Kelebekler Vadisi size hem çok güzel manzaralar sunuyor hem de yapabileceğiniz bir çok aktiviteyi yapma imkanı. Vadide yapılacak en iyi aktiviteler arasında yüzme, dalış ve trekking var.
Kelebekler Vadisi'ne ulaşmak için öncelikle Fethiye Ölüdeniz'e gelmeniz ardından, Ölüdeniz'den kalkan teknelere binmeniz gerekmektedir. Bu tekne sizi 20 TL karşılığında Ölüdeniz'den alıp Kelebekler Vadisi'ne direk olarak götürüyor. Yaklaşık 25-30 dakikada vadiye varabiliyorsunuz.
MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde 350 metre yüksekliğindeki kayalıklardan Kelebekler Vadisi'ne yürüyerek inmek için kullanılan patika yol, Fethiye Kaymakamlığı'nın kararına rağmen 28 gündür kapatılamıyor.
Kelebekler Vadisi'nde Yapılabilecek Aktiviteler
Şelale ve kaya tırmanışı; yamaç paraşütü, doğa yürüyüşü, donanımlı dalış, su zipline gibi birçok eğlenceli aktivite ve daha fazlasını deneyimleme fırsatınız var.
Yine Faralya Mahallesinden Kelebekler Vadisini izleyebilmek için cam teras yapılabilmesi için hazırlanan projenin de yine aynı Genel Müdürlük tarafından reddedildiği öğrenildi. Faralya Mahalle Muhtarı Hasan Karaburun, ''Bugüne kadar en az 20 ağır kaza meydana geldi, 10 kişi hayatını kaybetti.
İlgili 28 soru bulundu
Kelebekler Vadisi yolu tehlikeli mi? Acemi şoförseniz cevap evet. Kelebekler Vadisi'ne giden yol oldukça virajlı.
Muğla Fethiye'deki Kelebekler Vadisi'nde, 350 metre yükseklikteki sarp patikada pek çok turist düşerek öldü. Son 1 ayda 2 kaza daha yaşanınca, kaymakamlık, belediyeden yolun tamamen kapatılmasını istedi.
Aile ile gelen 0-6 yaş çocuklar için ücretsiz. Engelli ve 65 yaş: 20 TL. Refakatçi (Engelli kimliğinde refakatçi hakkı vardır yazanların refakatçisi ücretsiz) Şehit yakını (Anne, Baba, Eş ve Çocuk) ücretsiz.
Profesyonel bir dağcı veya Likya yolunu yürüyen bir doğa yürüyüşçüsü değilseniz Kelebekler Vadisi'ne ulaşımınızı Fethiye, Ölüdeniz'den kalkıp vadiye giden teknelerle yapabilirsiniz. Diğer bir alternatif ise tekne turları. Tekne turları ile bu cennet koya bir saatlik kısa bir ziyaret yapabilirsiniz.
Park çok güzel, yeşillikler içinde farklı türlere ait çok sayıda kelebek var. İçerisi sıcak ve nemli. Giriş ücreti yetişkin 60,öğrenci 30 tl, makul bence.
Bir kral kelebeği günde ortalama 70 kilometre uçabilir. Bu mesafenin bazı günler 300 kilometreyi bulması da mümkün. Yolculuk sırasında çiçek nektarlarıyla beslenen kelebeklerin hedefe varması genelde 2-3 ayı buluyor.
Deniz Bayramoğlu 1987'de bu ismi kullanarak "Kelebek Vadisi" nin doğmasına neden olan işletmeyi başlattı. Amaç doğayla uyumlu bir yaşam modelinin temellerini atmak ve bunu tüm dünyayla paylaşmaktı. Başta müzisyen Nezih Topuzlu ve H. Deniz Bayramoğlu olmak üzere, doğasever bir grup vadiyi koruma misyonu üstlendi.
Kelebekler Vadisi'ne ulaşım sağlamanın en kolay yolu, Ölüdeniz'den dolmuş tarzında kalkış yapan teknelerden birine binmek veya tekne kiralamaktır. Kelebekler Vadisi'ne ulaşım sağlamanın bir diğer yolu ise Kabak Koyu'ndan günübirlik olarak kalkan tekneleri tercih etmek veya yürüyüş patikasını kullanmak olabilmektedir.
Tekne veya Araç ile ulaşılabilir ama Arabayla bir yere kadar gidebilirsiniz daha sonra yaya olarak devam etmeniz gerekmektedir. Tekne veya Turla Gitmek İçin: Kelebekler Vadisi'ne ulaşım sadece Ölüdeniz'den kalkan teknelerle sağlanmaktadır.
Güzelliği ile herkesi kendine hayran bırakan muhteşem bir görüntüye sahip olan Kelebekler Vadisi, Muğla'nın Fethiye ilçesinde Ölüdeniz beldesinde bulunan doğal bir harikadır.
Ziyaret saatleri: Pazartesi hariç haftanın her günü ziyaret edebilirsiniz.
Yolculuk ise 30 dakika kadar kısa sürüyor. Sefer saatleri; Ölüdeniz – Kelebekler Vadisi: 11:00 – 12:30 – 13:30 – 14:30 – 18:00. Kelebekler Vadisi – Ölüdeniz: 09:30 – 10:30 – 12:30 – 14:00 – 17:00 – 18:00 olarak yapılıyor.
Doğal varlıklarıyla hazine niteliğinde cennetten bir parçadır. 350 metreye ulaşan sarp kayalık duvarlarla çevrili kaplan kelebeği dahil 80′den fazla kelebek türüne sahip, 50 metre yükseklikten Vadi'ye dökülen şelalesi ile doğaya çevreye saygılı bungalov ve taş evlerinde konaklama yapabileceğiniz iklimi, denizi ve ...
Konya Kelebekler Vadisi'nde Müzekart geçerli değildir.
Konya da özellikle görülmesi gereken yerlerden biri. Kızımız çok eğlendi ve mutlu oldu. Mutlaka gidin. Yalnız bitişiğindeki yer "kelebek vadisi" normal piknik yapılan mangal yakılan bir park, orayla karıştırmayın.
İçerisinde 270 bin m² yeşil alan, 105 bin m² sert alan ve 10 bin m² havuz alanı yer almaktadır. Projede; amfi tiyatro, mini sinema, gölet ve su havuzları, egzersiz ekipmanları, çocuk oyun elemanları, sirk ve go-kart alanları, sera ve botanik bahçeler, böcek ve kelebek müzeleri yer almaktadır.
Çocuk, genç ya da yetişkin fark etmeden herkesin ilgisini çekecek 15 tür kelebek ve 98 türe ait 20 bin bitki çeşidine ev sahipliği yapan Konya Kelebekler Vadisi özellikle ailece güzel bir geçirmek için iyi bir seçenek.
Kelebekler Vadisi, 8 Şubat 1995'de 1. derece doğal sit alanı ilan edilmiş ve her türlü yapılaşmaya kapatılmıştır. 350 metreye ulaşan sarp kayalık duvarlarla çevrili olan Vadi, ismini barındırdığı 80'den fazla kelebek türünden ve özellikle kaplan kelebeğinden almıştır.
Kelebekler Vadisi, kamp ve doğa tatili için en iyi adreslerden biri olarak gösterilmektedir. 300 metrelik kumsala ve tertemiz turkuaz mavisi bir denize sahiptir. Plak küçük çakıl taşlı ve kum karışıktır. Deniz tabanı 5 m sonra tamamen kum kaplıdır ve derinleşir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri