Köpeklerin en sağlıklı halleri için meyveye ihtiyaçları olmasa da yavru köpeklerinizin normal diyetine taze meyvelerin, veterinerinizin izni ve talimatıyla eklenmesi, onlara vitamin, mineral ve antioksidanların yanı sıra ek bir destek sağlayabilir. Aynı zamanda ekstra hidrasyon sağlar.
Köpekler Hangi Meyveleri Yemeli
Ödül gibi verebileceğiniz ve köpeklerin yine severek yediği havuç, elma, armut, karpuz, ananas ve muzu sayabiliriz. Bu meyvelerin köpekler için faydası muhakkak vardır ama her biri şeker barındırdığından fazlasının zarar olduğu unutulmamalıdır.
Marul, ıspanak, pazı ve lahana köpekler için uygundur. A, C ve K vitaminleri, kalsiyum, demir ve potasyum açısından zengin olmasının yanı sıra, yapraklı yeşillikler ayrıca iyi bir lif kaynağıdır. İnsanlar gibi, köpekler de sebzeler pişmediğinde en fazla besini alırlar.
Elmanın içeriğindeki güçlü antioksidanlar ve vitamin C, A, köpeğinizin beslenmesi için mükemmel bir seçenektir. Elma ; idrar söktürücü, yüksek tansiyona iyi gelmesi, kabızlığı gidermesi bağırsakları çalıştırması ve bunları yaparken lezzetli olması onu köpekler için vazgeçilmez yapan sebeplerden.
İlgili 22 soru bulundu
-Sade ve doğal yoğurt, köpekler için genel olarak güvenlidir. Yoğurt, sevimli dostlarınızın bağırsak sağlığı için faydalı probiyotikler içerirken aynı zamanda protein ve kalsiyum besin değerleri bulunmaktadır. Bazı yoğurtlar tatlandırıcı ya da şeker içerdiği için köpeklere verilmeden önce muhakkak içeriği okunmalıdır.
Ceviz insanlar için sağlıklı ve lezzetli yiyeceklerdir, ancak köpekler için güvenli değildir. Çünkü; Ceviz, yüksek yağ içeriği nedeniyle köpeklerde obeziteye neden olabilir. Yağları yüksektir ve köpeklerde mide rahatsızlığına ve bağırsak tıkanmasına neden olabilir.
Köpekler mamalarının dışında en çok hiç kuşkusuz et yemekten hoşlanırlar. Ayrıca, pirinç, muz sevdiği yiyecekler arasındadır.
Et: Her tür kırmızı ve beyaz et. Sebzeler: Ispanak, bezelye, patates, havuç, kabak, fasulye, nohut, brokoli. Tahıllar: Pirinç (esmer veya beyaz), erişte, makarna, kepekli makarna, buğday, yulaf. Ek olarak: Yumurta ve zeytinyağı.
10. SALATALIK. Salatalık çok az kaloriye sahip oldukları için özellikle diyet yapan köpekler güvenlidir. Salatalık ayrıca köpeğiniz için C vitamini, K vitamini ve magnezyum gibi besinler sağlar.
Seçilen meyvenin köpekler için güvenli olup olmadığı ile ilgili en kesin bilgi veteriner hekimlerden alınmalıdır. Köpeklerin yememesi gereken meyveler arasında KİRAZ, AVOKADO, ÜZÜM ve DOMATES yer alır.
Mamadan tasarruf etmek için evcil bir hayvana sürekli olarak ev yemeği vermekten kaçınmalısınız. Köpek yiyecekleri arasında kuzu, dana, tavuk ve balık etleri yer alır. Yoğurt gibi süt ürünlerine de hayır diyemeyen köpek dostlarınıza haşlanmış patates, makarna ve pilav gibi gıdaları da verebilirsiniz.
Köpeklerin üzüm ve kuru üzüm tüketmesi, veteriner hekimin anında müdahalesini gerektiren acil bir durumdur. Köpeğiniz üzüm yedikten sonra en fazla bir saat geçtiyse veteriner hekiminiz, üzümleri sistemden çıkarmak için köpeğinizi kusturmayı dener.
İster inanın, ister inanmayın; köpekler yumurta yiyebilir! Yumurtanın protein içeriği yüksektir ve birçok temel yağ asidi ile temel amino asit içerir. Pişirildiğinde veya haşlandığında lezzetli ve sağlıklı bir atıştırmalık olur. Yumurtalar, bazı köpek mamalarında da önemli bir protein kaynağıdır.
Beyin sağlığını koruyan zeytin, özellikle de yaşlı köpekler için iyi bir seçimdir. Yağ oranı yüksektir, ancak zeytinde yer alan bu besin bileşeni sağlıklı yağlar grubuna dahildir. Bundan dolayı, köpeklerin tüy ve deri sağlığını da optimal anlamda destekler.
İnsan gıdalarındaki baharat karışımları, sarımsak, soğan gibi bileşenler hayvanlar için ve köpekler için oldukça zararlıdır. Bu tip içeriklere sahip yemekler köpeklerde mide ve bağırsak sorunlarına yol açabilir, sindirim sisteminin çalışma şeklini bozabilir.
Evet, köpekler yoğurt yiyebilir. Yoğurt peynir, süt ve süt ürünleri köpeklerin vazgeçilmezlerinden biridir. Vitamin ve mineral açısından zengin olan süt ve süt ürünleri köpekler için oldukça sağlıklıdır. Bu ürünleri fazla olmamak şartıyla köpeğinize yedirebilirsiniz.
Küçük parçalar halinde peynir verilmesinde bir sakınca yoktur fakat yalnızca arada bir vermek gerekir. Nadiren de olsa, bazı köpekler süt ürünlerine karşı isteksiz ve hassas olabilirler, eğer köpeğiniz süt ürünleri içeren yiyecekler yedikten sonra ishal ya da hasta oluyorsa, elbette ki bunlardan kaçınılmalıdır.
Köpeklerin çoğu çene altı, karın, göğüs ve kuyruğun son kısmından okşanmayı severler. Her köpek bir değildir. Bu nedenle köpeğinizin en çok neresinden hoşlandığını uygulama ile görebilirsiniz. Köpekleri ya da köpeğinizi sevmeden önce buna izin verip vermediğini bilmelisiniz.
Ekmek, köpekler için iyi bir protein ve besin kaynağı olmamasından dolayı ve aşırı miktarda tüketildiğinde sindirim sorunlarına sebep olabilir. Şayet köpeğinize ekmek vermek istiyorsanız, çok az porsiyonlarda ve ara sıra atıştırmalık olarak vermeniz önerilir.
Yetişkin köpekler için önerilen beslenme programı günde iki kez. Önceden belirlenmiş köpek maması hacmi iki eşit parçaya bölünmeli ve 8 - 12 saat arayla beslenmelidir. İdeal yetişkin bakım ağırlığını korumak için köpek maması miktarı gerektiği gibi ayarlanmalı.
Ancak köpekler tuvalet konusunda çekingen canlılar oldukları için koltuk arkaları ve köşelere ilk olarak bakmanızı öneririz. Köpek hangi kokuya çiş yapmaz? Köpekler, sirke, amonyak, turunçgiller, acı biber ve baharat kokularından nefret ederler.
Leblebi içerisinde çok fazla yağ bulundurması sebebiyle, dostunuzun sindirim sistemini etkileyerek, obezite riskine yol açmaktadır.
Köpekler meraklı ve dünyayı keşfetmeye istekli canlılar olduklarından özellikle yavruluk döneminde her şeyi yeme ve tatma eğilimi gösterebilirler. Ne yedikleri veya ağızlarına ne götürdükleri ile ilgili yüksek bir farkındalığa sahip olmadıkları için de zaman zaman garip ve hatta tehlikeli sonuçlarla karşılaşabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri