Kekik yağını koklamak bile, psikolojik anlamda rahatlama sağlama yöntemlerinden birisidir. Uzmanlar, kekik yağı kokusunun beyinde mutluluk hormonlarını tetiklediğini belirtirler. Vücudun herhangi bir yerinde meydana gelmiş yaraların iyileştirilmesi için kekik yağı tercih edilebilir.
Yatmadan önce bir avuç kurutulmuş harman kekiği emaye, çelik veya cam bir tencereye koyup üzerine bir çaydanlık kaynamış su ekleyin, büyükçe bir havluyu başınızın üzerine alın ve kekikli kaynar suyun buharını derin derin, ama yavaş yavaş çekin içinize...Kekiğin acımsı etken maddelerinin sinüslerinize geçtiğini, her ...
Cilt üzerinde zeytinyağı, badem yağı gibi farklı yağlarla inceltilerek uygulanması, kekik yağının tahriş edici etkisini azaltmaya yardımcı olur.Soğuk algınlığı ya da burun tıkanıklığı gibi sorunlarda sıcak suya damlatılan birkaç damla kekik yağının buharı, rahatlatıcı etkiye sahiptir.
Kekik yağı: Kekik, çok güçlü antibakteriyel, antifungal ve antioksidan özelliklerinden dolayı sinüzite iyi gelen bitkilerdendir.
Cildin temiz ve ışıl ışıl görülmesine destek oluyor. Sivilcelere iyi geliyor, hem sivilcelerin oluşumunu engelliyor hem de sivilce lekelerinin görünümünü hafifletiyor. Harici olarak banyo suyuna eklenerek tüketildiğinde kekik suyunun saç derisi üzerinde de olumlu etkileri bulunuyor.
İlgili 37 soru bulundu
Yapılan araştırmalarda candida albicans mantarlarının çoğalması yabani kekik yağı ile engellenmiştir. Bu da doğal olarak vajina mantarı enfeksiyonunun tedavisi için sık sık kullanılmaktadır.
En iyi kekik te Toros dağlarında kekik cenneti olan Akseki ve civarındadır. Yaptığımız araştırmalara göre En iyi kalite 600 ile 900 metre rakımlı yerde burada doğal olarak üretiliyor.
Sinüzit boşaltmak için bazı yöntemler bulunuyor. En çok tercih edilen ve yaygın olarak kullanılan Balon Sinüsoplasti yöntemidir. Bu yöntem ağrı ve kanama oluşturmayan bir yöntemdir. Hastalarda herhangi bir yan etki oluşturmamasından dolayı çok fazla tercih edilerek uygulanıyor.
Tuzlu su, sinüslerin rahatlamasına yardım eden doğal yöntemlerden biridir. Eğer imkanınız varsa bu suyu her iki burun deliğine 1 defa olacak şekilde spreyle püskürtebilirsiniz. Saniyeler içinde sinüslerde tıkanıklığa neden olan salgıları temizleyebilirsiniz.
1- Tuzlu - karbonatlı su: Sinüzitin çok daha kısa sürede geçmesini isteyenler tuz ve karbonat ile hazırladıkları suyu burunlarından içeri çekebilir. 4 -5 kere üst üste yapılması kafidir. 2- Burun spreyi: Burun tıkanıklığını gidermek ve sinüsleri rahatlatmak için kısa aralıklarla burun spreyi kullanılabilir.
Burun tıkanıklığında en iyi çözüm yöntemlerinden biri burun yıkamaktır. Burun mukusunun seyreltilmesini sağlar ve tıkalı burnu açar. Aynı zamanda burun deliklerinin nemlenmesini sağlar. Burun içinde burnu tıkayan mukusu yumuşatıp burnu açmak için kullanılabilecek olan bir diğer yöntem ise sıcak kompress yöntemidir.
Orta parmağınızı ve işaret parmağınızı birleştirip kaşınızın tam ortasından olacak şekilde ileriye ve geriye hareketler yapın. 1.ve 2. adımı sırayla 20 saniye boyunca uygulayın. Son olarak da nefesinizi tutun. Nefesinizi tutmak beyin yaşama iç güdüsünü dikkate alarak burun deliğinizi temizliyor.
Geniz tıkanıklığı bitkisel çözüm için en çok kullanılan, mentol içeren nane çayıdır. Mentol mukus salgısını yumuşatır ve kolayca atılmasına yardımcı olur. Gün boyunca 2-3 fincan ılık nane çayı içilmesi geniz tıkanıklığı sorununun çözülmesini destekler.
Kekik çayı boğaz ağrısına, bademcik iltihabına birebirdir. Çocuğunuzun boğazı ağrıdığında, bademcikleri şiştiğinde hemen ilaca sarılmak yerine ılıtılmış kekik çayı içirin ve kekik suyuyla gargara yaptırın. Kekiğin üst solunum yolu enfeksiyonlarındaki, bronşit ve öksürük tedavisindeki etkisi kanıtlanmıştır.
Soğuk Algınlığında Öksürük Şikayetlerini Azaltır
Virüs yükünü azaltmasıyla kekik çayının faydaları grip için de etkili olur. İçeriğindeki antioksidanlar ve C vitamini sayesinde gribe karşı kış mevsiminde vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmek için tercih edilebilir. Solunum yollarını rahatlatmada kullanılabilir.
Kış aylarında öksürük, astım bronşit gibi, hastalıkları giderir nefes açar. Rahatlatır insanı. Ayrıyeten hazmı kolaylaştırır sindirim sisteminde uyarıcı etkileri vardır.
İbrahim Saraçoğlu, sinüzit şikayeti olan danışanlarına papatyayı tavsiye etmektedir. Sıcak suda papatyayı demleyin ve bi havlu ile başınızı sarıp papatyanın buharını içinize çekin. Çok geçmeden burun tıkanıklığı gidecektir.
Başınızı öne doğru eğdiğinizde ağrı ve basınç hissi artar. Sinüslerin dolu olduğu zamanlarda balgamlı öksürük, ateş, diş ağrısı görülebilir ve ağız kokusu artabilir. Burnun tıkalı olması nedeniyle tat ve koku duyularında azalma yaşanabilir.
Koyu burun akıntısı, geniz akıntısı, burun tıkanıklığı, yüzde dolgunluk hissi, tat-koku kaybı ve ateş akut sinüzitin klinik tanısında yer alan majör kriterleri oluşturur. Minör kriterler arasında ise baş ağrısı, kulak ağrısı, ağız kokusu, diş ağrısı ve halsizlik yer alır.
Sinüzit antibiyotiksiz geçer mi? Akut sinüzitlerin önemli bir kısmının virüslerle oluşması nedeniyle antibiyotik kullanımı gerekli değildir. Ancak risk altında olan bireylerde veya 1 hafta geçmesine rağmen şikayetleri gerilememiş olgularda antibiyotik kullanımı yararlıdır.
Bunun için de kuru papatya kullanabilirsiniz. Kuru papatya ile buhar banyosu yaparak sinüsleri açabilir ve temizleyebilirsiniz. Sinüsleri evde temizlemek için en etkili yöntemlerden bir tanesi olan bu yöntem pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Sinüsleri doğal olarak temizlemek için soğanı da kullanabilirsiniz.
Kekik sirkesi, metobolizmayı hızlandırarak kan şekerini dengede tutar. Kekik sirkesi idrar yolu enfeksiyonu için ilaç değerinde bir şifa kaynağıdır. Aç karnına içilen kekik sirkesi idrar yolu enfeksiyonunda etkilidir. Kekik sirkesipasta ve tarlalarda kullanıldığı da, pastanın daha uzun ömürlü olmasını sağlar.
Antiviral özelliği sayesinde vücuttaki mikrobiyal yükü azaltabilen kekik çayı, fibromiyalji, kronik yorgunluk sendromu, romatoid artrit, haşimato, lupus, vertigo, kulak çınlaması ve multipl skleroz gibi hastalıklarla savaşta destek olur.
Et yemeklerinin vazgeçilmezi olan kekik, antioksidan ve iltihap azaltıcı etkisiyle damar sağlığının korunmasına katkıda bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri