1 fincan tuzsuz kaju fıstığını birkaç saat suda bekletin. Kabuklarını ayıklayın ve ¾ su bardağına biraz tuz ekleyerek çırpın. Pürüzsüz hale gelene kadar bu işleme devam edin ve gece boyunca buzdolabında bekletin. Bu kremayı soslarınızda ve çırpılmış tatlılarınızda kullanabilirsiniz.
Bir tarifte krema kullanmak gerekiyorsa onun yerine süt kullanmak her zaman iyi bir fikir değildir. Bunun nedeni sütün aynı özelliklere sahip olmamasıdır. Örneğin; tam yağlı sütten tereyağı yapamazsın, ancak yoğun krema ile yapabilirsin.
Derin bir kaseye yumurta sarısı, un, tuz ve limon suyunu ekleyin. Güzelce karıştırın. Ardından sütü azar azar ilave edin ve topaklanmaması için sürekli olarak mikser ile karıştırın. Yaklaşık 10 dakika yüksek devirde çırpılınca kıvam alacak.
Elenmiş un ve mısır nişastasını derin bir tencereye alın. Üzerine süt, yumurta, şeker ve vanilya özütü ekleyip tüm malzemeyi topaklanmaması için bir mikser yardımıyla karıştırın. Ocağa aldığınız krema karışımını kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
İlgili 23 soru bulundu
Krema Nedir? Krema, sütün homojenize edilmesi işleminden önce yüzeyinde biriken yağ tabakasının toplanması ile elde edilir.
Kendisi tek malzemeden yani sütün kaymağından elde edilen bir ürün. Her süt kaynatışınızda bir kabın içine kaymakları toparlayın ve buzdolabında dondurun. Oda sıcaklığında buzlarını çözdürüp, çırpıcı yardımıyla hafifçe çırpın. Çok çırparsanız tereyağı elde edersiniz, az çırparsanız süt kreması.
Tatlıda krema kullanmak istemeyenler krema yerine muhallebiye 1 paket toz krem şanti ekleyip ikiliyi birlikte çırpabilir (tatlıda krema yerine krem şanti de kullanabilir)..
İnek sütü kreması, emülgatörler (yağ asitlerinin mono ve digliseritleri), kıvam arttırıcı (Sodyum aljinat ve karragenan; yenilebilir deniz yosunu özlerinden elde edilmiştir). En az %30 süt yağı içerir. Sütte doğal olarak bulunan süt şekerini içerir.
Yoğurt eklenip yoğunlaşana kadar çırpılır. Sırasıyla süt, nişasta ve tuz eklenir. Bir müddet daha çırpılır. Pişirmeye gerek yok zaten çorba veya yemeğin içinde pişecek.
Ekşi krema yerine kullanın
Buzdolabınızda her zaman ekşi krema bulunmayabilir. Bunun yerine yine yoğurt kullanabilirsiniz. Ayrıca dip soslarda da fırında patatesde de rahatlıkla uygulayabilirsiniz.
Süt yerine içerisinde kullanacağınız krema kekinizin yumuşacık bir dokuya sahip olmasını sağlayacaktır. Diğer yandan kabartma tozunun üzerine ekleyeceğiniz soda kekinizin dilediğiniz şekilde kabarmasına yardımcı olacaktır.
Pastacı Kreması İçin; orta boy derin bir tencere içine 1 adet yumurta kırın. Üzerine 1 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı un ve 2 yemek kaşığı toz şeker koyun. Son olarak karışım üzerine 2 su bardağı süt dökün. Tel çırpıcı yardımı ile iyice karıştırın.
Yağlanmış tepsiye kek hamurunu döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkardığınız kekin üzerine 2 su bardağı süt döküp ıslatın. Bir kabın içinde soğuk sütü ve krem şantiyi çırpın. Kabarınca buzdolabına koyup bekletin.
Su veya süt ile hazırlanabilir.
Sıvı kremanın en çok kullanılan tarifleri ise sıvı kremalı tatlılar ve pastalardır. Özellikle yaş pastalarda kullanılan kremaların, cheesecakelerin, milföylü tatlıların, trileçelerin, sıvı kremalı sütlü tatlıların mutlaka olması gereken malzemesidir. Yoğun süt yumuşaklığıyla tariflere eklendiği anda lezzetini katlar.
Tereyağını eritip unu ekleyin ve rengi sararıncaya kadar kavurun. Et suyunu azar azar ekleyip karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince krema, tuz ve karabiber ekleyip 1 dakika kaynatın ve ocaktan alın.
Temel Kremalar
Crème Patisserie: (okunuşu: Krem Patisie) Pastacı Kreması (Pastry Cream, okunuşu paystri krim) Tarifi için buraya tıklayabilirsiniz. Crème Anglaise : (Krem anglez) İngiliz kreması kremadan çok bir sostur, pastacı kreması yoğun krem anglez akışkandır.
Süt, şeker, un, yumurta sarısını tencereye alıp hepsini bir çırpıyoruz. Sonrasında ocağın üstüne alıp kısık ateşte devamlı çırparak karıştırıyoruz. Kaynayan kremanın altını söndürüp tereyağı ve vanilyasını da ilave edip tekrar çırpıyoruz. Kremayı soğutup, mikserde çırpıyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri