Kefiri lezzetlendirmek için en favori meyve böğürtlendir, ancak şeftali, mango, muz, hatta kivi kullanabilirsiniz. Baharatlar sadece lezzeti artırmakla kalmaz aynı zamanda kefirin sağlık faydalarını daha da artırır.
Kefiri, en uzun 2 ana öğün arası olan öğle- akşam yemeği arasındaki ikindi ara öğününüzde tüketebilirsiniz. Yanında 1 – 2 porsiyon meyve veya galeta – grissini veya badem, fındık, ceviz, fıstık vb gibi çiğ kuru yemişlerle birlikte tüketebilirsiniz.
1 Bardak Kefir içine 1 çay kaşığı pekmez koyup için hem tok tutar hem de enerji verir.
Kefirin sade olarak tadından hoşlanmayan kişiler kefiri meyve aromaları ile ya da direk meyveler ile tatlandırabilir. Meyve aromalı kefirler de marketlerde satılmaktadır ya da evde yapılan kefir meyvelerle tatlandırılabilir. Çocukların tüketimi için sade kefir, bal ve ya kuruyemişler ile de tatlandırılabilir.
Sütü biraz azaltıp kefiri ekleyerek her türlü sütlü tatlıyı kefirle hazırlayabilirsiniz.
İlgili 23 soru bulundu
Kefir günün her saatinde içilebilir, bunun için herhangi bir zaman dilimi yoktur.
Yararları saymakla bitmeyecek kadar çok olan kefirin yaşlanmayı geciktirdiği, idrar yolları iltihaplarını önlediği ve depresyonu hafiflettiği de biliniyor. Bu mucizevi içecek evde yapılabileceği gibi ev yoğurdu ile karıştırılarak da içilebilir.
Kefirinizin içerisine (ev yapımı kefir ise daha faydalı olacaktır) taze ya da toz zerdeçal ilave edin. 1 su bardağı kefire 1 çay kaşığı taze zerdeçal ya da 1,5 çay kaşığı toz zerdeçal şeklinde düşünebilirsiniz.
Bir şişe maden suyu ve istediğiniz kadar kefir. Biz büyük bardakta öneriyoruz. Ne kadar çok kefir olursa tadı da o kadar iyi oluyor. Kefiri maden suyu ile karıştırdığınızda ayranımsı bir tat çıkıyor ortaya.
Eğer kefirden ağır ve ekşi bir koku geliyorsa, kullanmadan atmanız gerekir. Kefir, yoğurda benzer bir kıvama sahiptir. Eğer kefirin kıvamı tıknaz bir kıvama dönüştüyse, yani bardağa kolayca dökülmüyorsa, bozulmuş olma ihtimali yüksektir. Kefirin üst kısmında su, altında ise katı parçalar varsa, bu bozulduğunu gösterir.
Günün her saati bir bardak kefir içilebilir. Ancak her faydalı içecekte olduğu gibi kefirin tüketimi de abartılmamalıdır. Kefir günde maksimum 2 bardak içilmelidir.
Kefirin içilme zamanının yetişkin bir insan açısından önemi yoktur. Günün her saati bir bardak kefir içilebilir. Ancak her faydalı içecekte olduğu gibi kefirin tüketimi de abartılmamalıdır. Kefir günde maksimum 2 bardak içilmelidir.
Kefir de bağırsak sağlığını düzenleyen ve bağırsakları çalıştıran bir besindir. Sabah aç karna ve akşam yatmadan tüketilen bir bardak kefir sindirim sistemi için olumlu etkiler yaratacaktır. Kefirin düzenli tüketimi ile bağırsak ve sindirim sistemi daha doğru çalışacaktır.
Kefir nasıl muhafaza edilir? Buzdolabında +4°C'de muhafaza edilmeli, açıldıktan sonra 3 gün içerisinde tüketilmelidir.
Kefirin Sinirleri Yatıştırıcı Etkisi Var
Triptofan aminoasidi ve B vitamini içeriğiyle sinirleri yatıştırıcı ve depresyonu azaltıcı etkisi olan kefir, gevşeme ve uyku verici özelliğiyle de gece rahat uyumaya yardımcı oluyor.
İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde cilde destek sağlar. Magnezyum içermesinden ötürü strese karşı iyi gelir. Vücudu rahatlatan besin değerleri nedeniyle uykuya iyi gelir ve vücudun kısa sürelerde dinlenmesini sağlar. Ülser ve gastrit gibi mide rahatsızlıklarına birebir gelir.
4- Kefir: İçerisinde bağırsakları düzenleyen probiyotikleri barındırır. Aynı probiyotikler yağ yakım sürecini de hızlandırıyor. Eğer göbek bölgenizdeki yağları vermek istiyorsanız her gün düzenli olarak kefir tüketmelisiniz.
Büyük bir bardak veya kasenin içine kefiri koyun. Üzerine çiya tohumunu ekleyip bir tahta kaşıkla karıştırın. Yaklaşık 15 dakika bekleyin, çiya tohumu jöle kıvamına gelip, kefirin biraz daha katılaşmasını sağlayacaktır.
Hazırlanışı: Çilekleri, balı ve süzme yoğurdu çırpıyoruz. Kefiri karışıma ekledikten sonra üzerine öğütülmüş keten tohumu ekleyebilirsiniz. Hazırlanışı: Salatalıkları rendeledikten sonra maden suyu, tuz, pul biber ve kefiri karıştırıyoruz.
Her şişe ortalama %1 oranında keten tohumu bulunduruyor. Geleneksel bir içecek olan kefir ürününü, öğün aralarında rahatlıkla tüketebilirsiniz. Açmadan önce çalkalayınız.Buzdolabında muhafaza ediniz. Isı değişikliğinde kapaklarda atma yapabilir.
Kefir zencefil zerdeçal tarçın karışımı faydaları Sindirim sistemini düzenlemesiyle yakından tanıdığımız bir de kefir var. Onun da faydaları say say bitmiyor. Kefir, zerdeçal ve birkaç yancı malzemesinin bir araya gelip şu zamana kadar içtiğiniz en faydalı karışımlardan birine dönüşüyor.
Nasıl yapılır sorusuna geldiğimizde ise bir su bardağı kefirin içine 1,5 çay kaşığı toz zerdeçal ya da 1 çay kaşığı taze zerdeçal ilave edin. İçerisine 1 yemek kaşığı zeytinyağı, tatlandırmak için bal veya tarçın ekleyin. İsteğe göre birkaç damla limon ya da doğal sirke de ekleyebilirsiniz.
İçerdiği daha çeşitli bakteri ve mayalardan dolayı kefirin yoğurttan daha fazla sağlık faydası olabilir. İnsanlar marketlerden uygun ürünler satın alma veya evde kendi kefir veya yoğurt yapma seçeneklerine sahiptir, bu daha uygun maliyetli olacaktır.
Uzmanlar, kefir tüketiminin verdiği herhangi bir zarar olmadığını belirterek, ancak kefirin aşırı tüketiminin zararlı sonuçlar doğurabileceğini söylüyor. Kefir, çok nadiren de olsa bağırsak, mide krampları ve kabızlığa yol açabilir. Bir de AIDS ve benzeri hastalıklara sahip kişiler için zararlı olabilir.
Kefir ve yulaf ezmesini bir kasede karıştırın. Minik minik doğranmış muzları da ekleyin, üzerine toz tarçın serpin. Tercihe göre çiğ badem de ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri