Saklama Koşulları: Kavanoz açıldıktan sonra buzdolabında saklanmalıdır ve 48 saat içinde tüketilmelidir. Tüketim Önerisi: Ürün tüketilmeye hazırdır.
çorbaları buzlukta saklamanın en pratik yolu buzluktaki ısılara dayanıklı buzdolabı poşetleri ya da kilitli poşetlerden geçiyor. Bu poşetleri geniş kapların içine açık bir şekilde yerleştirip içine dikkatlice tenceredeki çorbanızı aktarabilirsiniz.
Piştikten sonra en fazla iki gün muhafaza edebilirsiniz. Buzdolabında çapraz bulaşmayı önlemek için mümkün olduğunca en alt rafta tutmanızda fayda var. dondurucuda bekletmeyin.
Kelle ve paçayı pişirdikten sonra çok ama çok pratik bir çorba. Bol vaktiniz olan bir zamanda kelle ve paçaları haşlayıp etlerini ayıklayın ve haşlama suyuna geri koyup bu şekilde dolaba kaldırın. Bu şekilde 1 haftaya kadar saklayabilirsiniz dolapta.
İlgili 16 soru bulundu
Kavanoz açıldıktan sonra buzdolabında saklanmalıdır ve 48 saat içinde tüketilmelidir. Tüketim Önerisi: Ürün tüketilmeye hazırdır. Kullanmadan önce çalkalayınız.
Sakatatları parçalar halinde kestikten sonra tek kullanımlık, porsiyonlar halinde poşetleyip derin donducuya koyuyoruz. Sakatatlar derin dondurucuda 3 aya kadar dayanır.
Kelle Paça yapılırken önce kelle akşamdan suya konularak sabaha kadar bekletilir. Su ise yaklaşık 4 defa değiştirilir.
► Çorbanızı sıcak ya da ılık haldeyken sakın buzluğa koymayın. Çünkü sıcak çorba hem buzdolabınıza zarar verebilir hem de bir anda soğuğa maruz kalacağından çok bozulur. ► Artan çorbaları buzlukta saklamanın en pratik yolu buzluktaki ısılara dayanıklı buzdolabı poşetleri ya da kilitli poşetlere koymaktan geçiyor.
Paça çorbasını da düzenli ve ölçülü içmeniz önerilir. Gün içinde 1 porsiyonu aşmayacak şekilde tüketilmesi sağlığınız için olacaktır. Çok fazla tüketilen paça çorbası yağlanmaya neden olur. Eğer sık sık paça çorbası tüketiyorsanız damarların tıkanma riskini yükseltmiş olursunuz.
Doğradığınız etleri, haşlama et suyunun içine geri koyun ve tekrar birlikte pişirin. Kelle paça pişerken, sosunu hazırlayabilirsiniz. 1 tatlı kaşığı sirke, 1 limonun suyu, 2 yemek kaşığı sıvı yağ , pul biber ve tuzu karıştırıp, yemeğe yavaş yavaş ekleyin. Afiyet olsun.
Kelle paça çorbası tuz oranı yüksek bir yemek için damar sertliğine neden olur. Hipertansiyon, kalp ve böbrek hastaları için tehlike oluşturabilir. Kelle çorbasının bol bol tüketilmesi zararlıdır. Haftada bir ya da iki kez birer kase olarak tüketilebilir.
Konserve için çorbanız kaynama ısısındayken konserve kavanozuna koyup vakit kaybetmeden kapağını kapatın ve kavanozu ters çevirip ısısının oda sıcaklığına düşmesini bekleyin. Oda sıcaklığına gelen kavanozu buzdolabına kaldırın. Bu şekilde 6 aya kadar saklayabilirsiniz çorbalarınızı.
Kelle ve paçayı iyice tuz ile ovup 2 saat tuzlu suda bekletin bu işlem çorbanızın kötü kokmasını engeller.
Bu yüzden çorbaları tencereye koyup kapağını kapatın ve buzdolabında muhafaza edin. Çorbayı ısıtmadan önce içerisine bir miktar su ekleyin. Ardından kısık ateşte ısıtabilirsiniz. Sulu yemekler, ağzı kapalı kaplarda buzdolabında 4 güne kadar muhafaza edilebilir.
Kıyma ve sakatatı buzdolabında 1-2 gün, dondurucuda 3-4 ay saklayabilirsiniz. Pişmiş et ve et yemeklerini buzdolabında 3-4 gün, dondurucuda 2-3 ay saklayabilirsiniz.
Dana Paça ve Çorbası Tarifi Yapılışı
Yaklaşık 2, 5-3 saat kadar ocakta kalması gerekiyor. Böylelikle etler kemiklerden kolaylıkla ayrılıp, lokum gibi pişmiş olacaklar. Ayrıca ilikler de kolayca kemiklerden ayrılacaklardır.
Bağ dokusunu desteklemesiyle dejeneratif eklem hastalıklarıyla savaşır ve kemik erimesiyle savaşmada etkilidir. Kolajen üretimiyle cildin genç görünmesine katkı sağlar. Antioksidan etkisi ile bağışıklığı güçlendirir. Soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı korur.
2-) Ocakta tütsüleyin. 3-) Tekrar yıkayıp bir kaba alın. Üzerine örtecek kadar suyu koyup, suyun içine ¼ çay bardağı sirke atın. Sirkeli suda ayakları 1 saat bekletin.
1. adım: Kelleyi iyice temizlemek için 5 saat boyunca suda bekletmeniz gerekmektedir. Ancak 5 saat boyunca suyu 3 defa da değiştirmeniz gerektiğini de unutmamalısınız.
Temizlenen kelle tencereye alınır ve tencere içerisine su koyulur. Suyunu lezzetlendirmek için sarımsak ve defne yaprağı ekleyebilirsiniz. Ardından kelleler pişmeye bırakılır. Pişme esnasında su yüzeyine kahverengi köpükler çıkabilir, bunları kevgir yardımı ile temizleyebilirsiniz.
Ütme işlemi bittikten sonra büyük bir kova ya da leğenin içerisine suyu koyarak, kelleleri de içerisinde en az 1 saat kadar bekletin. Ne kadar çok bekletirseniz üzerindeki o yanık isleri temizlemek kolay olacaktır. Suyun içerisinde bekletme işlemi bittikten sonra yıkama işlemine geçebilirsiniz.
Kelleyi iyice temizlemek için bir gece boyunca aralıklarla suyunu değiştirerek suda bekletin. Ardından süzün ve bir düdüklü tencereye alıp, üstünü geçecek kadar su doldurun. Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 30 dakika boyunca pişmeye bırakın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri