Ben mutfağımda ayçiçek yağı kullanmayı sevmediğim için zeytinyağı ile yaptım ve sonuç çok güzeldi, hem hafif hem sağlıklı :) Zeytinyağı severlere özellikle tavsiye ederim :) Kaba yumurtaları kırın güzelce çırpın. Üzerine vanilyayı ekleyin, çırpın.
Evde sıvı yağ olmadığında ve tatlı bir kek harcı yapımında zeytinyağı kullanmak istiyorsanız, kekinizin dokusunun bir miktar değişeceğinden bahsedelim öncelikle. Zeytinyağlı kekler puf puf kabarmıyor, daha tok bir kıvamları oluyor. Zeytinyağı keke daha tok bir kıvam verir ve kekin hafif nemli kalmasını da sağlar.
Kek harçlarında genellikle sıvı yağ, kimi zamanda tereyağı veya zeytinyağı kullanılıyor. Bazı durumlarda tereyağı- sıvı yağ, zeytinyağı - tereyağı gibi kambinasyonlar yapılabiliyor.
Ayçiçek yağı, lezzet olarak zeytinyağına göre daha fazla nötrdür ve bu nedenle, yağın yoğun tadını almak istemeyeceğiniz durumlar (belirli tariflerin pişirilmesi gibi) için uygundur. Bir diğer yandan, bu klasik, taze lezzeti elde etmek istiyorsanız kesinlikle zeytinyağını satın almalısınız.
Bunun dengelemek adına keklerinizin içerisinde kullanacağınız süt, yoğurt gibi malzemelerin tam yağlı malzemeler olmasına özen gösterin. Süt-yoğurt, süt-krema gibi kombinasyonlar yaparak da keklerinizi yağsız bir şekilde hazırlayabilir ve kıvamında herhangi bir farklılık yaşamadan afiyetle tüketebilirsiniz.
İlgili 38 soru bulundu
Kanola yağı, özel olarak yetiştirilmiş kolza bitkilerinden elde edilir ve diğer yemeklik yağlardan daha az doymuş yağa sahiptir. Omega-3 yağları açısından zengin olma avantajına sahiptir. Kanola yağı sadece ayçiçek yağı gibi hafif bir tada sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda fiyatı da düşüktür.
Kekin kalıbını margarin ile yağla katı yağ yani kalıptan çok kolay çıkmasını sağlar. Sıvı yağ ile sakın yağlamayın.
İlk olarak, zeytinyağı doğal yöntemlerle üretilirken ayçiçek yağı kimyasallara ve özel ısı süreçlerine maruz kalarak son halini almaktadır. Daha hafif tat ve koku elde etmek aynı zamanda raf ömrünü uzatmak adına ayçiçek yağı rafine edilmektedir.
Zeytinyağı, kalp dostu bir yağ olarak bilinirken ayçiçek yağı kalp ve damar hastalıklarına neden olan bir yağ çeşididir. Tereyağı hayvansal gıdalardan elde edilmesi ile daha ağır besin değerleri içerir. Zeytinyağı bitkisel içerikli olduğu için daha hafif ve hazmı kolaydır.
Zeytinyağı yanma derecesinin yüksek olması nedeniyle kızartmaya uygundur. Bu pişirme tekniğini uygularken ağır balık kokusunun önlemek için kızartma yağına maydanoz sapları katabilirsiniz ya da diğer ocakta bir cezvede sirke ve su karışımı kaynatabilirsiniz.
Zeytinyağı, eklendiği tüm tariflere eşsiz bir lezzet katar. Fırında pişen yemeklerin lezzetini artırmak için de zeytinyağı kullanabilirsiniz. Kek, kurabiye gibi tatlı tariflerinde olduğu gibi et ya da sebze yemeklerinde de riviera ya da sızma zeytinyağı kullanabilirsiniz.
Ben mutfağımda ayçiçek yağı kullanmayı sevmediğim için zeytinyağı ile yaptım ve sonuç çok güzeldi, hem hafif hem sağlıklı :) Zeytinyağı severlere özellikle tavsiye ederim :) Kaba yumurtaları kırın güzelce çırpın.
Yağ = kıvamın oluşumudur. Yağ yoksa kıvamda yoktur bu nedenle sertleşecek istediğin kıvama ulaşmayacaktır.
Ancak yağ olmadan da kek olur, hem de şahane olur! Kıvamı daha süngerimsi, tadı da daha hafif olan bir tarif var karşınızda. Kabarıp kabına sığmayan, nefis mi nefis yumuşacık yağsız kek tarifi ile karşınızdayız.
Yağı az gelen bir kek normalden daha kuru ve sert olur. Ancak yağ dokusu kazanmış kek ağızda dağılarak yumuşak bir his bırakır. Bunun yanı sıra fırını ısıtmadan keki koymak da kekin kurumasının önünü açar.
Ayçiçek yağı daha sarı renklidir, zeytinyağı ise koyu sarı veya yeşile çalan bir renge sahiptir.
Evet, soğuk sıkım zeytinyağı yemeklerde de kullanılabilir.
Zeytinyağı, zeytin ağacının (Olea europaea) meyvesinden elde edilen yeşilimsi-sarımtırak renkte sıvı bir yağdır.
Bulmaca Sorusu Cevabı
Günebakan 9 harfli cevap kutucuğu için uygundur.
Ayçiçek yağı kokusuz ve oldukça açık renklidir. Hatta renksize yakın bir açık sarıdır. Zeytinyağı ise daha koyu sarı hatta yeşile yakın rengi ve kokusu ile kolayca ayırt edilebilir.
3. Zeytinyağını her çeşit salatanın üstüne ilave etmek için kullanabilir ve salata soslarına dahil edebilirsiniz. 4. Zeytinyağını, marine ederken veya balık, et ve sebzeler için sos hazırlarken kullanın. 5. Ekmeğe sürmek için tereyağı veya margarin yerine zeytinyağı kullanın.
Kalıba biraz katı yağ veya sıvı yağ koyun ve bir parça yağlı kağıt ya da kağıt havlu ile kalıbın her yerini, köşeler dahil yağlayın. Sprey yağ kullanıyorsanız, bu adım daha basittir. Sadece tavaya bolca püskürtün. Un, yiyeceklerinizin yapışmaması için önemli bir adımdır.
Eğer muffin kalıplarınız silikon ya da seramik kaplıysa ömrünü uzatmak için ilk kullanımda yağlamalısınız. Sonraki kullanımlarda yağlamanıza gerek yok.
İşte kekin kalıptan rahatça çıkması için yapmanız gerekenler: Kek karışımını kalıba dökmeden önce kalıbı yağlayın ve hem tabanına hem de çevresine gelecek şekilde kalıba un serpin. Keki fırından çıkardıktan sonra üzerine nemli bir bez serin ve kalıbı ters çevirerek bekleyin. Keki su dolu bir kaba oturtabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri