Evde hangi cins nişasta varsa onu kullanabilirsiniz. Mısır ya da buğday fark etmez. Sevgiler….
Nişastalı Kek Tarifinin Püf Noktaları
Nişasta olarak buğday veya mısır nişastası kullanılabilir. Kek için temel malzemelerimiz oda ısında olmalıdır.
Kek üretiminde kullanılan buğday nişastası (Selva), mısır nişastası (Güneş, Sakarya), yumurta, şeker ve kabartma tozu dâhil tüm bileşenler yerel bir marketten temin edilmiştir. ipek elekten geçirilerek elek altı materyal kek üretiminde kullanılmıştır.
Mısır nişastası leziz yemekler, tatlılar yapılan her mutfakta kesinlikle bulunan malzemelerdendir. Muhallebi, kurabiye, baklava, sos, jöle ve daha birçok tarifi hazırlarken bazen bir kaşık bazen de bir bardak kullanılır ama illa ki lazım olur.
9. Mısır Nişastası Nerelerde Kullanılır? Daha çok tuzlu tarifler ya da bağlayıcıya ihtiyaç duyulan sosların içerisinde kullanılır. Kurabiye, pasta yapımında da en çok tercih edilen türler arasında yerini alabilir. Sütlü tatlılarda da tercih edilebilir.
İlgili 21 soru bulundu
Buğday nişastası ya da pirinç nişastası daha çok sütlü tatlıların ve tatlı hamur işlerinin içerisinde kullanılırken, mısır nişastası da daha çok tuzlu tarifler ya da bağlayıcıya ihtiyaç duyulan sosların içerisinde kullanılır.
Mısır nişastası sıvı bazlı gıdalarda (örneğin, çorba, soslar, salça, muhallebi) düşük sıcaklıktaki sıvılarla karıştırarak hamursu veya bulamaç kıvamına getirmek amacıyla kıvam artırıcı olarak kullanılır. Opak yerine saydam bir karışım elde etmek amacıyla bazen tamamen un yerine kullanılır.
Normalde evet kullanılabilir. Lakin özellikle patates nişastası kullanılmasını istenilen bir menü ya da bir tarif var ise bil ki en doğrusu o nişastanın kullanılmasıdır. Çünkü her ne kadar birbirinin yerine kullanılsada çoğu tariflerde tam tutmama, dağılma ve istenilen kıvamda problemler olabiliyor.
Sütlaca nişasta eklenmez. Nişastanın verdiği pelte dokusu sütlaç için uygun değildir.
İnce öğütülmüş pirinçlerden elde edilen pirinç unu, reçetelerde sık sık nişasta ikamesi olarak kullanılan bir malzeme.
Nişasta kullanmanın kek tarifleri üzerindeki etkisi nedir derseniz, yine daha uzun süre bayatlamadan kalmasını sağladığını, bunun yanı sıra malzemelerin bir arada durmasınıa yardımcı olup keklerin daha pofuduk pofuduk, daha kabarık olmasını sağladığını söylemeden geçmeyelim.
Pamuk gibi dokusuyla ağızda dağılan sade kek tarifim var. Yumurta ve şeker mikserle beyazlaşana kadar çırpılır. Üzerine süt sıvı yağ eklenir çırpmaya devam edilir. Un nişasta kabartma tozu ve vanilya elenip kontrollü şekilde eklenir ve çırpmaya devam edilir.
Hangi Nişastayı Kullanmalıyız? Kurabiye yapımında en çok mısır ve buğday nişastası tercih edilir. Nişasta, kurabiyelerin daha uzun süre dayanmasını sağlar ve kurabiyenin ağızda dağılmasına yardımcı olur. Hamura şekil vermek ve daha ince bir şekilde açmak için, buğday nişastasını tercih edebilirsiniz.
Bu kekin içerisinde un olmaması nedeniye puf puf kabarıyor. Nişasta tüm malzemelerin bir arada durmasını sağlıyor.
Nişastalı Kek İçin Malzemeler :
1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı nişasta. 1 paket kabartma tozu. 1 paket vanilya.
Mısır nişastası yalnızca mısırın nişastalı kısmından elde edilirken, mısır unu tüm mısır tanelerinin öğütülerek ince bir toz haline getirilmesi sonucu ortaya çıkıyor.
Pirinç unu ve nişasta birbirine çok benzer ama aralarında fark vardır. Nişasta bir çok bitkiden elde edilir. Bu bitkilere pirinç de dahildir. Pirinç içindeki nişasta değişik yöntemlerle pirinç unundan ayrılarak elde edilir.
Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ve 1/3 su bardağı sütle karıştırdığınız 1. 5 yemek kaşığı mısır nişastasını ilave ediniz.
Azar azar mısır nişastasını ilave edelim ve yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım. Sonra hamurdan küçük parçalar koparalım ve elimizle şekil verelim. Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzerleri çatlayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirelim. Fırından fırına pişirme süresi değişebilir, kontrollü olalım.
Mısır nişastası ile hazırladığınız muhallebi ile nefis bir etimek tatlısı yapabilirsiniz.
Nişastalı Sütlaç Nasıl Yapılır? Püf Noktaları Pirinçleri kısık veya orta ateşte suyunu yavaş yavaş çekecek şekilde pişirmelisiniz, ardından sütü ilave edebilirsiniz. Tarifte mısır veya buğday nişastası kullanabilirsiniz.
1 yemek kaşığı buğday nişastası
Buğday ya da patates nişastası kullanılabilir. Kekte üçte bir un yerine buğday nişastası kullanılabilir. Pirinç, pirinci unu haline getirilip kullanılabilir.
Dr. Oetker Hızlı Nişasta'yı, kaynamış ya da ısıtılmış sıvı malzemeler ile hazırlayacağınız tariflerinize kıvam vermek için kullanabileceğiniz gibi pişirmeden hazırlayacağınız tarifleriniz için de kullanabilirsiniz.
Nişastalı Kurabiye İçin Malzemeler :
250 gr tereyağı (oda sıcaklığında) 2 adet yumurta. 1 su bardağı pudra şekeri. 2,5 su bardağı nişasta.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri