Kestaneli pilav dendiğinde akla hep pirinç pilavı gelse de kestane, bulgur pilavına da çok yakışır. Zengin bir tarifle hazırlanan kestaneli bulgur pilavının davet sofralarının menüsünü tamamlayan enfes de bir lezzeti oluyor, et yemekleriyle harika gidiyor!
Kestane kebap, kış aylarında tercih edilen keyifle tüketilen yiyecekler arasındadır. Ancak kestane çok sıcak tüketildiğinde kan şekerini hızla yükseltip hızla düşürür. Kısa sürede tekrar acıkmamak için kestaneyi hafif soğuduktan sonra bir bardak sütlü kahve ile tüketin.
10 kadar suda bekletilmelerinin ardından fırın torbasına dizilir. Fırın torbası birkaç yerden delindikten sonra 200 derece fırında 30 ile 35 dakika kadar pişirilir. Fırın torbasında pişen kestaneler de oldukça lezzetli ve yumuşak olmaktadır. Fırın torbasında pişen kestaneler oldukça lezzetli ve pratik olmaktadır.
İlgili 19 soru bulundu
Kestane magnezyum, fosfor ve kalsiyum içeriği bakımından zengin bir mineral kaynağı olarak bilinir. İçeriğinde bulunan mineraller sayesinde kemik ve dişlerin gelişimini destekler. Kestane aynı zamanda zengin bir potasyum kaynağıdır. Bu sayede normal kan basıncının korunmasına katkıda bulunur.
Kabuk kırıldığında içinden çıkan yemişler çiğ veya pişirilerek tüketilir.
Kestanelerin kabuklarından en çıkıntılı noktaları etli kısımları kesmeden hafifçe çizin. İyice yıkadığınız kestaneleri su dolu bir kapta 2 saat kadar dinlendirin.
Kestane zaten hafif tatlı bir yapıda olsa da yine de biraz tuza ihtiyaç duyuyor ve bu tadını daha da ön plana çıkarıyor. Bu yüzden pişirmeden önce tuzlu su dolu kasede bekletmek gerekiyor. Hem de fırında içleri daha kolay pişiyor.
Kestanelerin enine uzun çizikler atın. İyice yıkadıktan sonra kurulamadan tavaya dizin. Tava ısındığında altını kısın ve tavanın kapağını kapatın. Kısık ateşte kestaneleri 10 dakika pişirin.
Kestaneli pilav yanına ne yapılır diyorsanız, pilavınızı fırında tavuk veya yılbaşı hindisi ile servis edebilirsiniz.
Soğanları ufak doğrayıp tencerede tereyağıyla kavurun. Sıcak et suyunu ilave edip kalan tereyağını, kuru üzümü ve baharatları ekleyip kaynatın. Su kaynayınca bulguru ve kestaneleri ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp 3-4 dakika orta daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Kestane çizik atılmazsa şişerken patlayacaktır, bu her yöntemde oldukça önemli olsa da mikrodalga fırında yaparken daha da önemlidir. Kestaneleri çizdikten sonra mikrodalga tepsisine dizin ve ortasına ısıya dayanıklı bir kaseye su koyarak mikrodalganın en yüksek ayarında 10-12 dakika pişirin.
Ancak at kestanesi eskulin adı verilen bir zehir içerdiğinden çiğ olarak tüketilmesi ölüme varan sonuçlar doğurabilir. Dolayısıyla at kestanesi çiğ olarak kesinlikle tüketilmemelidir. Eskulin maddesi DNA hasarına yol açtığından tehlikelidir. Baş ağrısı, mide bulantısı, felç, koma ve ölüme neden olabilir.
Ayrıca B1, B2 ve C vitaminlerini de bünyesinde barındırır. Kestanenin kalorisinin yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Bu bakımdan kestaneyi tüketmenin en iyi yolu 6 adet ara öğün olarak tüketmek ve ona 1 bardak süt ile eşlik etmektir.
üç gün önce şişelenmiş kırmızı şarap ile bu bölgenin kestanelerini denedik mükemmel oldu. taze şişelenmiş şarap da hoşuma gitti aslında, çok berrak ve hafif. şarabın yanına en çok yakışan şeymiş kestane, bu zamana kadar bilememişiz. siz de deneyin, pişman olmayacaksınız. kış aylarının en güzel detaylarından biri.
Kış aylarında yoğun ilgi gören kestaneye karşı uyarı geldi. Özellikle Çin kestanesinin kalitesiz ve sağlıksız olduğu belirtilirken, "Tadı yok gibidir. Pişince kabuğundan ayrılmaz ve beyaz beyaz köpürdüğü de olur" denildi.
Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika pişirin. Bu sırada suyu kaynama noktasına gelmiş olacak, ocağın altını kısıp kestanelerin büyüklüğüne göre 15-20 dakika daha pişirerek toplamda yaklaşık 25-30 dakikada pişmiş olacak. Pişme derecesini kabuklarının açılmasından kontrol edebilirsiniz.
Kestaneler haşlandıktan sonra yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine kestaneleri alın ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında kestaneleri 30 dakika kadar daha pişirin. Sıcak sıcak servis edin.Afiyetler olsun!
Vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin olan kestanenin kabuğunun da insan sağlığına pek çok faydası vardır. Kestane kabuğunu haşlayıp, suyunu içerek faydalarından yararlanabilirsiniz.
Kestaneleri oda sıcaklığında 1 haftaya kadar muhafaza edebilirsiniz. Kestaneyi kuru bir kabın içerisine yerleştirip derin dondurucuya atabilirsiniz. Kestaneler derin dondurucuda ve kapağı kapalı kaplarda 1 aya kadar muhafaza edilebilir.
Suyun içine atın ve oda sıcaklığında birkaç saat dinlendirin. Vaktiniz yoksa suyu ilave edin, üzerine 2 adet kesme şeker ekleyin. Orta ateşte kestanelerin dış kabukları soyulacak kıvama gelene kadar yaklaşık 20-30 dakika kadar güzelce haşlayın. Kestaneleri daha fazla haşlarsanız formları ve lezzetleri bozulur.
Kestanede bol miktarda yağ ve protein bulunmaktadır. Ayrıca potasyum, fosfor, magnezyum, klor, kalsiyum, demir, sodyum minerallerini de içermektedir. Kestanenin Faydaları: Vücuda kuvvet ve enerji veren bir besin olan Kestane aynı zamanda cinsel gücü arttırır.
İçerdiği antioksidanlar ile vücudun arındırılmasına yardım ederek mideye ve karaciğere iyi gelir. Zengin bir lif kaynağı olduğundan tokluk hissi ve organizmanın su dengesini sağlamada etkin rol oynar. Kasları kuvvetlendiren ve enerji veren içeriğiyle yorgunluk ve halsizliği engeller.
Ayrıca A vitamini kaynağı olan kestane günde 10 adet yenildiğinde kolay kilo verdirir ve uzun süre tok kalmaya da yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri