Veteriner hekiminizin önerdiği pire şampuanı ile kedinizi yıkadıktan sonra hemen taramalısınız. Böylece pirelerden kolayca kurtulabilirsiniz. Ancak kedileri yıkamak onlar için stresli olabileceğinden bu tür şampuanları uygulamak yerine düzenli olarak pire damlasının uygulanması önerilmektedir.
Evet yıkayınca gidiyor pireler kesinlikle. İşin püf noktası doğru yıkayabilmekte. İlk önce kedinin boynunu şampuanlayın tamamen alt üst yanlardan pirelere yol kalmayacak şekilde. Bir bit-pire şampuanı kullanılırsa daha iyi olur ama normal şampuan da fayda eder.
Pire temizliğinde en doğal ve en etkili metot sirkedir. Kedide bulunan pireleri temizlemek adına ilk önce ”sprey şişesine” sahip olunması gerekir. Sprey şişesine sirke doldurulduktan hemen sonra kedinin bütün vücuduna dikkatli bir şekilde kedi tedirgin olmadan sıkılması gerekir.
Pirelere karşı savaşma konusunda en etkili çözüm hiç kuşkusuz ki evi günde 2-3 kez süpürüp silmektir. Ayrıca temizlik yaptığınız suyun içerisine sirke, çay ağacı yağı, lavanta esansı ya da limon suyu ekleyerek pirelerin evinizden uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz. Pireler bu kokuları sevmezler.
Eğer kedinizi hiç dışarı çıkarmıyorsanız, risk biraz daha düşüktür ancak imkânsız değildir. Eğer eviniz zemin kat ya da pirelerin ulaşabileceği yükseklikteki giriş katta ise kedide pire tehdidinden bahsetmek mümkün. Ancak unutmayın ki pireler kısa süre de olsa ayakkabıların ya da giysilerin üzerinde de barınabilir.
İlgili 36 soru bulundu
Ancak unutmayın ki pireler kısa süre de olsa ayakkabıların ya da giysilerin üzerinde de barınabilir. Bu nedenle kedi piresini siz anlamadan eşyalarınız üzerinde eve taşıyabilirsiniz de. Pire kedinize ulaştığı takdirde hızla çoğalıp vücudu üzerindeki nüfusunu artırabilir.
Kedinize pire damlası kullandığınızda da ortalama olarak etkisi 3 ay kadar sürer. Pireler ise, kediyi ısırdığı zaman 24 saat içinde ölür. Pireler öldükten sonra da kedinin üstünde kalanlar ve düşenler olur.
Sıcak su: Sıcak su pirelerin düşmanıdır. Pire sorunu ile karşı karşıyaysanız kıyafetlerinizi, halıları, çarşafları sıcak suyla yıkayın. Yıkama: Evcil hayvanınızı pire şampuanlarıyla, limonlu ve misvak yağlı tonik ile yıkayın. Yıkama işleminden sonra sık bir tarakla tüylerini tarayın.
Sofra Tuzu: Sofra tuzunu ince bir tülbentin ya da külotlu çorabın içerisine koyarak yatak altlarına, duvar diplerine ve dolap içlerine yerleştirin. Tuz, pireyi uzak tutacaktır. Tuzu çocukların ve evcil hayvanınızın ulaşamayacağı yerlere koymayı ihmal etmeyin.
Elma sirkesi, pireleri kedinizin tüylerinden uzaklaştırmaya katkıda bulunabilir. Eşit miktarda elma sirkesi ve suyu bir sprey şişesinde karıştırabilir, elde ettiğiniz bu karışımı kedinizin tüylerine püskürtebilirsiniz.
Evini Böcek İlacıyla İlaçlamak
Boratlar, ahşap koruyucu, deterjan ve böcek ilacı olarak yaygın biçimde kullanılır ve pirelerin midesini zehirler. Yetişkin bir pire, konağından kan emmeden ortalama iki ila üç ay, hatta 100 güne kadar yaşar.
Sirke, pireleri öldürebilen doğal bir asittir. 1 ölçü sirke ve 1 ölçü su karışımıyla bir sprey şişesi hazırlayarak evinize ve evcil hayvanlarınıza püskürtebilirsiniz. Diğer bir yöntem ise limon kullanmaktır. Limon karışımını evcil hayvanınızı temizlemek için kullanabilirsiniz.
Sirke, yumurtalar üzerinde hiçbir öldürücü etkiye sahip değildir. Yetişkin pireler tadı ve kokusundan nefret eder. Bu nedenle sirke ve su çözeltisi, yetişkin pireler için ev yapımı bir kovucu olarak yardımcı olacaktır. Kısacası, pire yumurtaları inatçı bir problemdir.
Veteriner hekiminizin önerdiği pire şampuanı ile kedinizi yıkadıktan sonra hemen taramalısınız. Böylece pirelerden kolayca kurtulabilirsiniz. Ancak kedileri yıkamak onlar için stresli olabileceğinden bu tür şampuanları uygulamak yerine düzenli olarak pire damlasının uygulanması önerilmektedir.
Kedim pirelendi durumu için veteriner hekime başvurmalısınız. Veteriner hekim kedinizi muayene ederek kedinin ense kısmına pire damlası uygulayacaktır. Pire damlası ile kedinizde var olan pire sorunundan kurtulabilirsiniz. Pire damlasını veteriner harici hiçbir kimse uygulamamalıdır.
Beyaz sirke, kediler için zararlı değildir.
Böyle bir durumda en büyük yardımcınız çamaşır suyu olacaktır. Çünkü çamaşır suyu, pirelerin sevmediği bir kokuya sahiptir ve pirelerin oradan uzaklaşmasında oldukça etkili bir çözümdür. Çamaşır suyu pire yumurtalarının da temizlenmesinde önemli bir fayda sağlar.
Pireler suda yaşayamadıklarından hayvanınıza her gün banyo yaptırmak da iyi bir fikirdir. Hayvanınızı fırçalarken, ölü veya yapışan pirelerin su dolu bir kapta toplandığından emin olun ve bunların tekrar sıçramalarını önlemek için kabı hemen tuvalete boşaltıp, sifonu çekin.
Kedilerde sıkça görülen normal pireler insana geçmez. Ancak evcil hayvanınıza bulaşan pirenin cinsi kum piresi ise insanı ısırabilir, kanını emebilir. Pireler insanlarda yaşayamazlar. Yalnızca ısırabilirler.
kedi piresi evde yaşar mı? Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki kediniz dışarı çıkıyorsa pire kapabilir. Eviniz bahçe katında ya da pirenin kolayca ulaşabildiği bir yapıda ise bulaşma ihtimali daha yüksek olur. Yüksek evde oturanların da kedilerine pire bulaşmaz diye bir durum söz konusu değildir.
Pireler uçamaz, kanatsızdır ancak tek seferde 1-2 metre kadar zıplayabilir.
Pireler uçuşan ve sinek familyasından olan böceklerdir. Bu yüzden sinek ilacı pireyi öldürür mü? Sorusuna evet yanıtını çok net duyabilirsiniz.
Bilimsel olarak kedi pirelerinin insan vücudunda yaşama imkânı yoktur. Vücudunuzda yaşamak için kalamazlar, çok düşük bir olasılıkla çok çok kısa bir an için sizi ısırabilirler. İnsan vücudunda yaşayamaz ve üreyemezler.
Kedilerin kanları ile beslenen pireler yetişkin kedilerde kansızlığa neden olurken minnaklarda zayıflık ve anemi sonucunda ölüme neden olabilir. Ancak pirelerin kedilere verdiği zarar sadece kan emmekle kalmaz.
Kedi piresi sıcak ortamları sevdiği için sık sık kedileri konakçı olarak tercih eder. Pirelerin yumurtaları ve lavraları insanlar aracılığı ile de kedilere taşınabilir. Pireler ele bulaştığı zaman kedi ile temas edildiğinde rahatlıkla kedilere bulaşırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri