Bunun yanı sıra hastanın çenesinde kemik olan bir başka bölgeden kazınan kemikler, kemik olmayan bölgeye uygulanabileceği gibi yapay olarak hazırlanan kemikler de implant uygulaması yapılacak olan bölgeye uygulanabilmektedir.
Ancak kemik yetersizliği olan hastaların implant uygulamasının yapılmaması gibi bir durum söz konusu değildir. Dentaliva Diş Kliniği olarak günümüz teknolojisi ile birlikte ilerleyen tedavilerimiz ile kemiklerin yetersiz olduğu durumlarda bile tedavinizi sağlıklı bir şekilde tamamlıyoruz.
Buna uygun, özel, yeni çıkan implant teknolojileri var. Örnek olarak üst çene bölgesinde, arka taraflarda aşırı derecede erimiş, incelmiş, implant yapamayacağımız, kemik tozu operasyonu ile bile implant yapamayacağımız durumlarda biz zigomatik implant kullanarak rahatlıkla implant yapabilmekteyiz.
Evet, ince diş kemiğine implant yapılabilir. Diş implantları, kaybedilen bir dişin yerine geçmek için kullanılan kalıcı bir çözümdür. İmplantlar, titanyum gibi biyouyumluluk özelliği olan malzemelerden yapılmış vida benzeri yapılardır ve çene kemiğine yerleştirilir.
Kemik erimesi olan hastalarda başarılı bir şekilde implant tedavisi gerçekleştirilebilir. Hastanın çenesinde yer alan kemik kaybı ölçüldükten sonra implant uygulanma kararı alınabilir.
İlgili 31 soru bulundu
Kemik büyüme ve gelişimini tamamlamamış genç bireyler, Sigara kullanımı ağız içindeki yara iyileşmesini baskıladığından ve implant başarısını düşürdüğünden; sigara kullanımı çok fazla olan bireyler implant için uygun aday değillerdir.
Hangi dişlere implant yapılmaz? Ağzınızda hangi dişiniz eksikse onun yerine implant yapılabilir. Buna rağmen tüm dişlerinizi kaybettiyseniz her diş için tek tek implant yapılması uygun bir durum değildir. Bu tür bir tedavi sağlıklı sonuç vermeyecektir.
Her ne kadar implant tedavisi için çene kemiğinin kalın ve sağlıklı olması önemliyse de çene kemiği erimesinde implant uygulanabilir.
Hiç dişi olmayan bir hastada üst ve alt çeneye gerekli miktarda implant yerleştirerek sabit protez kullanımı mümkün olmaktadır. Bunun dışında hareketli protez kullanan hastalarda protezlerini neredeyse sabit konforuna yakın şekilde sıkı olarak kullanmalarını sağlamak yine implant tedavisi ile mümkündür.
Kemik tozu fiyatları, işlemi yapan kliniğe ve kullanılan malzemeye göre değişebilir. Ancak, genellikle kemik tozunun hastanın ihtiyacına göre 6.000 TL ile 13.000 TL arasında değişmektedir.
Kemik Tozu Uygulaması Esnasında Ağrı Oluşur Mu? Kemik tozu uygulanırken lokal anestezi altında işlem yapıldığından, işlem sırasında hiçbir ağrı hissedilmez. İşlem tamamlandıktan sonra ise yazılan reçeteye mutabık kalıp, dikkat edilmesi gerekenlere özen gösterildiğinde herhangi bir sıkıntı yaşanmamaktadır.
Yaklaşık yarım saat süren bu operasyon sonrası ağrı kesici ile geçebilecek boyutta hafif ağrılar oluşabilir.
Yaklaşık 7-10 gün içerisinde yara kenarları birbiri ile tamamen kaynaşarak iyileşir. İmplant uygulaması ile birlikte kemik tozu, sinus lift gibi uygulamalar yapılmışsa şişlik ve rahatsızlık biraz daha fazla olabilir. Dikişler ise yaklaşık 7-10 gün içerisinde alınır.
Kemik içi implant tedavisi alacak olanların ücretlerini karşılamayan SGK; aynı zamanda altın, platin, paladyum, irrudyum gibi kıymetli madenlerin ücretlerini de tedavi kapsamında ödememektedir.
Kemik grefti diş etinin altında, sinüs membranı ile kemik arasına yerleştirilir. Bu sayede implant yüzeyi kemik tozu ile temas eder ve sertleşen kemik tozu implantın daha iyi tutulmasına yardımcı olur. Kemik tozu yerleştirildikten altı ay sonra implant üzerine yükleme yapılır.
Sinüs lifting operasyonu geçiren hastalarda aynı anda hem kemik tozu tedavisi hem de implant yapılabilir. Bunun için hastanın kemik kalitesinin implantı sabit tutabilecek yapıda olması gerekir.
Tek diş implant tedavilerinde kullanılacak olan implant markasına göre ortalama fiyatlar 2500 TL ile 3500 TL arasında değişiyor.
Hiç dişi olmayan bir kişiye 6 ila 13 arasında implant uygulanır. Genel olarak üst çene için 4 ila 8 arası implanta ihtiyaç duyulur. Alt çene için ise 2 ile 6 arası implant takılmaktadır. İmplant sayılarının farklı olması hastaların çene yapıları ve yapılacak olan protezlerin çeşidi nedeniyledir.
Diş kayıpları oluşan hastalarda implant tedavisi kapsamında vidalı tercihte bulunmayan bireyler için tercih edilmektedir. Herhangi bir diş kaybı yaşayan kişilere uygun bulunduğu takdirde yapılabilmektedir. Hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi sonucunda detaylı bilgi hastaya aktarılmaktadır.
Türk Diş Hekimleri Birliği 2023 Fiyat Listesi
Kemik içi implant uygulaması: 3500-12500 ₺ (KDV Dahil) Sert doku greftleme işlemi ( kemik tozu ücreti hariç): 1500-4500 ₺ (KDV Dahil) Overdenture implant dışında tek çene işlemi: 3500-10000 ₺ (KDV Dahil) İmplant çıkartılması işlemi: 1500-2000 ₺ (KDV Dahil)
İmplant uygulanan bölgede kemiğin implanta kaynaması, kemik iyileşme süreci ile aynı olmaktadır. İmplant takılan alanda, implantın kemiğe kaynaması yaklaşık olarak 8-12 hafta sürecektir. Bu aşamada kemik olgunlaşmakta ve iyileşme tamamlanmaktadır. Bu iyileşme süresi tamamlandıktan sonra ise üzerine diş takılacaktır.
İmplant uygulaması sayesinde kemik erimesi engellenebilmektedir. İmplant tedavisi yapıldıktan sonra kemikte herhangi bir erime oluşmamaktadır. İmplant tedavisi yapılmadığı takdirde hastanın çiğneme fonksiyonlarını yapamaması sebebiyle atıl duruma geçen kemik kendini erime ile yavaş yavaş ortadan kaldırmaktadır.
Diş eksikliği olması durumunda implant tedavisi SGK tarafından karşılanacaktır. Konjinetal diş eksikliği bulunan hastalara ait implant ücretleri de karşılanacaktır. Dudak, damak yarığı gibi durumlarda her çeneniz için en çok 4 tane implant olacak şekilde SGK ücretleri karşılayacaktır.
Buna göre implant işleminin uygulanamayacağı durumlar şu şekildedir: Vücudunun boyun ve baş bölgelerini kapsayacak şekilde radyoterapi uygulanmış kişiler için implant tedavisi uygun değildir. Gelişim aşamasında olan kemik büyümesini tamamlamamış genç bireylere tavsiye edilmez.
Diş çekimi sonrası hemen implant yerleştirilir mi sorusuna, implant tedavisi için herhangi bir bekleme süresi olmadığı yönünde cevap verilebilir. Diş çekildikten sonra doktor hastanın durumunu uygun görürse implant tedavisine başlayabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri