- TAKBİS MAL VARLIĞI MAHRUMİYET EKLEME : Kişi Ve Kurumların Taşınmaz Bilgilerinin Sorgulandığı, Taşınmazların Hissedarlarının Ve Takyidat Bilgilerinin Sorgulandığı Ekrandır. Entegrasyon Kapsamında Taşınmazların Kaydına Mahrumiyet Ekleme / Kaldırma İşlemlerine Dair İşlemler Ekran Üzerinden Yapılacaktır.
TAKBIS; Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından sunulan tapu ve kadastro bilgilerinin, geliştirilen web ve masaüstü uygulamalar üzerinden görüntülenmesi, sorgulanması, raporlanması ve seçilen bir kadastro parselinin yerel sisteme indirilmesi gibi fonksiyonları içeren bir uygulamadır.
TAKBİS olarak kısaltılmış olan bu kavram Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün internet üzerinden tapu parsel sorgulama yapılmasına olanak veren bir uygulamasıdır. TAKBİS uygulaması vatandaşlar tarafından da büyük bir memnuniyetle karşılanmıştır.
TAKBİS sorgulaması iki şekilde yapılabilmektedir. Bunları kısaca açıklamak gerekirse: Tapu ile Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM )'nün resmi internet sayfasına girilerek önce kullanım koşulları kabul edilir. Daha sonra ekranlardan alakalı yerlere girilerek sorgulama yapılır.
Tapu Kadastro Genel Müdürlüğüne başvuru yaparak kullanıcı adı ve şifresini alan bütün kurumlar için kolayca kullanabilir.
İlgili 18 soru bulundu
Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi ya da kısaca TAKBİS; tapu ve kadastro ile ilgili bilgilerin bilgisayar ortamına taşınıp sorgulanmasına yardımcı olan sistemdir.
e-Devlet hizmetleri arasında yer alan Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) ile ülke genelinde mülkiyet bilgileri bilgisayar ortamına aktarılıp her türlü sorgulama yapılabiliyor.
TAKBİS sorgulaması http://parselsorgu.tkgm.gov.tr/ linki üzerinden kolaylıkla yapılabiliyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) resmi internet sitesine giriş yapanların kullanım koşullarını kabul etmesi şartı ile sorgulama yapılmasına izin veriyor.
E-Devlet platformuna girerken T.C. kimlik numarası ve şifre kullanmalısınız. Daha sonra ise Tapu Bilgileri Sorgulama kısmına tıklamanız gerekir. Üzerinize kayıtlı olan tüm tapu bilgileri buradan karşınıza çıkmaktadır.
Başkasına ait olan tapu bilgilerini sorgulama işlemi sadece o kişi ile birlikte tapu dairesine gidilerek öğrenilebiliyor. Bunun nedeni ise, karşılaşılabilecek sorunların önüne geçerek gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasıdır.
TBB'nin TAKPAS'a 21 Temmuz 2023 tarihi itibariyle yeniden entegre olmasıyla avukatların tapu kayıtlarına ulaşma dertleri bitecek. Avukatlar, mesleki faaliyetlerini yürütürken ihtiyaç duydukları tapu kayıt bilgilerini bir tıkla temin edebilecek.
- TAKBİS MAL VARLIĞI MAHRUMİYET EKLEME : Kişi Ve Kurumların Taşınmaz Bilgilerinin Sorgulandığı, Taşınmazların Hissedarlarının Ve Takyidat Bilgilerinin Sorgulandığı Ekrandır. Entegrasyon Kapsamında Taşınmazların Kaydına Mahrumiyet Ekleme / Kaldırma İşlemlerine Dair İşlemler Ekran Üzerinden Yapılacaktır.
Vatandaş Portal Bilgi Sistemi (Vatandaş Portalı) sayesinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan tüm vatandaşlarımız; Adli yargı, idari yargı ve icra birimlerindeki tarafı oldukları dosyaları Vatandaş Portalına (https://vatandas.uyap.gov.tr) adresinden e-Devlet şifresi aracılığıyla giriş yaparak takip ...
Kurumumuzdaki tarihi değere sahip belgelerin yıpranmasını önlemek, uzun yıllar yaşatılmasını ve kullanılmasını sağlamak amacıyla hayata geçirilen TARBİS projesiyle, Arşiv Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan arşiv belgeleri dijitalleştirilerek bilgiye erişim hızlı ve kolay hale getirilmiştir.
E-Devlet üzerinden tapu nasıl sorgulanır? E-Devlet şifrenizle www.turkiye.gov.tr adresine girdiğinizde arama butonuna tapu yazdığınızda sayfa sizi tapu sorgulama ekranına yönlendiriyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü adresine giriyorsunuz, orada kimlik numaranıza ait kayıtlı tapu bilgileri geliyor.
Tapu kaydı örneği bir mülkün adli sicil kaydı gibidir. İbraz edildiği tarihte ibraz edilen kişi veya kurumlara deyim yerindeyse mülkün şeceresini sayıp dökmektedir. Bu yönüyle de tapu kaydı örneği tapu belgesinden her zaman daha önemlidir. Bu belge bize sahibi olunan mülkün üçüncü kişilere ispatında yardımcı olur.
Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Muris Adına Tapu Bilgileri Sorgulama hizmeti e-Devlet Kapısı'nda açıldı. Söz konusu hizmet ile vatandaşlarımız miras bırakan kişinin tapu bilgilerini listeleyebilecekler.
-Yakınınızdan miras kalıp kalmadığını öğrenmek için ilk olarak 'www.turkiye.gov.tr' internet sitesine girmeniz gerekiyor. -Sonra kullanıcı bölümünden kimlik numaranızı ve şifrenizi yazarak giriş yapın. -Ana sayfada bulunan arama butonuna 'veraset ilami sorgulama' yazmanız yeterli.
MİRAS SORGULAMA KAYIT BULUNAMADI NE DEMEK? Veraset ilamı sorgulama uygulamasında, tarafınıza miras kalıp kalmadığını öğrenebilirsiniz. Sorgulamayı yaptıktan sonra eğer miras sorgulama kayıt bulunamadı ifadesi çıkıyorsa bu durum sorgulattığınız kişiden şahsınız için bir miras kalmadı demektir.
Parsel sorgulama işlemini Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) üzerinden de yapabilirsiniz. Parsel Sorgulama alanı üzerinden ulaşacağınız “https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/” adresinde yer alan ilgili alanları doldurduktan sonra talep ettiğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz.
Vatandaşlar kendilerine ait tapuda haciz olup olmadığını bulundukları illerde veya ilçelerde Tapu Kadastro Müdürlüklerine giderek öğrenebilirler. Bu konuda tapu sahibinin başvuru yapması gerekmektedir. Tapu sahibi dışında yapılan başvurularda talep edilen bilgiler vatandaşlarla paylaşılmaz.
Bir gayrimenkulün ortaklarını gösteren tapu türüne hisseli tapu denir. Gayrimenkul sahiplerinin isimleri açık bir şekilde hisseli tapuda yazar ve gayrimenkulün kaç ortağı olduğu belirtilir. Hangi ortağın hangi bölüme sahip olduğu ise belirtilmez.
Mesela, Türkiye Barolar Birliği'nin yaptığı çalışmalar ve girişimler sonrasında avukatlar, UYAP'tan TAKBİS sisteminde yer alan bilgileri sorgulama imkânı gelmiştir. Özellikle de borçlu mal varlığı sorgulama, avukatlara büyük kolaylık sağlayacaktır.
UYAP Bilişim Sistemi aracılığıyla davanızın son durumunu öğrenebilir, evrak gönderebilir ve gerekiyorsa harç/masraf/tahsilat işlemlerinizi yapabilirsiniz. Davanızın son durumu ile ilgili bilgiye, dosyanızın safahat bilgilerindeki yapılan son işlemi takip ederek ulaşabilirsiniz.
Sisteme giriş yap butonuna tıklayın “ Dosya Sorgulama“ düğmesine tıklayın, dosyanızın işlem gördüğü yeri, Adli Yargı, İdari Yargı, ya da Adli Tıp bölümünü, davanızın görülmekte olduğu il, adliye, mahkeme, T.C Kimlik Numarası ve Cüzdan Seri No'sunu sisteme girdikten sonra sorgula düğmesine tıklayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri