Öz motivasyon olarak da bilinen, bizi bir şeyler yapmaya iten güç, önemli bir yaşam becerisidir. Aksiliklerle yüzleşmemize devam etmemizi sağlayan ve nihayetinde daha tatmin edici bir yaşam sürmemize yardımcı olabilecek şey budur.
Motivasyon, belirli bir hedefe ulaşmak için kişiyi belirli bir şekilde çalışmaya iten enerji ve coşku durumu olarak tanımlanabilir. Kişinin hedeflenen sonuca ulaşması için onu teşvik eden motivasyon, ne tür zorlukla karşılaşırsa karşılaşsın, kişinin bu yolda bağlılıkla ilerlemesini sağlamaktadır.
sıf. (Fr. motivé) Dilimizde “kişiye bir işi yapma isteği vermek, harekete geçirmek”ten anlamına gelen motive etmek söyleyişinde kullanılır: “Aldığı üçüncülük ödülü onu motive etti.”
isim İsteklendirmek, güdülemek anlamındaki motive etmek, isteklenmek, güdülenmek anlamındaki motive olmak birleşik fiillerinde geçen bir söz.
İlgili 35 soru bulundu
Motivasyon, bireyi hedefe doğru hareket ettiren içsel bir süreci ifade eder. Motivasyon, davranışı harekete geçiren biyolojik, duygusal, sosyal ve bilişsel güçleri içerir. Motivasyon terimi bir insanın neden bir şey yaptığını tanımlamak ve anlamak için sıklıkla kullanılmaktadır.
Motivasyon eksikliği, bir işi yapmak için bireyde yeterli ilgi ve isteğin uyanmamasıdır. Bireyde yeterli olarak ilgi, istek ve tutumun oluşmaması; bireyin o işi eksik veya yetersiz yapacağı anlamına gelir. Bir işi yapmak için gerekli olan motivasyon tamamlanmazsa, bireyler üretken olamazlar ve başarıları da engellenir.
Çalışanları motive etmenin ilk adımı, onları motive eden şeyin ne olduğunu bulmaktır. Ayrıca özerklik, tanınmak, başarı fırsatları yakalamak, kariyer gelişimi gibi fırsatlar da çalışanları motive eder.
Doğa gezintileri, yürüyüşler ve egzersizler de motivasyon arttırıcı etkenlerdir. Zaman kontrolü yapmak: Zamanın yetmeyeceği veya boşa geçtiği duygusu insanı strese sokar. Böyle hissetmemek için yapılması gereken şeyleri saatlere, günlere doğru bir şekilde yaymak gerekir.
“Kendi kendine motivasyon, en basit şekliyle, dış faktörlerden bağımsız olarak sizi bir şeyler yapmaya iten güçtür” (İhtiyaç duyduğunuz doyurucu beceriler gibi). Hedeflerinize ulaşmanız ve kişisel başarı elde etmenizin sırrı ve itici gücü şevktir.
Motivasyon, kişinin hedeflerine ulaşmak için çaba göstermesi ve tutkulu olmasını sağlar. Motivasyon, kişinin daha yüksek performans göstermesine yardımcı olurken, başarıyı da arttırır. Olumlu motivasyon, kişinin daha yüksek hedeflere ulaşmasına yardımcı olurken, olumsuz motivasyon ise kişinin başarısını düşürür.
Motivasyonun asıl kaynağı bireyin kendisidir ve herkesin motivasyon kaynağı aynı değildir. Başarıya ulaşmak için gerekli olan güç ise motivasyondan doğar. Motivasyon eksikliği başarısızlığın ölçütlerinden kabul edilir, çünkü yaşamda başarmak istediğimiz hedeflere ulaşabilmenin ilk adımı motivasyondur.
Güdü (veya Motivasyon), insanların ve diğer hayvanların belirli bir zamanda bir davranışı başlatmasının, sürdürmesinin veya sonlandırmasının nedenidir.
Henüz çok genç olmasına rağmen kendini fazlasıyla kanıtlamış bir MC olan Motive, birçok dinleyici tarafından en iyi newschool'lardan biri hatta en iyisi olarak görülüyor.
Rapçi Motive 24 Mart 2000 tarihinde dünyaya gelmiştir. Liseyi Kağıthane Profilo Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde okumuştur. Rap hayatına 13-14 yaşlarında başlayan Motive newscholl rapçiler arasında en iyilerden birisi olarak görülüyor. Rapçi Tepki ile tanıştıktan sonra MOB Entertainment'ın bir üyesi oldu.
Yer aldığı her sahnesinde binlerce hayranıyla buluşan Motive, yoğun ve titiz bir çalışmanın ardından tasarladığı 360 derece sahne deneyimi vadeden ''ECLIPSE'' konseptiyle 5000 kişinin üzerinde takipçisini bir araya getirerek rekor kırmayı hedefliyor.
İş motivasyonu denildiğinde, genel anlamıyla bir işi verimli bir şekilde yapma isteği akla gelir. Bireysel motivasyonun iş ortamında yüksek tutulabilmesidir. İş yapma, işi becerme ve üstlenilen görevleri yerine getirmede arzu ve istekle dolu olmaktır.
Şirketin temel değerlerinin neler olduğunu öğrenmek için şirketin misyonunu okuyabilirsin. Örneğin; şirket çalışan gelişimine yatırım yaptığını söylüyorsa, “Yeni şeyler öğrenmek benim için önemli ve bu işte öğreneceklerim de beni işe karşı heyecanlandırıyor” diyebilirsin.
Motivasyon eksikliği, bireylerin bir işe başlama ya da sürdürme gibi durumlarda yeterince istek ve ilgi duymamasıdır. Bireyin motivasyonun olmaması çoğu zaman çok zor olmakla birlikte bazı zamanlarda işe başlayamama gibi durumlara da yol açabilmektedir.
Motivasyonsuzluk hiçbir şey yapmama veya sadece çok kolay şeyleri yapma isteği olarak tanımlanabilir.
Öz motivasyon olarak da bilinen, bizi bir şeyler yapmaya iten güç, önemli bir yaşam becerisidir. Aksiliklerle yüzleşmemize devam etmemizi sağlayan ve nihayetinde daha tatmin edici bir yaşam sürmemize yardımcı olabilecek şey budur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri