Kemer ölçüsü, belin en dar bölgesi olan doğal bel hattından alınır. Ölçüm, ölçüm bandının bel çevresine düzgün ve sıkı bir şekilde ancak cildi sıkıştırmadan sarılmasıyla yapılır. Doğal bel hattı, genellikle göbek deliğinin hemen üzerinde yer alır ve belin en ince noktasıdır.
Kemer ölçüsü genellikle kayış tokasından başlayan ve bedenini sardıktan sonra orta deliğine tam denk gelmesi ile yani bir tam tur döndükten sonra birleşim yerleri olarak alınır.
Ölçümü yapın: Ölçüm bandını veya mezurayı bel hattınızın etrafına sarın. Bandı gevşek tutun ve sıkı olmamasına dikkat edin. Tam tur attığınızda ölçümü yapın ve sonuçtan biraz gevşeklik için 1-2 cm çıkarın. Sonuçları değerlendirin: Ölçtüğünüz beden ölçüsü, erkek kemer bedenine karşılık gelir.
L beden kaç numara olduğu sorusu, giyim endüstrisinde genel bir standart olmadığı için karmaşık bir sorudur. Genellikle bu beden numarası marka, üretici ve coğrafi konum gibi faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterir. Erkek giyiminde 52 numaraya, kadın giyiminde ise 40 numaraya denk gelir.
Bu bağlamda 1,65 kadın boyu 50-55 kilo 38 beden olarak tanımlanmakta 60-65 kilo 40 beden 70-75 kilo 42 beden 75-80 kilo 44 beden 80-85 kilo 46 beden 85-90 ise 48 beden olarak tanımlanabilir.
İlgili 25 soru bulundu
Beden ölçüsü, göğsün tam altından mezura ile sarılarak belirlenir. Mezurada bir parmak kadar boşluk olması ölçüm için önemlidir. Cup değeri için önce sırttan göğüs ucuna doğru mezura ile ölçüm yapılır. Cup ölçüsü, cup tablosuna bakılarak göğüs ve göğüs altı arasındaki farka göre belirlenir.
Kişiler şu boy ve kilo karşılaştırmalarını yapabilirler: 1,70 boy, 65- 70 kilo L beden. 1,65 boy, 60- 65 kilo L beden. 1,60 boy, 55- 60 kilo L beden.
48 beden harf olarak değerlendirildiğinde 4XL olduğu söylenebilir. Bu bedendeki kişiler büyük beden grubundadır. Kıyafet alırken de kişiler hem boy hem de kilolarını baz almak durumundadırlar. Bu bilgilere önem vermek daha iyi seçimler yapmanıza olanak tanır.
M beden kadınlarda 38 erkeklerde ise 50 olan bedendir. Kıyafet satın alırken yalnızca M harfini görmek zorunda kalmazsınız. Aynı zamanda bu bedenin denk geldiği numarayı da dikkate alabilirsiniz.
Genellikle hakiki deri kemerin deri kısmına bir damla su damlatırsanız su birkaç saniye emilir. Yani derinin emici etkisi herhangi bir renk değişikliği veya leke bırakmamalıdır. Sahte veya sentetik bir deri kemer, bir damla suyu emmez çünkü çoğunlukla plastikten yapılmıştır.
“Kemer ölçüsü nasıl alınır?” kadınların sıklıkla sorduğu sorular arasında bulunur. Düşük bel için tercih edilecek kemerle yüksek kesimli kıyafetler için olan birbirinden oldukça farklı ölçüler verecektir. Bu belirlendikten sonra kullandığınız kemerin tam boyu toka hariç mezura yardımıyla ölçülür.
Bel ve göğüs gibi bölgelerin, en doğru şekilde ölçülmesine olanak tanıyan mezura; eczane veya spor mağazalarında satılmaktadır. Bu ürünün ivedilikle edinilmesi, beden ölçümü sürecinin daha pratik ilerlemesine olanak tanımaktadır. Ölçülecek olan vücut bölgesi, mezura ile sarılmaktadır.
Standart beden ölçüsü, ülkemizde genellikle 36 ila 40 beden arasındaki kıyafetlere karşılık gelmekle birlikte, bu ölçüler markadan markaya veya ülkeden ülkeye değişiklik gösterebilir. Örneğin bazı markalar standart beden kıyafetlerin üretimini 42 beden ölçüsüne de uyacak şekilde yapabilir.
XL beden, giyim endüstrisinde genellikle büyük beden kategorisine giren bir ölçüdür. Tam olarak kaç numaraya denk geldiği, marka ve üreticiye bağlı olarak değişkenlik gösterir. Erkek giyiminde genellikle 54 numaraya denk gelirken kadın giyiminde 42 numaraya denk gelebilir.
XL bedeni Türkiye standartlarına göre kadınlarda 42 bedene denk gelir. Bu bedenin kilo karşılıkları ise şu şekildedir: 1,60 boyda olanlar 60- 65 kilo ise XL bedene denk gelir. 1,65 boyunda olanlar 65- 70 kilo ise XL bedendedir.
1.60 boy kilo kaç olmalı? 160 cm boy uzunluğuna sahip erkeklerde ideal kilo 57 kg iken kadınlarda bu değer 52 kilogramdır.
Kadın ve Erkekler İçin Standart Beden Ölçüleri
M beden, M (Medium): Göğüs: 91-94 cm, Bel: 71-74 cm, Kalça: 97-99 cm ölçülerini karşılar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri