Bal ısıl işleme tabi tutulmamalıdır yani kek, kurabiye gibi fırınlama ve pişirme işlemi gerektiren yiyeceklerde kullanılmamalıdır. Balı soğuk veya ılık sütlerinizi, meyve salatalarınızı veya tam buğday unu ile hazırladığınız pancakelerinizi tatlandırmak için kullanabilirsiniz.
Keklerinizin, çok uzun süre kurumadan kalması da, şeker yerine kullanacağınız bal sayesinde mümkündür. Bir ölçü balı, 3/4 ölçü (bardak, fincan vb. ) şekerin yerine kullanabilirsiniz.
Balın tatlılık derecesi şekerden daha yüksektir. Dolayısıyla aynı tatlılığı elde etmek için daha az bal kullanmak yeterli olacaktır. ➡KAN ŞEKERİNİ YÜKSELTME AÇISINDAN; İkisi de basit şeker içerir dolayısıyla hızlıca kan dolaşımına geçerler.
Fruktoz, meyvede doğal olarak bulunan şekerdir. Toz halinde bulunduğu için tariflerde rahatlıkla kullanılır. 100 gram şeker yerine sadece 60 gram fruktoz yeterli olacaktır.
Bu nedenle tarifte yer alan şeker miktarından daha az kullanılmalıdır. Tarifte sıvı varsa her bir bardak bal için diğer sıvılar 3-4 yemek kaşığı azaltılmalı, sıvı yoksa her bir bardak için 3-4 yemek kaşığı un ilave edilmelidir.
İlgili 44 soru bulundu
Balı kristalize eden en büyük etkenlerden biri de balın içindeki şekerdir. Balın yüzde 80'i şeker, yüzde 20'si de sudur.
Toz şeker yerine pudra şekeri kullanacaksanız miktarı biraz azaltmanız gerekir. 2 su bardağı toz şekerin karşılığı 1 tam 3 çeyrek su bardağı pudra şekeridir.
Ballı Kek Tarifi Nasıl Yapılır? Bismillahirrahmanirrahim. Yumurta ve şekeri iyice köpük köpük olana kadar çırpıyoruz, içine yağ, süt, bal ekleyerek tekrardan 1 dakika çırpıyoruz. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakao elekten geçirerek karışıma ekliyoruz.
Keki biraz daha tatlandırmak isterseniz içerisine şekersiz çikolata ya da 2 yemek kaşığı kadar bal ilave edebilirsiniz. Kekinizi hazırlarken karbonat yerine 1/2 paket kabartma tozu da kullanabilirsiniz.
Bu nedenle şeker yerine bal kullanırken dikkat etmemiz gereken husus, balın 45 derecenin üzerinde sıcaklıktaki içecek veya gıdalara karıştırılmamasıdır. Bu kurala dikkat ederek her zaman beslenmemizde şeker yerine balı rahatlıkla kullanabiliriz.
5. GERÇEK BAL ŞEKERLENİR Mİ? Balın şekerlenmesi, sanılanın aksine balın gerçekliği ve kalitesi üzerine bir çıkarım ortaya koymuyor. Daha önce de bahsettiğimiz gibi balın şekerlenmesi, sadece ürünün doğal yapısal özelliklerinden kaynaklanıyor. Özetle; gerçek, doğal ve kaliteli bal şekerlenebiliyor.
Balın bir kaşıktan fazlası zarar bile verebilir demek, bir kaşıktan azı yararlıdır anlamına gelmez. Denetlemenin olduğu ülkelerde bal ambalajlarında hatta satıcılarının internet sitelerinde dahi günde bir kaşıktan fazla alınmaması önerilir. Sebebi çok basit; ŞEKER SAĞLIĞA ZARARLIDIR.
Fruktoz, meyvede doğal olarak bulunan şekerdir. Toz halinde bulunduğu için tariflerde rahatlıkla kullanılır. 100 gram şeker yerine sadece 60 gram fruktoz yeterli olacaktır.
1 yemek kaşığı bal ortalama 63 kaloridir ve 17 gram şeker içermektedir.
1 kg Balküpü içinde yaklaşık 360 adet kesme şeker bulunur.
Toz şeker yerine üzüm pekmezi ekleyerek hazırladığımız pekmezli kek, önceden ısıtılmış fırında 40 dakika gibi bir sürede hazırlanıyor. Pekmezin rengini alıp kakaolu kek görünümünü andıran cevizli kek çay saatlerinize lezzet katıyor.
Kekin hamur kıvamında kalmasının ilk nedeni, tarif ölçüleri doğru uygulamaktır. Veya tarif yeterince güvenilir değilse, ölçüleri tutturmak konusunda sorun yaşayabilirsiniz. Kek harcının cıvık bir kıvamda olması, kekin tam kıvamlı olmasını engeller. Bu yüzden mutlaka güvenilir tarifler uygulanmalıdır.
Şeker ve yumurtanın az çırpılması kabarmasını olumsuz etkilerken şeker erimediği için kekin içindeki şekerin çıtır çıtır ağzınıza gelmesine neden olabilir. Yumurtanın fazla çırpılması ise içine olması gerekenden daha fazla hava girmesine, bu nedenler nemini kaybetmesine ve pişerken kekin çökmesine neden olur.
Bunun tam tersi için de bir çözümümüz var elbette. 1 su bardağı pudra şekeri için 1 su bardağı toz şeker ile 1 yemek kaşığı mısır nişastasını robottan çekmeniz yeterli olur. Sıvı alternatifler de şekerin yerini tutmada oldukça iyidir.
1 su bardağı şeker 170 gramdır.
Şöyle ki balda her şeyden önce, yapay şeker vb. katkılar bulunmuyor.
Yıllardır bilinenin aksine balın şekerlenmesi doğal olmadığı anlamına gelmemektedir. Tam tersine doğal olan balda şekerlenme daha çok görülmektedir.
Balın doğal bir şeker ve karbonhidrat olması kan şekerinizi etkilemesi olağandır.Sofra şekeri ile karşılaştırıldığında, balın daha düşük bir etkiye sahip olduğu görülmektedir. Bazı araştırmalar bal yemenin insulin seviyesini yükseltirken kandaki şeker oranını azaltabileceğini göstermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri