Kabahatler Kanunu'na göre delici, kesici, öldürücü, yaralayıcı alet taşıyan kişiler işleme tabi olup, söz konusu kişilere 189 Türk Lirası para cezası ya da Adli Sicil Kayıtları incelenerek ya da hal ve şartlara göre kişinin saldırıda kullanma amaçlı bulundurma durumuna göre 3 aya kadar hapis cezası verilmektedir.
6136 sayılı kanun kapsamına girmeyen "Kelebek" ve "Sallama" diye tabir edilen veya özel amaçlarla imal edilen çeşitli bıçaklar ve benzeri aletlerin maksat dışı olarak taşınmasının yasaklanması ve buna uymayanlara idari para cezası uygulanmasına ilişkin karar aldı.
Genelgeye göre polis, tüm illerde asayiş uygulamaları yapacak, özellikle büyük şehirlerde ve kalabalık yerlerde denetimler arttırılacak. Üzerinde bıçak ve sopa gibi kesici, delici ve yaralayıcı alet bulunan kişilere Kabahatler Kanunu'na göre işlem yapılacak ve 189 lira para cezası uygulanacak.
Kaç cm bıçak taşımak suç? Kesici kısmı 15 cm olan bıçağın bulundurulması ve taşınmasının serbest olduğu yönünde Kriminal laboratuvar raporları bulunmaktadır.
İşte saldırı veya savunma amacıyla üretilmiş tüm bıçakların kişinin üstünde taşınmasının yasak olmasının nedeni budur. Kelebek bıçak, çok net ve açık bir şekilde bu amaçla üretilmiş bir bıçak cinsidir. Aynı mantıkla sustalı bıçakların da üstte taşınmasının suç olduğunu belirtmekte yarar var.
İlgili 32 soru bulundu
Güvenlik güçleri suç aletine el koyacak. Polis; yer, zaman ve taşıyan kişinin suç eğilimi gibi kıstasları dikkate alarak, bıçak ve sopa gibi yaralayıcı alet taşıyan kişileri savcının talebine göre gözaltına alabilecek. Bu kişiler 3 aya kadar hapis ya da idari para cezası istemiyle yargılanacak.
Kabahatler Kanunu'na göre 189 TL idari para cezası kesilir.. Bu cezalar çakı, muşta, bıçak, sopa, delici, kesici ve zarar verecek bütün aletler için geçerlidir.
Çakı, açılıp kapanan bir veya birkaç ağızlı küçük cep bıçağıdır. Sustalı olmayan çakının kişilerin üzerinde bulundurulması ve taşınması serbesttir. Kesici kısmı 15 cm olan bıçağın bulundurulması ve taşınmasının serbest olduğu yönünde Kriminal laboratuvar raporları bulunmaktadır.
Kanuna göre, çakı veya diğer kesici aletleri taşımak, halkın güvenliğini tehlikeye atmak anlamına gelir. Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddelerine göre, 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a aykırı şekilde çakı taşımak suç oluşturabilir.
Sıkıntı olmuyor. Cebimde her zaman isviçre çakısı taşırım ve karakola bile giriyorum.
Kabahatler Kanunu'na göre delici, kesici, öldürücü, yaralayıcı alet taşıyan kişiler işleme tabi olup, söz konusu kişilere 189 Türk Lirası para cezası ya da Adli Sicil Kayıtları incelenerek ya da hal ve şartlara göre kişinin saldırıda kullanma amaçlı bulundurma durumuna göre 3 aya kadar hapis cezası verilmektedir.
16 yaş üzerindeki bireyler rahatlıkla kullanabilir. Kelebek bıçak iki kanadı olan, kapandığı zaman bıçağı içine hapseden ve açıldığı zaman her yöne hareket edebilen özel bir modeldir.
Madde 4 – (Değişik: 2/12/1999 - 99/13749 K.) (Değişik fıkra: 17/7/2017 - 2017/10643 K.) Silah ruhsatı alınmasına engel hali bulunmayan, yirmibir yaşını doldurmuş her Türk vatandaşı bulundurmak amacıyla silah satın alabilir.
Aynı zamanda yine 6136 sayılı kanun üzerinden bakıldığı vakit, suç teşkil eden aletler ayrıca cezalandırılmaktadır. Saldırı ya da savunma amaçlı ele alınan bıçak ve benzeri kesici aletlerin günlük yaşam içerisinde taşınması yasaktır.
Yasak Bıçak Ticareti (Satma) Suçu,
6136 sayılı kanunun 4. maddesinde ismen sayılmasa bile salt saldırı ve savunma için kullanılan aletler de (örneğin, mınçıka) yasak aletler kapsamındadır.
Kredi Kartı Şeklinde Bıçak emniyetten izin belgeli. Emniyet Müdürlüğünden İzin Belgelidir. İzin Belgesi Olmayan Bıçaklar Ateş Li Silah Kategorisine Girer Ve İzinsiz Satışı Yasaktır.
6136 numaralı kanunun 4. maddesine göre taşınması ve satılması yasaktır. Siz diyorsunuz ki polisler yasalara göre değil, üzerinizde böyle bir çakı gördüklerinde ilk önce sicil kontrolü yaparlar eğer siciliniz temiz ise polisin inisiyatifi ne bağlı olarak durumlar değişebilir.
Ruhsatlı silahla girişe izin veren bu alışveriş merkezlerine göre, çakı, bıçak, muşta gibi kesici ve delici aletler tehlikeli sayılıyor ve bunlarla alışveriş yapılmasına izin verilmiyor.
Bıçak ve diğer aletleri bulundurma, taşıma, satma, satmaya aracılık etme suçunun cezası 6 aydan 1 yıla kadar hapis ve 25 günden az olmamak üzere adli para cezasıdır (6136 sayılı Kanun md.15/1).
zaten orda bicak kullanmayi ve kullnadirtmamayi da ögreneceksin. 1 cm lik bir civi ile bir insani öldürebilirsin. 7 cm lik bir bicak ile cok sey yapabilirsin.
Bıçak taşımakla ilgili genel kural
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre savunma ve saldırı amacıyla yapılmış kesici, delici, deşici, biçici aletlerin tamamının üretilmesi, satılması, taşınması, ülkeye sokulması, ithal edilmesi yasaktır.
Bu hükme bakılırsa, konumuz açısından: 1-) “Kama, hançer, sustalı çakı, pala, kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar…”; 2-) İle, salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerin yapımı yasaktır.”
Çakı taşımak başlı başına suç teşkil etmemektedir ancak saldırı ya da savunma amaçlı kullandığınzda eylem suç teşkil edecektir.
Bu hasar da karşı tarafın vücudunda kemik kırılmasına, çatlaklara yol açabilir. Bu nedenle muşta taşımak, kullanmak yasaklanmıştır. Muşta taşıyan, kullanan kişi bu kanun kapsamında altı aydan bir yıla kadar hapis ve yirmi beş günden az olmayacak şekilde adli para cezasına çarptırılır.
GENEL ESASLAR MADDE-5 6136 sayılı kanunu kapsamına girmeyen kasap bıçağı, ekmek bıçağı, sırtı testere dişli av bıçağı, tek veya iki yüzü keskin olarak özel amaçlarla imal edilen bıçaklar ile her türlü kesici, delici ve bereleyici aletlerin ilimiz sınırları içinde; a-) Kesici, delici, bereleyici alet ve bıçakların 2521 ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri