Kekik yağı nasıl içilir diye merak ediyorsanız, seyrelterek içmeniz gerektiğini bilmelisiniz. Bir bardak suyun içine 3 damla koyup karıştırdıktan sonra içebilirsiniz. Harici kullanımlarda ise bir çorba kaşığı zeytinyağı ya da badem yağı içine 5 damla kekik yağı koyarak karıştırmanız ve bu şekilde uygulamanız gerekir.
Kekik yağını şu şekillerde kullanabilirsiniz:
Temiz cilde pamukla sürülerek tonik şeklinde yüze sürülebilir. Bir bardak ılık suyun için 3-5 damla damlatılarak içilebilir. Grip, soğuk algınlığı gibi durumlarda kaynar suya 3-5 damla damlatılıp buharı buruna çekilebilir. Pişmiş yemeklere eklenebilir.
Kekik yağı son derece güçlü bir maddedir. Tamamen saf kekik yağının tüketilmesi uzmanlar tarafından önerilmemektedir. Kekik yağını, bir su bardağı suya 1-2 damla damlatıp seyrelterek kullanmak en doğrusu olacaktır.
Kekik yağını öksürükte kullanmak için odaya 3 ila 5 damla halinde dağıtın. Ayrıca 2 ila 4 damlasını aynı miktarda hindistancevizi yağı ile karıştırıp göğsünüze, sırtınıza, boynunuza veya ayaklarınızın altına uygulayabilirsiniz.
İlgili 34 soru bulundu
Kekik yağının bir başka kullanım yöntemi ise bir bardak sıcak suya 2 damla damlatılarak çay olarak içme yöntemidir. Buhar banyosu için kaynar suya iki damla kekik yağı damlatılarak kullanılabilir. Kekik yağı hiçbir zaman doğrudan cilde sürülmez veya doğrudan içilmez.
Kekik Yağı Cilde Faydaları
Sivilcelerin kurumasında oldukça güçlü bir yağdır. Sivilce sonrası meydana gelen izlerin azalmasında etkilidir. İçeriğindeki antiviral özellikler nedeni ile mantar sorunlarında kullanılır. Cilt hücrelerini yenilemeye yardımcı olarak kırışıklıkların azalmasında etkili olabilir.
Kekik yağı en sağlıklı buzdolabında saklanabilir. Kapağı açık ya da kapalı iki şekilde de buzdolabında daha uzun süre muhafaza edilir.
Geniz ve burun tıkanıkları, solunumdaki problemler, grip, soğuk algınlığı ve solunum yolu enfeksiyonları kekik yağı sayesinde geçebilir. Bu tarz sorunlarda kaynayan su içerisine 3 damla kekik yağı eklenerek bunun buharı solunabilir. Bunun dışında yüze ve saça da direkt olarak pamukla sürülerek uygulanabilir.
“GERÇEK KEKİK AROMALI VE AÇIK YEŞİL RENKTEDİR”
Manisa Kırkağaç'ta yöredeki dağlardan topladığı kekiğin suyu ve yağını çıkartıp çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılmak üzere bitkisel kür hazırlayan Fitoterapi Uzmanı Şevki Güngör ise, "Gerçek kekik aromalı ve açık yeşil renkte olur.
Kaynar suya damlatılan birkaç damla kekik yağı, solunum yolu rahatsızlıklarının şifa bulmasına yardımcı olur. Doğal bir ağrı kesicidir. Vücutta ağrıyan bölgelere kekik yağı ile masaj yapıldığında ağrı büyük ölçüde azalır.
Kekik yağının saç köklerini rahatlatma, diplerde oluşan hastalıkları yok etme özelliği vardır. Şampuan içine damlatılan 5 damla kekik yağı sayesinde her yıkamada ferahlık ve rahatlık hissedilir.
Kekik yağı: Kekik, çok güçlü antibakteriyel, antifungal ve antioksidan özelliklerinden dolayı sinüzite iyi gelen bitkilerdendir. Kekik yağını, günde iki kere dilinizin altına 1-2 damla damlatarak ya da suyunuza da damlatarak tüketebilirsiniz. Aynı zamanda sinüzit ağrılarınız için kekik çayı da içebilirsiniz.
Kekik yağı nasıl içilir diye merak ediyorsanız, seyrelterek içmeniz gerektiğini bilmelisiniz. Bir bardak suyun içine 3 damla koyup karıştırdıktan sonra içebilirsiniz. Harici kullanımlarda ise bir çorba kaşığı zeytinyağı ya da badem yağı içine 5 damla kekik yağı koyarak karıştırmanız ve bu şekilde uygulamanız gerekir.
Bu bitki, sahip olduğu özellikler sayesinde vücudu pek çok hastalığa karşı korur. Kekik yağı içmek, bu anlamda son derece faydalıdır. Kekik yağının aşırı tüketiminden kaçınmanız tavsiye edilir. Aksi takdirde bu bitki, fayda yerine zarar verebilir.
Buhar şeklinde kullanımı: Kaynar suya eklenen birkaç damla kekik yağı buharını solumak, solunum yolu hastalıkları, sinüzit, bronşit ve grip gibi hastalıkların sonucunda oluşan öksürük ve tıkanıklığın tedavisinde kullanılmaktadır.
Kekik yağını koklamak bile, psikolojik anlamda rahatlama sağlama yöntemlerinden birisidir. Uzmanlar, kekik yağı kokusunun beyinde mutluluk hormonlarını tetiklediğini belirtirler. Vücudun herhangi bir yerinde meydana gelmiş yaraların iyileştirilmesi için kekik yağı tercih edilebilir.
Orta parmağınızı ve işaret parmağınızı birleştirip kaşınızın tam ortasından olacak şekilde ileriye ve geriye hareketler yapın. 1.ve 2. adımı sırayla 20 saniye boyunca uygulayın. Son olarak da nefesinizi tutun. Nefesinizi tutmak beyin yaşama iç güdüsünü dikkate alarak burun deliğinizi temizliyor.
Burun tıkanıklığını evde kendi imkanlarınızla gidermek için yastığınıza lavanta yağını damlatabilirsiniz. Yastığın iki köşesinde 1 damla lavanta yağı damlatın ve bu yastıkla uyumaya çalışın. Lavanta yağı, burun kanallarını açacak ve tıkanıklığı ortadan kaldıracaktır.
Kekik veya nane, adaçayı, fesleğen ve lavanta gibi lamiaceae familyasındaki diğer bitkilere alerjiniz varsa, kekik yağı kullanmayın. Topikal olarak kullanıldığında, seyreltilmiş kekik esansiyel yağı, alerjisi olmayan kişilerde bile deri döküntülerine neden olabilir.
Bakterileri Öldürür
Kekik yağının oldukça etkili antibakteriyel özellikleri bulunur. Bu, vücudun içindeki ve dışındaki bakteri gelişimini engeller ve aynı zamanda vücut organlarından da uzak tutar.
Kekik yağı kullanırken, çıkabilecek yan etkiler şunlardır. - Fazla tüketimden dolayı karın ağrısına neden olabilir. Midede bazı problemlere neden olabilir. Fazla tüketildiğinde baş ağrıları ortaya çıkabilir.
Şaşırtıcı anti-bakteriyel özellikleri, cilt aknesine neden olan bakterilerle savaşmada etkilidir. Kekik genellikle akne kremlerinde ve yüz yıkamalarında bir bileşen olarak kullanılır. Kekik esansiyel yağı su ile seyreltilebilir ve kırışık görünümünü azaltarak, cildi sıkılaştırır.
İlk olarak kekik yağını, kullandığınız şampuana 8 ila 10 damla şeklinde ilave ederek saçlarınızı yıkamayı deneyin. İkinci olarak ise kekik yağını diğer esansiyel yağlar ile karıştırarak saç derinize masaj yapabilirsiniz.
Çok kötü kızarıklıklarda yanık ve tahriş kremi de kullanabilirsiniz. Nemlendirici kağıt maskelerden kullanabilirsiniz. Cildi sürekli nemli tutmanız yeterli olacaktır. Bu da ders olsun ve bir daha yakıcı ürünleri yüzünüzde kullanmayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri