Kekik çayı mide ve bağırsaklar üzerinde etkili bir bitkidir. Mideyi korur. Sindirim sistemini düzenleyen kekik çayı, Gastrit, ülser gibi hastalıklara iyi gelir. Sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olarak hazımsızlığa iyi gelir ve öksürüğe faydalıdır.
Kekiğin yaygın olarak bilinen en faydalı işlevlerinden biri sindirime yardımcı olmasıdır. İçerdiği fenollerle bağırsak spazmlarını sakinleştiren kekik, hazımsızlığa, şişkinliğe, gaz sancılarına da iyi gelir.
Gastrit ve reflü gibi hastalıkları iyileştirme özelliği vardır. Mide yanması şikâyeti olanlar için bir şifa kaynağıdır.
Sindirim sisteminde ortaya çıkan sorunlar için kullanılabilen kekik suyu mide yanması, ekşimesi ve bulantısına faydalıdır. Ayrıca kekik suyu düzenli olarak tüketildiğinde hazımsızlığı önler ve şişkinlik ile kabızlığı engeller.
Damıtılmış kekik suyu mide ağrısı , sindirim sorunlarının iyileşmesine fayda sağlar, dağ kekiğinden damıtma kekik suyu vücuttaki mikropları temizler, kadınların adet günlerini daha rahat geçirmesini sağlar. Damıtılmış kekik suyu mide üşütmelerinde doğal ilaç olarak kullanıldığı bilinir.
İlgili 22 soru bulundu
Mide, mide bulantısı, kabızlık, şişkinlik veya kramptan muzdaripseniz, kekik çayı mükemmel bir çözüm olabilir. Doğal anti-enflamatuar özellikleri ve yatıştırıcı doğası ve antibakteriyel etkileri, mide ağrılarının azalmasına ve bağırsak hareketlerinin düzenlenmesine yardımcı olabilir.
Kekik çayı düzenli bir şekilde tüketildiği zaman mideye iyi gelmektedir. Kekik çayının ayrıca reflü ve ya gastrit gibi mide rahatsızlıklarına çok iyi geldiği bilinmektedir. Buna ek olarak depresyonu önlemektedir.
Kekik çayı mide ve bağırsaklar üzerinde etkili bir bitkidir. Mideyi korur. Sindirim sistemini düzenleyen kekik çayı, Gastrit, ülser gibi hastalıklara iyi gelir.
Baharatlı Yemekler: Özellikle acı biber, kekik gibi yoğun ve yakıcı baharatlar gaz oluşumuna sebep olabilir.
Kekik suyu nasıl kullanılır? Kekik suyu, günde 2 fincandan fazla içilmemelidir. 1 hafta boyunca her gün kekik suyu içtikten sonra, mutlaka 10 gün ara verilmelidir. Kekik suyu tüketiminde aşırıya kaçmamanız önerilir.
“Kekik çayı nasıl demlenir?” sorusunun karmaşık bir cevabı yoktur. 2 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze kekik otunun üzerine 1 bardak kaynamış içme suyu ekleyin. 5 dakika ağzı kapalı bir şekilde demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra süzüp içebilirsiniz. Kuru kekik çayı da yapabilirsiniz.
Kekik de tıpkı nane ya da zencefil gibi mide bulantısına iyi gelir.
KEKİK ÇAYI Kekik, antiseptik özelliği sayesinde yağlı yiyeceklerden dolayı midede oluşan ekşimeye iyi gelir. Suda kaynatılan kekiğin içerisine, yarım çay kaşığı karabiber ekleyiniz. Yemeklerden sonra mide yanması problemini sık yaşayan kişilerin, günde bir fincan kekik çayı tüketmesi gerekir.
Sindirim Sistemini Destekler ve Bağırsak Sağlığını Korur
Kekiğin bu özelliğinin en önemli sebebi; içerisinde yer alan uçucu yağlar ve fenollerdir. Söz konusu bileşenler sayesinde kekik çayı vücuttaki birçok yapıyla birlikte sindirim sistemini de güçlendirmektedir.
MİDE İLTİHAPLANMASINA NE İYİ GELİR? Mide iltihaplanmasına iyi gelen besinler arasında yoğurt, çilek, nane, yeşil yapraklı sebzeler, zencefil, karambol tohumu, papatya ve az protein içeren besinler tüketilmelidir. Bu besinler mide için en sağlıklı ve asit oranı düşük besinler arasına girmektedir.
Helicobacter pylori midede gastrit ve ülseri tetikleyen bir bakteridir. Gastrit ve ülserin çözümlenmesi için öncelikle aynısafa bitkisinin kullanılması gerekir. 21 gün Aynısafa bitkisinin kullanılmasının ardından bir hafta ara ile 21 gün daha brokoli kürünün uygulanması gerekir.
Mide ülseri için bazı gıdalar zararlı olabilmektedir. Yağ içeren tavuk derisi, yumurta, süt ürünleri, atıştırmalık yan ürünler, işlenmiş gıdalar, paketlenmiş cips gibi ürünler, sığır eti gibi doymuş yağ içeren gıdalar mide ülserini tetikleyerek şikayetleri artırır. Sindirimi zor olan gıdalardan uzak durmak gereklidir.
Ayrıca mide ülseri olanların kekiğe karşı dikkatli olmalarını öneririm. Mide kanaması riski taşıyanların kekik tüketimiden kesin olarak uzak durması şarttır. Kan-pıhtılaşma problemi olanların kekikten uzak durmaları gerekir.
Lezzetli oluşu ve keskin hoş kokusu ile insanların sürekli tercih ettikleri kekik, Türkiye'de daha çok baharat olarak yemeklerde kullanılıyor. Vücudun genel işlevini artırmanın yanında, iltihap kurutucu özelliğine sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri