1)köylerde ayakkabının içine giyilen kapalı deri çorap benzeri ayakkabı. 2)jimnastik yaparken giyilen kapalı ayakkabı.
Sesli Sözlük - i., argo keş, uyuşturucu bağımlısı; eroinman.
(keş) yağı alınmış sütten ya da yoğurttan yapılan peynir. batı karadeniz'de bilinen bir yiyecektir. kurudur, çok tuzludur.
Keş TDK sözlük anlamı şu şekildedir: sıfat,argo Aptal. sıfat,argo Ayyaş
Yüksek kaliteli, halojen içermeyen tırnaklı yapısı ile hızlı ve kolay takılabilen etiketleme plakası. Ürünün üzerinde etiket yuvasına tam uyum göstererek ekipman bütünlüğünü sağlar.
İlgili 25 soru bulundu
Keş peyniri; süzme yoğurdun kurutulmasıyla sağlanan ve neredeyse Anadolu'nun her yerinde üretilen bir peynirdir. Keş peyniri; tuzla beraber süzme yoğurdun yoğurulmasından sonra kıvamlı yoğurda biçim verilerek kurutulması sonucunda oluşur.
Yoğurdun kaya tuzu ile yoğurularak kıvama getirilmesi ve ardından bez ile sarılarak güneşte kurutulmasıyla üretilmektedir. Yoğurdun kurutulmuş formu olan keş peyniri, Bolu yöresinin eşsiz lezzetlerinden birisidir.
Keş Peyniri Nereden Satın Alınır? Marketlerde veya şarküterilerde bulabileceğiniz keş peynirini Peynirci Baba ailesi olarak market market gezmenize gerek kalmadan ayağınıza kadar getiriyoruz. Peynirci Baba online mağazamızda bulunan Bolu keş peynirini en ucuz satış fiyatları ile satın alabilirsiniz.
Keş kelimesi günlük hayatta sıklıkla kullanılan kelimelerden bir tanesidir. Keş kelimesi Farsça kökenlidir.
Keş süzme yoğurdun kurutulmasıyla elde edin bir gıdadır. Bolu mutfağıyla özdeşleşmiş olsa da Zonguldak ve Beypazarı gibi farklı coğrafyalarda da bilinir ve kullanılır. Aynı zamanda jameed adıyla Ürdün mutfağında da yer bulur. Genellikle kavrulduktan sonra erişte veya makarnada sos olarak kullanılır.
tiki türkçesinde ka$ar. daha çok güneydoğuda kullanılan sevimli bir niteleme. kabına sığmayan, yaramaz, fırlama şeklinde tanımlanabilir.
sıfat Parlak, parıltılı, ışıltılı sıfat,mecaz Güzel, yakışıklı, sevimli. sıfat,mecaz İkiyüzlü, kaypak.
Dijital baskı makinelerinda basılan ürünlerin, yine aynı makinada ya da optik okuyuculu folyo kesim makinelerinda yalnızca ürün kalacak şekilde etrafındaki fazlalıkların (dekupe) kesilme işlemidir.
Keş para sözünden hafızalarda yer edinen 'keş'in farklı farklı anlamları ve kullanımları vardır... Türkçe, Farsça ve Ermenice şu anlamlara gelir? “Keş paradaki” anlamı 'nakit' olan keş halk ağzında bir isimdir.
Farsça kökenli serkeş sözcüğü bir sıfattır. Serkeş kimse ile anlatılan umursamaz, dik kafalı kendi bildiğini okuyan bir kişiliktir. Serkeş kişi kimseyi dinlemez, başına buyruk hareket eder.
İlk anlamı kılık kıyafettir. Kisve kelimesinin diğer bir anlamı ise Hacca giden insanların Hac da giydikleri beyaz bir üstlüktür. Kisvesi Altında Olmak Ne Anlama Gelmektedir? Kisvesi altında olmak bir durumun veya bir olayın asıl amacını gizleyerek başka bahaneler göstermektedir.
Seçenekler: 500 gr210,00 TL/kg. 1 kg169,50 TL/kg.
Keş - Bolu
Bolu ve çevresinde yapılan bir süt ürünüdür. Yoğurttan yapılan bu ürün yağlı ve yağsız olarak iki şekilde ve çoğunlukla çiftçilerimiz tarafından köy şartlarında üretilmektedir. Keş makarnalara rendelenerek ilave edilmekte, özellikle yağlı olanı da tavada kızartılarak kahvaltıda tüketilmektedir.
Genellikle doğa tarafından henüz yok edilmemiş, çürümekte olan hayvan ölülerini tanımlamakta kullanılır.
Bilmeyenler için keşin ne olduğunu anlatayım önce. Keş süzme yoğurdun kurutulması ile elde edilen bir çeşit süt ürünü. Oldukça sert olduğu için rendelenerek tüketiliyor. Özellikle mantı, makarna ve eriştelere harika bir aroma katıyor.
Peynir, tereyağı, süt, zeytin, zeytin salatası, zeytinyağı, kahvaltılık soslar, bal, reçel, helva, tahin pekmez, fındık ve fıstık ezmesi, marmelat, pastırma, kavurma, sucuk, salça, turşu, konserve, bakliyat, çay, kahve gibi sayısız kalemde çok sayıda ürünün online satışı peynircibaba.com adresi üzerinde yapılmaktadır.
Şekli topaç şeklidir. Keş, yüksek oranda protein ve kalsiyum, uzun ömürlü olması için de yoğun tuz içerir. Anadolu'nun birçok yerinde de kullanılmaktadır. Bazı yörelerde "kurut" adı da verilmektedir.
Yağsız, kuru peynir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri