Zamanla çok daha kolay bayatlamaya ve de tadını kaybetmeye başlayan bu yöntem yerine keklerin buzluklarda muhafaza edilmesi önerilir. Böylece uzun dönemde daha lezzetli kekler sağlıklı bir şekilde korunacaktır. Öncelikle buzlukta saklanacak olan kekin buzlukta hava almayacak şekilde saklanması önerilir.
Pasta için kek pişirdiyseniz ve katmanları varsa eğer keklerinizi ayrı ayrı saklamanız gerekir. Kekiniz tamamen soğuduktan sonra streç filme ya da alüminyum folyoya sararak dondurucuya atabilirsiniz.
Bunun için aldığınız donmuş ürünler için yine -18 derecede saklama koşuluna uymanız gerekir. Çözdürmek için +4 derecede buzdolabında 3-4 saat sürede ürününüz çözülmelidir. Dondurulmuş ürünler tüketilirken ilk önce saklama koşullarına uymak gerekir.
Kekleri en güzel saklama yöntemi ise pişirdikten sonra fazlasını kilitli buzdolabı poşetlerine aktarmak ve tüketmek istediğinizde çıkarıp fırında ısıtmak. Kek harçlarınızı hemen pişirmeniz en güzeli.
"Mis gibi bir kek yaptım ama çöpe gidecek!" diyenleri böyle alalım. Kek tariflerinize nişasta ekleyebilir, kek kabınızın içine parşömen kağıdı serebilir veya bir parça esmer şeker koyabilir, kekinizi derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.
İlgili 38 soru bulundu
Kek piştikten sonra bir süre kekinizi fırında bırakın. Sonra alıp oda sıcaklığında dinlendirin. Dinlenmeden kesip servis etmeyin, kendini toparlamasına zaman verin.
Çok soğuk kullanılan malzemeler kekin yapısında sorunlar yaratabiliyor. Kekiniz çok kabarmayabiliyor ya da çok kabarsa da iç kısmı tam kıvamında pişmediği için fırından aldığınızda sönebiliyor. Bunun önüne geçmek için kek yapmaya başlamadan önce kek malzemelerinizi tezgaha çıkarın ve ılınmaya bırakın.
Buzluktan çıkardığınız keki oda sıcaklığına getirin. Tavada veya fırında ısıtarak servis edin.
Pek çok insan kek yaptıktan sonra bunları daha çok dışarıda bir kek kalıbı ya da poşetler içerisinde oda sıcaklığında muhafaza eder. Zamanla çok daha kolay bayatlamaya ve de tadını kaybetmeye başlayan bu yöntem yerine keklerin buzluklarda muhafaza edilmesi önerilir.
Fırını önceden ısıtmayı unutmayın
Sıcak fırında pişirilmiş kekler, hacimli, düzgün dokulu, iyi pişmiş keklere dönüşür.
Pişmiş kurabiyeleri 3-4 aya kadar kilitli buzdolabı poşetinin içerisinde, buzlukta bekletebilirsiniz. Yemeden önce çıkarıp fırın tepsisine dizin ve 180 derecelik fırında bir süre ısıtın. Ardından afiyetle tüketin.
Dilimlenen brownie buzdolabı poşetlerine ya da streç filme sarılır. Dondurucuda bu şekilde saklanabilir. Dondurucudan çıkardıktan sonra mikrodalga fırında ya da normal fırında çözdürüp, ısıtarak tüketebilirsiniz.
Evet arkadaşlar, tüm artan #kekler buzluğa koyulabilir, 1 hafta 10 gün, tertemiz kalır, yalnız mutlaka hava almasını engelleyecek şekilde kapatılmalıdır, ya streç filmle sarın, ya da benim gibi iyice kapatın, oda ısısına geldiği zaman ilk günkü gibi olacaktır, merak etmeyin.
Fansız çalışan fırında hava akımı azalır, böylece kek daha nemli ve yumuşak kalır. Keki pişirirken fırına su dolu bir tepsi koymak da kıvamın yumuşak olmasını sağlar. Ayrıca katı ve sıvı malzemelerin oranı da çok önemlidir. Unu fazla eklemek, kekin kurumasındaki sebeplerden biridir.
Aralarına yağlı kağıt yerleştirip üst üste koyalım. Buzdolabı poşetine geçirelim hava almayacak şekilde. Düzgün ve kırılmayacak şekilde buzluk bölümünde saklayabilirsiniz.
Kış mevsiminde oda sıcaklığında saklayabilirsiniz ama yazın buzdolabında saklayın mutlaka. Buzdolabı kokusu çekmemesi ve kurumaması için fırın kabını streç filmle kapatın. Üzerine bir tepsi örtmek hava girişini engellemeyeceği için bir etkisi olmayacaktır.
Brownie Nerede Saklanır? Piştikten sonra soğuyan brownie'yi oda sıcaklığında 2 gün kadar saklayabilirsiniz. Buzdolabında ağzı kapalı bir kapta 4 gün kadar tazeliğini koruyacaktır.
Çikolata soslu kek oda sıcaklığında hava geçirmez bir kap içerisinde saklayabilirsiniz. Böylece kek tazeliğini ve lezzetini koruyacaktır. Ayrıca, buzdolabında saklanması durumunda çikolata sosunun donma riski vardır.
Poğaça, kek, kurabiye, çörek, börek, katmer, vs. gibi tüm hamur işlerini dondurarak 6 aya kadar saklayabilirsiniz. Buzdolabında çözdürdükten sonra o şekilde veya ısıtarak servis yapabilirsiniz.
Kek hamurunu fazlaca yapar ve yarısını derın dondurucuya atar,gayette güzel oluyormuş.Bence denemekte yarar var.
Eğer baktığınız tariflerde fırının ısısı belirtilmediyse, fırını 180 dereceye getirmelisiniz. 180 dereceye getirdiğiniz fırının ısınması 10 dakika alsa bu süreçte malzemeleri karıştırabilirsiniz. Keki fırına verdiğinizde ise yarım saat kadar sonra pişecektir.
Hatta karbonatın içine 2 damla limon sıkarsanız uçar:) Bunlarda farklı püf noktaları. Süt ile yapılan keklerde kabartma tozu çok etkilidir ve ben genelde 2 tane kullanmayı tercih ediyorum.
- Öncelikle kek tarifi konusunda malzemeler eksik olursa kek kabarmayabilir. - Ayrıca malzemelerin soğuk kullanılması kekin kabarmasını önler. - Kek kalıbı margarin ile yağlanmadığı takdirde kabarmaz. - Kek malzemeleri sırasıyla eklenmediği takdirde kabarma sorunu yaşanabilir.
Kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp unlayın, karışımını kalıba dökün. 180 derecede önceden ısıttığınız fırında kek kuru çıkıncaya kadar (40 dakika) pişirin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri