1. Esrar Elde Etmek İçin Kenevir Ekme Suçu: Esrar elde etmek amacıyla kenevir ekimi yapan kişi dört yıldan on iki yıla kadar hapis ve beşyüz günden onbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır (2313 sayılı Kanun m.23/5-birinci cümle).
İzin belgesi almadan ya da izin belgesi almasına rağmen bilerek belgesinde belirtilen alandan fazla yerde veya izin belgesinde kayıtlı yerden başka yerde kenevir ekimi yapan kişi, elli günden az olmamak üzere adlî para cezası ile cezalandırılır.
Yargıtay, ticari amaçla ekildiklerine ilişkin başka delil yoksa kenevir ekme suçunda kişisel kullanım sınırını 20 kök kabul etmektedir.
Kenevir yetiştiriciliği birçok yerde yasaktır ve evde kenevir yetiştirme cezası, kenevir ekmenin cezası ciddidir. Bu bakımdan saksıda kenevir yetiştirmek de, suç kapsamındadır. Saksıda kenevir yetiştirmek, Türkiye ceza kanunları kapsamında suç olarak düzenlenmektedir.
İl veya İlçe Müdürlüklerinde görevli teknik elemanlarca müracaatçının tarlaları görülür, tarlaların müracaat formuna uygun olup olmadığı tespit edilir ve birer krokileri çizilerek dosyasına konur. Tarlalar müracaat formundaki bilgilere uygunsa müracaatçıya (Ek - 2)'deki örneğe göre Kenevir Ekim İzin Belgesi verilir.
İlgili 16 soru bulundu
Bu yönetmeliğe göre, Amasya, Antalya, Burdur, Bartın, Çorum, İzmir, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kütahya, Malatya, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Uşak, Yozgat ve Zonguldak olmak üzere 19 ilimizde izin almak kaydı ile kenevir üretimi yapılabilmektedir.
Tohum amaçlı endüstriyel kenevir yetiştiriciliğinde ise 1 dekardan 50-60 kilogram tohum elde ediliyor. Bunun kilogram fiyatı ise 25-30 liraya satılıyor.
Yerleşik Yargıtay uygulamalarında, başka delil yoksa 20 köke kadar dikili kenevirin kişisel kullanım kapsamında değerlendirilebileceği kabul edilmekle birlikte bir kısım kararlarda kök sayıları farklı değerlendirmektedir.
Esrar, iç mekanda yetiştirildiğinde veya biraz daha sıcak olduğunda - çok kuru ve çok nemli olmadığında - rahat bir oda sıcaklığından hoşlanır.Birçok iç mekan yetiştiricisi için endişelenmeniz gereken tek şey bu.Yetiştirme alanında kendiniz için çok sıcak veya çok soğuk hissediyorsanız, bunun nedeni havanın kenevir ...
ifade eder. MADDE 5 – (1) İzinli kenevir yetiştiriciliği; Amasya, Antalya, Bartın, Burdur, Çorum, İzmir, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kütahya, Malatya, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Uşak, Yozgat ve Zonguldak illerinde ve bu illerin bütün ilçelerinde yapılabilir.
Erkek kenevir ekim işleminin üzerinden 100 gün geçtikten sonra hasada hazır hale gelmektedir. Dişi kenevirin ise bu dönemde 3-4 haftalık daha olgunlaşma süreci bulunmaktadır.
1 dönüm tarım arazisine 4-5kg. civarında sanayi keneviri ekilir. Kenevir 4 ayda yetişir ve hasada hazır hale gelir. 1 dönüm ekili alandan net 3.5 ton civarında lifleriyle birlikte kenevir hasadı yapılır.
✓ 12/6/1933 tarihli ve 2313 sayılı Uyuşturucu Maddelerin Murakabesi Hakkında Kanunun 23 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. Madde 5 – (2) İzin verilen il ve ilçelerin dışında kenevir yetiştiriciliği yasaktır.
oC'lik sıcaklıklar uygundur. havalarda lif ile tohum verim ve kaliteleri düşer.
Ana vatanı Hindistan olan kenevir genellikle Akdeniz ikliminin hakim olduğu ılıman yerlerde fazlaca yetişir. Yağışlı bölgelerde de yetiştirilebilen kenevir toprak seçmez. Ekim zamanı ise dişi ve erkek bitkilere göre değişir.
Kenevir tohumu 2 gün kadar erken ve 10 gün kadar geç filizlenebilir. Bu kritik zamanda, iç mekanda büyürken rutin bir ışık döngüsünü takip etmek önemlidir. Bitkilerinizin bu aşamada bol ışığa ihtiyacı vardır; tipik olarak 16 saat aydınlık ve 8 saat karanlık.
Ağaç başına 400 gram esrar elde edilse, toplamada 600 bin kilo yani 600 ton esrar elde edilir... Kenevir fideleri yakalanmayıp mahsulleri hasat edilmiş olsa 600 ton esrar elde edilecekti...
Esrar, sigara gibi içildiğinde öforizan etkisi dakikalar içinde görülür, 30 dakikada en yüksek seviyesine ulaşır, 2-4 saatte sonlanır. Esrarın yoksunluk belirtileri, maddeyi içmeyi bıraktıktan sonraki bir hafta içinde ortaya çıkmaktadır ve en az birkaç ay devam etmektedir.
Toprağın türüne, toprak verimliliğine bağlı olarak lif üretimi için metrekare başına 250-400 canlı tohum ekilmesi gereklidir. Tohum üretimi için metrekareye 150-250 tohum atılması gereklidir. Kenevir aynı arazide ardarda birkaç yıl yetiştirilebilir ancak; diğer bitkilerle ekim nöbetine girmesi tavsiye edilmektedir.
Ceza Dairesi, 24/04/2018 Tarihli, 2017/2143 Esas, 2018/3704 Karar sayılı içtihadında; "Başka delil yoksa 20 köke kadar dikili kenevirin kişisel kullanım kapsamına değerlendirilebileceği " ifadeleriyle kişisel kullanım haddini belirler.
Marihuana, hint kenevirinin kurutulmuş baş kısımlarından elde edilir. Esrar ise hint kenevirin reçinesinden yapılır.
Kenevir, lif elde etmek için 4 - 4,5 ay, tohum için ise 5 - 5,5 ayda yetişmektedir.
Ancak kenevirin ana vatanı Hindistandır. Kenevir, Türkiye'de de her bölgede yetiştirilebilir. Türkiye'nin coğrafi koşulları kenevir üretimi için oldukça uygundur. Ancak, kenevir için en uygun koşullar; Kastamonu, Samsun, Kocaeli, Adana, Amasya, Kayseri, Sivas, İzmir ve Kütahya yörelerindedir.
Bu belge ile İl Tarım müdürlüğüne başvuru yaparak devlet destekli kenevir ekimi yapılabilecektir. Devletin sağlayacağı ekim desteği, arsanın her bir dekarı için 700 TL olarak yapılacaktır.
Tarlasında kenevir ekimi yapan çiftçi dönüm başına masraf 800-850 lira harcamak zorunda. AA'nın haberine göre Türkiye'de ortalama 1 dönümden 100 kilogram lif elde ediliyor. Lifin kilogramı ortalama 15 liradan satılıyor. Bin 500 lira gelir elde edilen 1 dönümde, 800-850 lira masraf yapılıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri