Bazı kelebeklerin ana besin kaynağı, çiçeklerin içindeki tatlı su ve nektar. Onun dışında meyve suyu ile beslenmeyi seven kelebekler de var. Bahçe içerisinde yer yer kelebekler için bırakılmış meyve tabakları görebilirsiniz. Beslemede, yaz mevsiminde yaz meyvelerini, kış mevsiminde de kış meyvelerini kullanılıyoruz.
Kelebeklerin büyük bir kısmı çiçek nektarını tercih eder ve genellikle çeşitli sıvılarla beslenirler. Kelebeklerin ağızları yoktur; bunun yerine hortuma benzeyen tüpleri (iki adet) vardır. Ayrıca tat alma duyuları ayaklarındadır.
Kelebekleri balkon veya bahçenizde misafir etmek için ekebileceğiniz bitkiler; kasımpatı, civanperçemi, mine çiçeği, aslanağzı, petunya, kadifeçiçeği, havuç, gaura çalısı, kozmos çiçeği, ebegümeci, çörekotu, ekinezya ve hibisküs yani Japon gülü.
Açıkta bırakılan un, nohut, bulgur ve bakliyatlar güvelerin beslenmeleri ve saklanmaları için en elverişli ortamlardır.
Kelebeklerin ağzı bulunmuyor, yüz kısmında bulunan hortumlarla sıvı tüketimi gerçekleştiriyor. Kelebekler sıvı tüketimiyle hayatta kalan canlı türleridir.
İlgili 44 soru bulundu
Kelebeklerin en sevdiği yiyecek çiçek nektarıdır. Çiçek nektarı bulamadıkları zaman sıvılarla beslenerek besin ihtiyacını giderir. Kelebeklerin yemek yiyebileceği bir ağzı bulunmaz.
Diken kelebeği türünden binlerce kelebeğin ilk kez bu kadar yoğun görüldüğünü ve bunun nedeninin iklimsel olaylara bağlı olduğunu belirten Karaçetin, kelebeklerin baharın ve göç mevsiminin habercisi olduğunu ifade etti.
Evde Kelebek Çıkması Neye İşarettir? Evde çok miktarda kelebek görmeniz güvelenmenin işaretidir. Bakliyat ürünlerini uygun saklama koşullarına muhafaza ettiğinizde sorunun üstesinden gelmeniz mümkündür.
Güve Nasıl Temizlenir? Öncelikle güveler mutfak ve kıyafet dolaplarının içindeyse ve evin her tarafına yayıldıysa, işe sirkeli su hazırlamakla başlayın. Mutfak ve kıyafet dolaplarını tamamen boşalttıktan sonra, 1 ölçü sirke ve 2 ölçü suyu karıştırın. Dolapların içini bu karışımla detaylı bir şekilde silin.
Tüm kuru gıdaları kontrol etmeli, güve oluşumu gördüğünüz gıdaları mutlaka çöpe atmalısınız. Tabak dolaplarında güve oluşumu gördüyseniz tüm tabakları bulaşık makinesinde yıkayın. Dolap içlerini sirkeli su ve sabunlu su ile temizleyin, dolap örtülerini en az 45 derece ısıya sahip sularda 1 saat yıkayın.
Yağmurdan etkilenmiyorlar
Biz insanlar yağmur altında fazla kaldığımızda hasta olma riski bile taşırken, kısacık ömürleriyle bizleri şaşırtan kelebeklerin yağmurdan, damlalardan etkilenmemesi harika bir şey gerçekten de.
"Kelebeğin sol kanadını içine alan bölüm erkek, sağ kanadı içine alan bölüm ise dişi özellikleri taşıyor. Soldaki siyah karın ve siyah kanat erkeklerde, sağdaki sarı karın ve beyaz kanat dişilerde bulunur.
Açıklama: Kelebeklwrin kalbi yok kanka.
“Kelebekler şekerli sularla beslenirler. Onun için de sürekli, etrafta eğer çiçekleriniz yetersizse şekerli su ya da meyveler bulunduruyoruz. Kelebeklerin ağızları yok, hortumları var. Hortumlarıyla sadece sıvı şeyler içebiliyorlar.
Kelebeklerin küre biçimli bir çift bileşik gözü bulunur. Herbir göz 17.000 küçük gözcükten oluşur.
Bazı uzmanlara göre kelebekler hiç uyumazlar, sadece dinlenirler. Gerçekten de uyumak göz kapaklarını kapatmak gibi düşünülürse kelebeklerin göz kapakları yoktur. Kelebeklerin uykusu dinlenmek anlamına gelir. Dinlenirken genellikle kendilerini düşmanlarından koruyacakları yerleri seçerler.
Güve, kanatlı küçük bir böcek türüdür.
Kelebeğe benzemesi dolayısıyla kelebekle karıştırılabilen bu böcek türünün boyu 1 cm civarındadır. Yiyeceklerinize zarar veren, paket halinde pirincinizi, bulgurunuzu atmak zorunda bırakan bu küçük canlılar, insana ise zarar veremez.
- Biberiye ya da kekik gibi farklı baharatları kullanarak güveler uzak tutulabilir. - Aynı zamanda lavanta ve defne yaprağı gibi farklı kokulara sahip ürünler de kullanılabilir.
Güve, Lepidoptera (pulkanatlılar) takımından çeşitli kelebek türlerine verilen genel ad.
Tahıl, kuru bakliyat, tahta ve yünlü giysiler başta olmak üzere çeşit çeşit kıyafetin içinde kurtçuk şeklinde üreyen ve yetişkinliklerinde tıpkı kelebek gibi kanatlanan bu böcekler, hem giysilere hem de yiyeceklere zarar veriyor, mutfak dolapları ve gardıropların içinde çoğalarak yaşamaya devam ediyor.
odanın ışığını kapat holün ışığını aç salona geç biraz takıl, kelebek ışığa gider zaten, geçer yatarsın.
Omurgasız canlılar sınıfında yer alan kelebek yumurtadan çıktıktan sonra hemen kelebek olmaz. Yumurtadan çıkan larva canlı aslında tırtıldır ve başkalaşım geçirerek kelebek oluşur. Yumurtadan çıkan tırtıllar aslında beslenmeye yönelik bir yaşam sürerler.
Gece kelebekleri kalın ve ağır vücutlarıyla alaca karanlıkta veya gece uçarlar. İnce kıl gibi olan antenlerinin ucu sivridir. Bazı türlerde antenlerde birer dizi tüy bulunduğundan tarak görünümündedirler. Genellikle renkleri mattır.
Genellikle Ardahan ve Sakarya ilinde her yıl ağustos ayında gerçekleşen ve 3 gün süren kelebeklerin (“Bir Gün Sineği” ya da “Söğüt Kelebeği” de deniyor.) şehrin ışıkları altında çiftleşmeleri ve sonrasında topluca ölmeleri adeta bir dans gösterisini andırıyor.
Doğumdan veya yaşamın ilk yılından sonra ortaya çıkan bu hastalık, genellikle genetik olarak gelişir. Kelebek hastalığı her ırk ve cinsiyette aynı sıklıkta görülür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri