Trendyol Pazaryeri satıcısı olmak ve mağaza açmak için anonim, limited veya şahıs şirketi tipinde bir kuruluşunuzun olması gerekmektedir. Şirket bilgileriniz bulunuyorsa aşağıdaki başvuru adımlarını takip ederek Trendyol'da satışa başlayabilirsiniz.
Anonim ve limited şirketler için Trendyol'da mağaza açmak için gerekli evraklar şunlardır: Vergi Levhası Ticari Sicil Gazetesi. Faaliyet Belgesi.
Trendyol satıcısı olmak için; Trendyol'da satıcı olabilmeniz için anonim, limited, şahıs veya diğer şirket tiplerinde bir kuruluşunuzun olması gerekmektedir. Vergi mükellefi olmanız gerekmektedir.
Trendyol'da Şirket Olmadan Satış Yapmak Mümkün mü? Herhangi bir şirket türünde kuruluş aşamasında olan veya aktif pozisyondaki tüzel kişilikler mağaza açabilir. Başka bir deyişle Trendyol'da vergi mükellefi olmadan satış yapmak ne yazık ki mümkün değildir.
İlgili 24 soru bulundu
Trendyol, mağaza sahiplerinden yaptıkları satışlara göre komisyon bedeli almaktadır. Trendyol komisyon oranları ürün kategorisine göre %5 ve %30 arasında değişmektedir.
Çünkü, Trendyol satıcıları, yaptıkları her satışın faturasını kesmek ve istenirse faturayı Trendyol'a ibraz etmek zorundadır.
Şirket kurmak için vergi levhası almanız gerekmektedir. Trendyol'da da şirketiniz olmadan satış yapamazsınız. Ayrıca Trendyol'un başvuru esnasında sizden istediği belgeler arasında vergi levhası da bulunmaktadır.
E-ticarette basit usul vergi olur mu diye merak edenler için basit usul e-ticaret konusunda mümkün olmamaktadır. E-ticaret ile uğraşan kişi ya da işletmeler gerçek usule göre vergilendirilmektedir. Basit usul internetten satış mümkün görünmemektedir.
Şirket açmadan satış yapmak istediğinizde vergi mükellefi olmamanız sebebiyle fatura kesmeniz mümkün değildir. Diğer yandan herhangi bir vergi ödemek gerekmediği gibi vergi levhanız da olmayacaktır.
Trendyol Satıcı Paneli üzerinden sizden istenilen bilgileri girin. Satıcı sözleşmesini indirin ve her sayfasını imzalayın. İmzaladığınız sözleşmeyi 10 gün içerisinde Trendyol'a imza sirküleri ile birlikte kargolayın. Başvurunuz Trendyol'dan onay aldıktan sonra satış yapmaya başlayabilirsiniz!
Trendyol'da satış yapmak için başvuru anınızdan itibaren hiçbir zaman mağaza kira ücreti ya da hizmet bedeli adı altında bir ücret talep edilmez. Sadece online başvuru yaparak ücretsiz olarak Trendyol'da mağazanızı açabilir ve satıcı olabilirsiniz.
Trendyol'da satış yapabilmek için öncelikle şirket statüsüne sahip olmalı ve ürün kategorinize uygun bir satış mağazası açmalısınız. Bireysel olarak açmış olduğunuz şahıs firması, noterden çıkartacağınız imza beyannamesi, vergi levhası ile trendyol mağazası açmak için başvurunuzu iletebilirsiniz.
Faaliyet belgeleri, işyerlerinin ve iş adamlarının alması gereken evrak türüdür. Bu belgenin amacı, işyerinin hala aktif olarak çalışıp çalışmadığını belirlemektir. Belirli bir süre için geçerli olan etkinlik sertifikaları 3 ay sonra geçerliliğini yitirebilir.
VKN, vergi dairesi, firma adı, e-fatura mükellefiyim bilgileri doldurulur. Sepette 'Bu ürünleri kurumsal fatura ile alabilirsiniz' ibaresi görüldü ise kurumsal fatura adresi seçilerek ilerlenir.
Ek Gelir Olarak E-Ticaret Yapmak
Ek gelir isteyen insanlar için şirket kurmadan satış yapabilecekleri bazı pazaryerleri bulunmaktadır. Ülkemizde bunlardan en yaygın olarak kullanılanları Gittigidiyor ve Amazon. Bu siteler üzerinden hem şirket hesabı hem de bireysel hesap açarak satış yapabilirsiniz.
Şubat ayında Resmi (Gazete'de yayımlanan 6111 _ Sayılı Kanun olmasaydı Bağ-Kur'a mecburdunuz ama 6111 Sayılı Kanun ile değişik 5510 Sayılı Kanun'un 53'üncü maddesi gereğince kendi işinizi yaparken, isterseniz başka bir işyerinde SSK'lı olabilirsiniz.
Şirket kurmadan e-ticaret yapmak mümkün olmadığı için internetten ürün satmak isteyen kişilerin bir şirket kuruluşu gerçekleştirmesi gerekir. Şirket kuruluş süreçlerini mali müşavirler ya da muhasebeciler yürüteceği için kişilerin çalışacakları muhasebeciyi ya da mali müşaviri seçmesi gerekir.
Günden güne daha büyük paya sahip olan e-ticaret alanında birkaç gereklilik yer almaktadır. Vergi muafiyetinin olması, faaliyetlerin devamı için vergi levhasının olması ve mükellef olmak gerekir.
Trendyol tarafından aksi bildirilmediği sürece her hafta çarşamba günü 10.00'de o hafta için ödenecek tutar hesaplamanız tamamlanır, perşembe günü hesabınıza iletilir.
Vergi Levhası İçin Gerekli Ücretler
Gerekli belgelerin ücretlerinin toplamı ortalama olarak 625 TL'yi bulmaktadır. Bu ücretler içerisinde imza beyannamesi 140 TL, muhasebeci vekaleti 150 TL, defter bedeli 300 TL, damga vergisi 35 TL gibi giderler yer almaktadır.
Trendyol Mağaza Kapatma Cezası Var mı? Trendyol para cezasının yanında mağaza kapama veya hesabı silme ve askıya alma cezaları ihlal puanının 48'e ulaşması durumunda gerçekleşir. Bu puandayken hesabınız süresiz satışa kapatılabileceği gibi; 12 ise 2, 24'te 5 ve 36 puanda 7 gün askıya alınır.
Mali mühür sahibi olduktan sonra, e-Fatura kesimi mümkün hale gelir. Trendyol üzerinden yapılan satış sonrasında, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından sağlanan online e-Fatura kesme portalı veya özel entegratörler tarafından entegre edilmiş e-Fatura uygulaması üzerinden fatura kesimi yapılabilir.
Trendyol'da fatura kesmek, diğer tüm online pazar yerleri gibi işletmelerin satışlarında müşteriler ile aracı bir platform olduğu için yasal olan işlemdir ve fatura kesilmesi zorunludur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri