Özellikle sabun, deterjan, temizlik kimyasalları gibi maddeler kehribar taşına zarar vereceğinden bu maddelerden uzak tutulmalıdır. Banyoda ve duşta sabun ve şampuan zarar vereceği için Damla Kehribar Kolye ve diğer kehribar taşından hazırlanan takılarımız çıkarılmalıdır.
Kolye ve bilekliklerin kullanımında en önemli dikkat edilmesi gereken konulardan biri sabun ve benzeri kimyasalların kehribar taşına zarar vereceğinden banyoda çıkarılması gerekmesidir.
Kehribar taşının gerçek olup olmadığını bazı testlerle anlaşılır. Kızılötesi ile bakıldığı zaman kehribar taşı rengarenk gözükür. Kehribar taşını ısıya tuttuğunuz zaman çam kokusu etrafa yayılacaktır. Kehribar taşı suyun üzerinde yüzer ve batmaz.
Gerçek kehribar taşı suyun üzerinde yüzer, batmaz. Bunu su deneyiyle de tespit edebilirsiniz. Eğer sahteyse suyun dibine çökecektir. Ayrıca işlenmiş gerçek kehribar çok serttir.
10-Kehribar kolye veya bilekliğin temizliği nasıl yapılmalı? Kehribar kolye ve kehribar bilekliğinizi ortalama iki haftada bir sadece ılık su ile olacak şekilde temizlemeniz yeterlidir. Temizlik için kesinlikle hiçbir kimyasal kullanmamalısınız.
İlgili 19 soru bulundu
Kehribar tesbih elde çekilirken vücutta bulunan elektriği bertaraf eder. Bu sayede nazara karşı da etkili bir savunma sağlar.
Genellikle kehribar kolye takıldıktan sonraki 2-3 gün içerisinde etkisi görülmeye başlanır. Kehribarın içerisinde mevcut bulunan doğal yağ ve asitler vücuda nüfuz etmeye başladıkça takan kişinin daha huzurlu ve mutlu bir ruh haline büründüğü görülür.
Kehribar Bileklik Hangi Kola Takılır? Orijinal kehribar taşı kullanılarak yapılan bileklikler süs amacıyla her iki kola da takılabilmekle birlikte, sağlığa katkı sağlamak adına sol kola takılmalıdır.
Doğal taş ile duşa girilmesi, yapılarını bozmaz ve etkisini kaybettirmez.
Bu nedenle çeşitli fıkıh kitaplarında yer alan bilgiler göre bu değerli taşın faydalarından insanların yararlanmasında hiçbir sakınca görülmemiştir. Öyle ki şifayı veren Allah olduğuna göre buna vesile olan ister taş olsun ister başka nesne bunda bir sakınca yoktur.
Kehribar Kolye ve Bileklikleri akan ılık suyun altında tuttuktan sonra yumuşak pamuklu bir bez ile silebilirsiniz. Sabun, temizlik deterjanları gibi kimyasallar Kehribar taşına zarar vereceğinden temas etmemesi gerekmektedir.
Kehribarı diğer taşlardan ayırabilmek için en etkili yöntem tuzlu su ile test yöntemidir. Bu yöntemde bir çay bardağına atacağınız 6-7 çay kaşığı tuzu karıştırmanız ve tamamen eridikten sonra kehribar taşını suyun içine atmanız yeterli olacaktır. Kehribar gerçekse taneler su yüzünde yüzecek, sahte ise dibe batacaktır.
Bu test için öncelikle kehribarı bir beze sarmanız ve yaklaşık 20-60 saniye boyunca ovmanız gerekir. Ardından taşa bir saç telini yaklaştırın. Eğer saç teli taşa doğru çekilirse söz konusu ürün orijinal demektir. Bu gerçek kehribar tespih anlama yöntemlerinden dilediğinizi uygulayabilirsiniz.
Çelik takılar ile duş almanızda bir sakınca yoktur.
Bakır, pirinç, bronz veya diğer kalitesiz metaller cildinizi yeşile çevirebileceğinden duşa girmemelisiniz.
Bu nedenle, kehribar kolyelerin günlük kullanımları sırasında çekiştirilmemesi ve kolyenin üzerinde yatılmaması önerilir. Ayrıca, kolyenin üzerinde uyurken veya banyo yaparken çıkarılması gerektiğini unutmamak gerekir.
En İyi Kehribar Rengi Hangisi? En iyi kehribar, Rusya'dan çıkarılan kehribarlardır. Rusya'nın Kaliningrad bölgesinden çıkarılan en iyi kehribarlar genellikle kahverengi ve sarı renklerindedir. Rusya'nın yanı sıra Ukrayna, Polonya ve Litvanya'dan da aynı kalitede kehribarlar çıkarılmaktadır.
Turkuaz, ham Akik, Florit, Yeşim taşı, Hematit, Malakit, Opal, Selenit, Kalsit, Azurit, Pirit, Lepidolit, Lapis Lazuli ve Angelit taşları suyla temas etmemesi gereken grupta yer alır.
Bununla birlikte, doğal taşların birçoğu, suya karşı dayanıklıdır ve suyun teması doğal taşın görünümünde veya kalitesinde herhangi bir değişikliğe neden olmaz. Doğal taşların kullanımı sırasında, su temasından kaynaklı herhangi bir sorunun oluşmaması için, uygun şekilde işlenmeleri ve korunmaları önemlidir.
Doğal kristallerin en bilinen ortak özelliklerinden biri, negatif enerjileri uzaklaştırması ve bu sayede stresi azaltmasıdır. Bu sebeple yatarken doğal taş takı takmak, kristallerinizi yastığınızın altına veya komodinin üzerine koymak, daha huzurlu ve rahat bir uyku çekmenize yardımcı olabilir.
Bebeklerde genellikle 4. aydan sonra kullanılması önerilmektedir.
Kehribar takılarının birkaç haftada bir, toprağa gömülerek temizlenmesi önerilir. Toprağa gömülen kehribar taşları, topraktaki mineraller sayesinde temizlenir ve enerjileri yenilenir. 24 saat toprakta kalması yeterlidir.
Kehribar Kolye Yatarken Çıkarılır mı? Kehribar kolye bebek ve yetişkinlerde gece uyurken tercih edilmemesi tavsiye edilir. Çocuğunuzun yutma ihtimaline karşı uyurken kolyeyi çıkarmalısınız. Kehribarı toprakta bekleterek enerji dengesini sağlayabilirsiniz.
Yaklaşık bir ay içerisinde sıkma kehribar tesbihin daha parlak ve özel bir renk aldıklarını görebilmeniz mümkün olmaktadır.
Kehribar Kolye ve Kehribar Bilekleriniz kesinlikle gerçek, test edilmiş Baltık Kehribar taşı olmasına çok dikkat ediniz. Baltık kehribar taşı süksinik asit olarak en yüksek orana sahip kehribardır. Kehribar kolye ve kehribar bileklik gibi takıların mutlaka %100 gerçek baltık kehribarından yapılması gerekmektedir.
Yeteri kadar güneş ışığına ve ısıya temas eden kehribar tesbihler zaman içerisinde kesinlikle renk değiştirecektir. Tamamen doğal olarak gerçekleşen bu olay, kehribar tesbih modellerinin neden bu kadar fazla ilgi gördüğünü ortaya çıkarmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri