Kefir mayasını bazı üniversitelerin ziraat fakültelerinden temin edebileceğiniz gibi Kefirci market üzerinden de satın alabilirsiniz.
Endanem Kuru Doğal Kefir Mayası 0,5 G - Migros.
Hazır kefir mayası üniversitelerin maya hazırlayan ziraat fakültelerinden, organik ürün satan firmalardan, internet üzerinden satış yapan kefir mayası satıcılarından alabilirsiniz.
Ürünün stok, fiyat ve kampanya bilgisi teslimat bölgenize göre değişiklik gösterebilmektedir. Sevdanem- Tek Kullanımlık Kuru Doğal Kefir Mayası, probiyotik ve mayaları içerir. Tek kullanımlık maya ile yaklaşık 1 litre kadar kefir yapabilirsiniz.
Püf Noktalar. Cam kavanozlarda ya da güvenilir plastik içinde mayalayabilirsiniz. Mayalanmış içime hazır kefir ise buzdolabında yine cam ya da güvenilir plastik şişede yaklaşık olarak 5-7 gün tazeliğini korur.
İlgili 18 soru bulundu
1 litre sütün içerisinde 1 tane ceviz büyüklüğünde olacak şekilde kefir taneciği koyun. Sütün içerisine ekleme yaptıktan sonra, en az 8 saat en fazla 24 saat bekletmeniz gerekir. Mayalanma işlemi kendi kendine olacaktır. Çok yoğun kıvamlı kefir mayası istiyorsanız, 48 saat kadar bekletme işlemini yapabilirsiniz.
Kafkas halkı fermente sütün bir kısmını tulumdan alıp yerine tekrar yeni süt ekleyerek fermantasyon işleminin sürekliliğini sağladıktan sonra birkaç hafta içerisinde tulumda süngerimsi yapılar halinde protein pıhtıları oluşturmuş, böylelikle kefir mayası bulunmuştur[1].
Bu sütün kutu süt olmamasına dikkat edeceğiz çünkü pastörize süt, beklediğimiz kefiri yaratmayacaktır. Sütümüz tamamen çiğ ve hatta mümkünse yeni sağılmış olmalı. Ancak büyük şehirlerde yaşayanlar için taze süt bulmak zor olabileceği için cam şişelerde satılan günlük süt kullanabiliriz.
Kefir tanesinde; Torula mayaları, Saccharomyces sp, Lactococcus spp, Lactobacillus spp, Leuconostoc spp gibi mikroorganizmalar bulunur. Bunların faaliyeti sonucu süt asidi, etil alkol ve karbondioksit meydana gelir.
Sütünüz sıcaksa 25 dereceye düşmesini bekleyin. Sonra sütünüzü cam kavanoza aktarın. Sütünüz soğuksa ılıtmanıza gerek yok, oda sıcaklığına gelince mayalanma kendi kendine başlayacak.
İçim Kefir
Yeni başlayan için en iyi kefir markası hatta en sağlıklı kefir markası diyebilirim.
Kefirin bilinen bir zararı veya yan etkisi yoktur.
Hekiminiz veya diyetisyeniniz yasaklamadığı sürece kefiri güvenle tüketebilirsiniz. Günümüzde paketli formları marketlerde satılan ürünün elbette ev yapımı olanı daha çok önerilir.
20-25 derece kalacak şekilde karanlık bir yerde sütü bekletin. Ortalama 48 saat sonra süt pıhtılaşır. Mayalanmış sütü plastik bir süzgeç ya da tülbentten geçirerek kefirinizi elde edin. Süzgeçte kalan kefir tanelerini tekrar maya olarak kullanabilirsiniz.
Mevsim kış ise kefir kavanozumuzun ağzını kapattıktan sonra havlu ile sarıp karanlık bir yere mayalanmak üzere 18-24 saat bırakıyoruz. Yazın mayalanma süresi 12 saat- Kışın mayalanma süresi 18-24-48 saat arasıdır.
Altınkılıç Kefir Sade 1 L - A101. ₺250 ve üzeri siparişinize ücretsiz kargo!
Eker Kefir 1 L - A101.
Kendileri Danem Süt ve Süt Ürünleri şirketi altında kefir mayası üretiyorlar. Bu kuru kefir mayasına Kefir Market altından ulaşarak satın alabilirsiniz.
Kefir marketlerde bulunur mu? Bakkallarda ya da irili ufaklı süper marketlerde (Migros, Şok, Carrefour, KİM, Üçler, DİASA, TANSAŞ, Kiler, Kipa, Çağdaş gibi…) bulabileceğiniz bu markalar tarafından üretilen kefir, genelde kefir mayasından değil kefir kültüründen yapılıyor.
Kefir yemek caiz mi? Standart şartlarda, bakanlığın belirlediği koşullarda üretilmiş ve muhafaza edilmiş kefirin içilmesi caizdir.
Seçenekler: 260 ml52,88 TL/lt. 1 lt29,75 TL/lt.
BİM Altınkılıç Kefirix Kefir 250 ml fiyatı 29.10.2021 tarihi itibariyle 4,95-TL. Kilogram fiyatı 19,80-TL.
Kefir mayası bakımı iyi yapılmadığında kötü bir koku ve tat oluşur ve bu durumda muhtemelen mayanız bozulmuştur. Maya tanelerinde yüksek miktarda yapışkanlık, anormal görünüm, koyu sarı renk, rahatsızlık veren bir koku ve tanelerin yuvarlak görünümünün düzleşmesi mayanızın bozulduğuna dair bir işarettir.
Danem Kefir Mayası 1 Adet (Tek Kullanımlık Toz Maya)
Kefiri evde kendinizin yapması en sağlıklı olanı zira marketlerde satılan kefir, kefir kültüründen yapıldığı için ev kefiri ile aynı özelliklere sahip değil. Aslına bakarsanız sadece kefiri değil yoğurdu da evde yapmak gerekiyor. Ev yapımı kefiriniz için market ve bakkallarda bulabileceğiz taze günlük süt kullanın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri