Kerem, soyluluk ve asalet anlamlarını barındırmaktadır. Ayrıca açıklık ve cömertlik anlamını taşır.
Kerem İsmi Kur'an-ı Kerim'de Geçiyor mu? Kerem ismi Kur'an'da geçmektedir. Isra suresi 70. ayette Kerem ismi yer alır.
Kerem, Arapça kökenli bir Türkçe bir erkek adıdır ve "bağlılık, asalet ve cömertlik" anlamına gelir.
- Fazilet sahibi, - Affeden, - Çok ikram edici; Kerimi olan, Bu anlamları üzerinden çok sevilen ve beğeni toplayan en güzel isimler arasında yer almaktadır.
TDK'da yer alan bilgiler eşliğinde, Karan ismi ne demek ve anlama gelir sorularının cevabı şu şekildedir; Temiz, masum, katkısız. Sözünün eri, yiğit. Kahraman, yürekli.
İlgili 19 soru bulundu
Farsça kökenli olan bu isim, dilimize ulaşan yabancı kökenli isimler arasındadır. Mirza ismi ülkemizde farklı anlamda kullanıldığı gibi İran'da da farklı anlamla kullanılır. Mirza isminin en bilinen anlamı, hükümdar gibi soylu kişilerden gelen kimsedir. Yani bir Emiroğlu beyi anlamında kullanılır.
TDK'da yer alan bilgiler eşliğinde, Kayra ismi ne demek ve anlama gelir sorularının cevabı şu şekildedir; Yüksek büyük tutulan ya da sayılan birinden gelen iyilik, lütuf. Şafak vaktinin kızıllığı.
Kerem ismi Kur'an-ı Kerim'de (İsra Suresi 70. Ayet) geçmektedir ve Kerem ismini koymak caizdir.
Ömer ismi, canlı olmak, hayat anlamlarına gelmektedir. Aynı zamanda yaşayış manasında kullanılmaktadır. Arapça kökenli bir sözcük olan Ömer Arap, Fars ve Türk toplumlarında sıklıkla kullanılmaktadır. Ömer ismi, adaleti temsil etmektedir.
Kadir ismi ülkemizde erkek çocuklarına sıklıkla verilen isimlerden birisidir. Arapça kökenli bir kelime olan Kadir ismi kıymet, itibar anlamında kullanılmaktadır. Bunun dışında cümle içerisinde güçlü, gücü yeten, her şeye gücü yeten tanrı anlamında sıfat olarak da kullanılmaktadır.
Sözlükte “cömert olmak, iyi, ahlâklı, asil ve değerli olmak” anlamındaki kerem (kerâmet) kökünden sıfat olan kerîm “yaratılıştan cömert olan, insanın şerefiyle bağdaşmayan her türlü şeyden arınmış bulunan” demektir.
Kerem, soyluluk ve asalet anlamlarını barındırmaktadır. Ayrıca açıklık ve cömertlik anlamını taşır. Erkek bebekler için kullanılan bu ismin bazı özelliklerinin olduğu da konuşulur. Kerem adına sahip bir kimsenin hayatında her alanda başarılı olduğu görülmektedir.
Kerem isminin yanına yakışan isim olarak ise Ali, Asaf, Ömer, Berke, Efe, Uras, Eymen, Yağız, Yusuf, Hamza, Yavuz, Bahadır, Burak, Ege, Melih, Uygar, Çağdaş ve Mert isimleri önerilebiliyor.
Bu bağlamda Kerem isminin Kur'an-ı Kerim'de geçtiğini söylemek gerekir. Özellikle bu yönüyle İslamiyet açısından önemli bir isim olarak ön plana çıkmaktadır.
Kerim ismi, İslam'a göre çocuklara konulmaması gereken isimler arasında yer almaz. Anlamının güzelliği sayesinde ebeveynler için tercih edilen bir isimdir. Kerim ismi İslam'a uygun olduğu için koymak isteyen Müslümanlara engel olmaz.
Bu güzel ismi erkek çocuklarını vermek isteyen pek çok anne ve baba, ismin Kur'an'da geçip geçmediğini merak etmektedir. Bu doğrultuda Arapça kökenli bir kelime olması ile beraber, Asaf ismi Kur'an-ı Kerim'de yer almaz.
Mustafa (Arapça: مصطفى), İslam peygamberi Muhammed'in seçilmiş/seçkin anlamına gelen lakabıdır. Arapça kökenli bir erkek adı olarak kullanılmaktadır.
Göktuğ, eski Türk devletlerinde Türk hakanlarına verilen bir sıfattır. Güçlü, zeki ve idare etme kabiliyeti olan kimse demektir. Bu isim bazı yerlerde savaşma anlamıyla da kullanılmıştır. Savaşma gücüne sahip olan kimseler Göktuğ olarak anılmıştır.
(ﺍﻳﻤﻦ) sıf. (Ar. yumn “uğurlu olmak, uğur”dan eymen) Çok (daha, en, pek) uğurlu, çok kutlu, pek mübârek.
Dinen mekruh sayılan isimler de olduğunu vurgulayan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri konulmamalı, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir. Bu sadece Allah'a mahsus bir durumdur, isim olarak kullanılamaz.
Ancak Yiğit ismi Kuran'ı Kerim'de geçen isimler arasında yer almamaktadır. Yiğit ismi Kuran'da geçmese de İslam dininde caiz olarak kabuk edilmektedir. Çünkü bu isim İslam dinine ya da kültürüne aykırılık içermeyen anlamlara sahiptir. Bu sebeple erkek bebeklere bu isim sıkça koyulmaktadır.
Ayaz İsmi Kur'an'da Geçiyor mu? Bazı ebeveynler çocuklarına isim seçerken anlamları dışında Kur'an'da geçip geçmediğini de merak etmektedir. Ayaz ismi ise Kur'an'da geçmeyen isimlerden birisidir.
Dağ, ağaç vb. yüksek şeylerin tepesi, en yüksek yeri, zirve, şahika. Heyecan, sevinç, coşku vb. duygularda ulaşılan en üst nokta. En üstün başarı düzeyi.
Genel olarak "erkek deve" manasında kullanılan sözcük, bundan farklı manalara da gelmektedir. Sözcük, Arapça kökenlidir. Buğra ismi, tarihteki bir Harezm hükümdarının adıdır.
Aybars ismi Hun kralı Atilla'nın amcasının adı olarak bilinmektedir. Anlamı ise ay gibi temiz olarak belirtilmektedir. Aybars isminin diğer bir anlamı ise parsa benzer yırtıcı olmaktadır. Aybars ismi iki farklı ismin birleşiminden türemiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri