Kestane ağaçları 10 veya 10 yaşında meyve verir.
Dikilen Kestane Fidanı Ne zaman Meyve Verir? Uygun koşullar altında dikilen 2 yaşlı yabani kestane anaçlı bir kestane fidanından 3-4 yıl içerisinde meyve görmeniz gerekir.Verime oturması ise 5. Yıldan sonra olmaktadır.
Ancak haşlanırken tohumu az dağıldığından şekerleme yapımında kullanılır. Verimli ve her yıl ürün verir. Ortalama 58-114 adet /kg.'dir. Bahçe Yerinin Seçimi Toprak geçirken derin, iyi havalanabilir olmalıdır.
Fazla yağış mantar hastalığı nedeniyle yaprakların dökülmesine yol açar. Aşısızdır, aşılama yapılabilir. Meyve verimi sağlar ancak meyveler küçük ve kabuğu kolay soyulmaz.
Büyük yabani kestanelerin aşılanması halinde bir ağaçtan 150 kg meyve alınabilmektedir. Kestane yetiştiriciliğinde anaç seçimi ve toprak yapısına bağlı olarak çeşit kadar önemlidir.
İlgili 41 soru bulundu
Kestane ağacının sulamasının yapılması gerekir. Düzenli sulama yapılmadığı takdirde ağacın kuruması söz konusu olacaktır. Kestane ağacı 3 senelik bakımın ardından ürün vermektedir. Ayrıca kestane ağacının köklerine vitamin desteği için gübre vermek gerekir.
Kestane Fidanı fiyatları Türkiye'de en uygun fiyatlar ile 80 TL'ye fidansec.com'da! Aşılı kestane fidanı satın almak istiyorsanız fidansec.com doğru adres.
Kestane ağaçları genellikle kayalıklı yamaçlarda veya kumlu topraklarda yetiştirilir. Kestane ağacı kireçli toprakları sevmez. Ülkemizde de Bursa'da yetiştirilen kestaneler oldukça ünlüdür.
Kestane Ağacı Kaç Yılda Büyür? Dikilen kestane ağaçları genellikle meyve vermeye ağacın toprağa yeterince alışması ve oturması sonrasında gerçekleşir. Bu süre ortalama olarak 3-4 seneyi bulabilmektedir. Ağaçtan tam verimli meyve almanız ise genellikle 5 seneden sonra olacaktır.
Kışın nostaljik bir meyvesi olan kestanenin ağacının yetişebilmesi için ılıman hava şartlarına ihtiyacı vardır. Soğuk iklim şartlarına da dayanıklı bir ağaç türüdür. Ortalama 2000 metreye kadar yüksekliklerde kestane ağacının yetişebildiği gözlemlenmektedir. Ağacın yetişmesinde ise en uygun rakım 400 metre olmaktadır.
Kestane ağacı kolay yetişebilen ve özenle bakılması gereken bir bitkidir. Dikimi gerçekleşen kestanenin düzenli olarak sulama yapılması gerekir. Suyu seven bu bitki, düzenli olarak sulama yapılmadığı taktirde kısa sürede kurur.
Kestane ağaçları için en iyi toprak, iyi drene olan ve hafif asitli topraklardır. En az iki ağaç dikin. Tek bir kestane ağacı tek başına kestane üretemez. Ağacın kestane üretmesini istiyorsanız, 60 m içinde ikinci bir ağaç olması gerekir.
1 Dönüme Kaç Kestane Ağacı Yetiştirilir? Kestane bitkisinden kapama bahçe yapıldığında kare, dikdörtgen, üçgen dikim sistemleri kullanılır. Bitki aralıkları genel olarak 6x8 metre olacak şekilde dikim yaparsanız ortalama dönüme 25 fidan dikimini yapabilirsiniz.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Bir kestane ağacı kaç kilo meyve verir? Büyük yabani kestanelerin aşılanması halinde bir ağaçtan 150 kg meyve alınabilmektedir. Kestane yetiştiriciliğinde anaç seçimi ve toprak yapısına bağlı olarak çeşit kadar önemlidir.
Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisinin üzerine kestanelerinizi aktarın. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kabukları hafif siyahlaşana kadar ve kokusu çıkana kadar yaklaşık 20-30 dakika arası pişirin.
Türkiye'nin en çok kestane veren bölgesi Ege'dir. Ege bölgesinde ise en fazla kestanenin üreten il ise Aydın ilidir. Aydın ilinde yaklaşık yüzde 70'lik bir ihtiyaç karşılanmaktadır. Ege Bölgesi'nin haricinde Karadeniz ve Marmara bölgelerinde de kestane yetiştirilmektedir.
uygulanır.Ağaçlar normal aralıkta ve bakım şartlarında 15 m'ye kadar yükselebilir.Arazinin yapısına göre kare üçgen şekli uygulanabilir.
Son gübreleme ise fosfor ve potasyum ağırlıklı olan gübreler tabandan ve yapraktan oluşan yeşil dokuların odunsu dokuya geçmesi için ağaca uygulanması gerekmektedir.
Kestane Çiçek Açma Zamanı Nedir? Soluk sarı renkte daha küçük bir çiçeklenme (10-15 cm) ile farklılık gösterir. Mayıs ayı sonlarında çiçek açar.
Kestane Kaç Derece Soğuğa Dayanır? Nemli ve ılıman iklim özelliklerini seven bu ağaç türü, kışın yapraklarını döker ve dinlenme dönemine girer. Kış dinlenme döneminde -35 °C sıcaklığa kadar dayanabilmektedir. Sıcaklığın ani düşmesi, gövde ve dallarda don çatlakları meydana getirir.
Türkiye'de doğal olarak yetişen tek kestane türü olan "Anadolu kestanesi" 30 m boya erişebilen, geniş tepeli bir ağaçtır.
Kestane ılıman iklim meyvesi türlerindendir. Kışın yaprak döker. -35oC kadar dayanabilmektedir.
En İyi Kestane Fidanı Hangisidir? Erken olan çeşitler; Osmanoğlu, Hacı ibiş, Dal kanseri ve mürekkep hastalığına karşı hassas çeşitler; Hacı ibiş, Sarıaşılama, Osmanoğlu, Ayı tabanı, Seyrek diken, Dursun kestanesi, Hacı Ömer.
Kestane Ağacı Arası Kaç Metre Ara İle Dikilir? Yeni bahçe tesis ederken 7x7, 8x8 m tercih edilebilse de en uygun 10–12 m'lik dikim aralığı uygulanır. Ağaçlar normal aralıkta ve bakım şartlarında 15 m'ye kadar yükselebilir.
Özellikle sonbahar mevsimi çok kurak geçerse meyvenin dikenli kabuğunun çatlaması durur. Bu nedenle kurak ve sıcak geçen yıllarda ürünün nitelik ve verimini arttırmak için temmuz-ağustos-eylül ayında ağaçların sulanması gerekir. İlk dikim yılında fidanlar toprağın nem durumuna göre 2-3 kez sulanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri