Haşlanmış kestane ile kestaneli pilav yapmak için, kestaneleri 8-10 dakika kadar haşladıktan sonra kabuklarını soyun ve pilava suyunu ekledikten sonra haşladığınız kestaneleri de tencereye ekleyin. Bu şekilde pilav ile beraber pişirin.
Kestaneleri bıçak ile hafifçe çizin ve sıcak suda 15 dakika bekletin. Bekleyen kestaneleri kurulayın ve bir tavaya alıp, orta ateşte kabukları çıkana ve karamelize olana kadar kavurun. Pirinçleri tencereye ekleyin ve karıştırın. Üzerine tarçını, yenibaharı, karabiberi ve tuzu ekleyin.
Yağsız tavada fıstıklara renk verin ve tereyağını tencereye ekleyin, yağ eriyince soğanları ilave edip kavurun. Kuş üzümü, pirinç, yenibahar ve toz şekeri ilave edin birkaç dakika kavurun. Kestane, su, tuz ve karabiberi ekleyip harlı ateşte suyu kaynayana kadar pişirin. Su kaynayınca altını kisin 20 dk daha pişirin.
Kestaneli pilav ise, kalabalık sofralarda sunulabilecek nadide lezzetlerden biridir. Tarçın, zencefil, karanfil gibi baharatlarla zenginleştirilerek aromatik bir tat elde edilir.
Pirinci ve tereyağını tencereye ekleyin, birkaç dakika daha kavurun. Kuş üzümü, yenibahar, kestane, tuz, karabiber ve sıcak su ekleyip önce harlı sonra kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar (10 dk) pişirin. Pilav hazır olduğunda demlenmesi için kenara alın ve sıcak servis edin.
İlgili 35 soru bulundu
İşte iyi bir pilav yapabilmek için pirinçlerin yapışmamasını sağlayacak püf noktalar... Kullanılan pirinç iri taneli bir pirinçse, sıcak suda içine bir kaç damla limon damlatarak bekletilebilir. Ardından soğuk suda iyice durulanır. Bunun haricinde pişirirken de bir kaç damla limon suyu konulabilir.
Limon pirinçlerin beyaz kalmasını sağlarken, şeker ise pilavı çok daha lezzetli kılar.
Tuzu da koyulur. 2 dk bu şeklide su koymadan kavrulur. Püf noktası : tuzla pirinç 2 dk kadar kavrulur ki pilavınız tane tane olsun lapa olmasın deneyin göreceksiniz ;) arkasından et suyunuzu da ekleyin.
Bol suda yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz pirinci tencereye alın. Karabiber, tarçın, yenibahar, ılık suda bekletip duruladığınız kuş üzümleri ilavesiyle pirinç tanelerini şeffaf bir görünüm alana kadar kavurun. Kaynar su, tuz ve tereyağını katıp önce harlı, sonrasında kısık ateşte, kapağı kapalı tencerede pilavı pişirin.
Pilavı pişirirken ekleyeceğiniz suya birkaç damla limon sıkarsanız, pilavın renginin daha parlak ve beyaz olmasını sağlarsınız.
pilavın suyunu çektikten sonra ocaktan alınıp kapağı kapalı olarak yaklaşık 10 dakika kadar bekletilmesidir.
Su kaynamaya başlayınca tuz ve karabiberi ekleyip bir taşım daha kaynamasını sağlayın. Su kaynadıktan sonra, soğuk suyla yıkayıp iyice süzdüğünüz pirinci tencereye aktarın. Orta ısılı ateşte, tencerenin kapağını kapatarak pişirin. Pilav suyunu çekip göz göz olmaya başlayınca tencereyi ocaktan alın.
10 kadar suda bekletilmelerinin ardından fırın torbasına dizilir. Fırın torbası birkaç yerden delindikten sonra 200 derece fırında 30 ile 35 dakika kadar pişirilir. Fırın torbasında pişen kestaneler de oldukça lezzetli ve yumuşak olmaktadır. Fırın torbasında pişen kestaneler oldukça lezzetli ve pratik olmaktadır.
Kestane kokusu gelmeden ve iyice közlenmeden çevirmeyin. Bir yüzü közlenince diğer yüzünü de hızlı ateşte közleyin. Közleme işi bittikten sonra kestaneleri soğutmadan elinizin değeceği sıcaklıkta soyun.
Suyun içine atın ve oda sıcaklığında birkaç saat dinlendirin. Vaktiniz yoksa suyu ilave edin, üzerine 2 adet kesme şeker ekleyin. Orta ateşte kestanelerin dış kabukları soyulacak kıvama gelene kadar yaklaşık 20-30 dakika kadar güzelce haşlayın. Kestaneleri daha fazla haşlarsanız formları ve lezzetleri bozulur.
Pirinçler kavrulduktan sonra bir buçuk tatlı kaşığı tuz ilave edip iki buçuk su bardağı kaynar suyu ekliyoruz, pilav altını kısıp pişiriyoruz, afiyet olsun.
Kapaklı bir kaba nişastası tamamen giden (son yıkama suyu berraksa nişastası gitmiş demektir) pirinçleri koyup üzerine kaynar su 5 damla limon, 1 er çay kaşığı tuz ve şeker bir tutam da karbonat atıp 20 dk kadar bekletiyoruz. Pirinçleri tekrar süzüp soğuk suyla tekrar yıkıyoruz ,süzülmeye bırakıyoruz .
Kavrulmuş pirincin üzerine ilave ettiğiniz su da sıcak olmalı. Soğuk su koyarsanız tencerenizin sıcaklığını bir anda düşürür ve pilavınızın pişme süresini uzatarak kıvamının bozulmasına neden olursunuz. Pilavınızda pirinç tanelerinin daha beyaz olması için içine birkaç damla limon suyu ekleyin.
şeker pirinçin rengini korumasını ve pirinçin tane tane olmasını sağlar.
pilavın altını kapattıktan sonra kapağı kapalı şekilde bekletirken yoğun bir şekilde buharlaşma ve akabinde yoğunlaşma başlar. yoğunlaşan buhar damlalar halinde pilavın üzerine damlar. peçetenin amacı da buhar halinde bulunan haş iki o'yu yoğunlaşmadan tutabilmek.
Pilavın lapa olmasında en önemli sebep ölçüleri doğru bir şekilde kullanmamaktır. Pilav yapımında 1 bardak pirince, 1,5 veya 2 bardak su ekleyerek ilerlemeniz gerekir. Ölçüleri aynı oranda arttırabilir veya azaltabilirsiniz. Pilavı suyun içerisinde çok fazla bekletmek, lapa olmasına yol açar.
Pilavın altını kapattıktan sonra spatula yardımıyla çok hafif karıştırmak gerekir ve daha sonra demlenmeye bırakılır. Bunun sebebi, tenceredeki pilavın nem dengesini ve tane tane olmasını sağlamaktır.
Paslanmaz çelik tencereler, pilav pişirmek için oldukça iyi bir tercihtir. Paslanmaz çelik; demir, krom ve nikel içeren bir alaşımdır. Bu tencereler paslanmaya ve krozyona karşı dayanıklıdır.
Pilavı daha kalabalık topluluklar için yapacaksanız eğer malzemeleri her zaman aynı oranda artırabilirsiniz. Örneğin: Bu durumda pilav ölçüsü 8 kişilik pilav için 2 su bardağı pirinç ve 3 su bardağı su olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri