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri