1- İngilizce CV oluştururken eğitim kısmında üniversite lisans bilginizin başlığı “Undergraduate Education” ya da ” Bachelor's Degree” yazmalısın.
5- Eğitim bilgilerinizi yazarken yalnızca Üniversite ve lise bilgilerinizi yazın. 6- Üniversite bilgilerinizde Üniversite adı, bulunduğu şehir, ülke, fakülte, program, sınıf, burs bilgileri, başlama tarihi yer alsın. 7- Not ortalamanız eğer 3,00'ın üzerindeyse eğitim bilgileriniz içine bunu da yazın.
Yukarda da bahsettiğimiz gibi eğitim geçmişi ve başarılarınızdan bahsedeceğiniz kısım; “Education” kısmı olacak. Eğitim bilgisi eklemenin İngilizce cv hazırlarken genellikle kolay olduğunu söyleyebiliriz. Varsa sadece yüksek öğretim (üniversite ya da yüksek lisans) bilginizi “tertiary” başlığında eklemenizde fayda var.
Mezun olduğunuz programları ters kronolojik sıra ile yazın. Okurken aldığınız dereceleri ya da önemli başarıları ve genel not ortalamanızı belirtin. Yeni mezunsanız bu bölüm başta olmalı ama iş deneyimine sahipseniz bu bölümü iş deneyimi bölümünün altına yazabilirsiniz.
İlgili 37 soru bulundu
Mezuniyet yılı Mezuniyet derecesi. Bölüm Adı ve Yeri. Bunların yanı sıra yaptığınız özel projeler, aldığınız kurslar, katıldığınız eğitim ve seminerler, son olarak da başvurduğunuz pozisyona uygun teknik becerilerinizi yazılabilirsiniz.
Yukarıda bahsettiğimiz gibi öz geçmişlerde genellikle alınan en yüksek derece en üste yazılır. Bu doktora, yüksek lisans veya lisans derecesi olabilir. Yani Eğitim bölümünde ilk sırada en son mezun olduğunuz veya okumakta olduğunuz kurum ve daha sonra geriye giderek mezun olduğunuz diğer okullar yer alır.
1- İngilizce CV oluştururken eğitim kısmında üniversite lisans bilginizin başlığı “Undergraduate Education” ya da ” Bachelor's Degree” yazmalısın.
Eğer başvurduğunuz iş yabancı dil bilmenizi gerektiriyorsa, özgeçmişinizde mutlaka bir "yabancı dil" bölümü bulunmalıdır. Burada, "çok iyi", "iyi", "orta" gibi sıfatlardan kaçınılması tavsiye edilir. Bunun yerine o dil ile alakalı yeteneklerinizin seviyelerini yazmanız önemlidir.
Dil yeterliliğinin uluslararası ölçeği şu seviyeleri içinde barındırır (düşükten yükseğe): beginner (başlangıç), elementary (temel), pre-intermediate (ortanın altı), intermediate (orta), upper-intermediate (ortanın üstü), advanced (ileri), proficiency (uzmanlık).
Lise – High School. Meslek okulu – Vocational School.
İş deneyiminiz hiç yoksa, CV'nizi güçlendirmek adına günüllü işler, stajlar ve diğer çalışmalarınızdan edindiğiniz yeni becerileri CV'nize ekleyin. Aşağıdaki maddeler aktarılabilir becerilere örnektir: Uyarlanabilirlik. Takım çalışması
En son mezun olduğunuz okuldan başlayarak yazmalısınız. Başlangıç ve bitiş tarihlerinizi belirtmeli, mezun olduğunuz diploma notunu eklemelisiniz. Okullarınızı yazarken, dikkat etmeniz gereken birden fazla üniversite ya da yüksek lisans bulunuyorsa lise ve ilkokulunuzu devre dışı bırakabilirsiniz.
Başvurduğunuz pozisyonla ilgili olan diplomaların yanı sıra, tüm kısa kursları, kurum içi eğitimleri ve çevrimiçi kursları CV'nize ekleyin.
Başvurduğunuz pozisyona neden uygun olduğunuz ve güçlü yanlarınız belirtilmelidir. Kapak yazısı uzun olmamalı, en fazla 1 sayfa uzunluğunda olmalıdır. Başvurduğunuz pozisyonun size ne kazandıracağından çok sizin o pozisyonla şirkete katabileceğiniz değerlerden bahsedilmelidir.
Özgeçmişinin içeriğini, isim, soyisim, iletişim bilgileri, eğitim durumu, iş tecrübesi deneyimler, referanslar, özel zevkler gibi konuların özetleri oluşturur. Herhangi bir iş başvurusunda bulunmadan önce kendini tanıtman için mutlaka doğru hazırlanmış bir CV sunman şart.
university degree ne demek? Yükseköğrenim diploması.
Bachelor of Science (kısaca B.Sc.), üniversite lisans derecesi. Avrupa Birliği ülkelerinde bu eğitim liseden sonra 3 yıl yüksek eğitimle, Amerika'da ise 4 yılda edinilir.
Lisans derecesi veya bakalorya (Orta Latincede: baccalaureus; Yeni Latincede: baccalaureatus), kuruma ve akademik disipline bağlı olarak üç ila yedi yıl süren bir programın tamamlanması üzerine, üniversiteler tarafından verilen akademik derece.
Ayrıca, eğer okulunuzu terk etmiş veya mezun olmayı planlamıyorsanız, bu bilgi de CV'de yer almalıdır. Örneğin, "XY Üniversitesi, İşletme Bölümü, 2019'dan beri devam ediyorum, 2022'de mezun olmayı planlıyorum" şeklinde yazılabilir.
Öğrenci CV'sine temelde kişisel bilgileriniz, eğitiminiz, iş deneyimleriniz ve becerilerinizi eklemeniz gerekir. Başvuracağınız pozisyona özel olarak diğer detayları da yerleştirmelisiniz. Örneğin o pozisyonla ilgili olarak daha önceki başarılarınızı ve yeteneklerinizi yazın.
Özgeçmişinizin beceriler/yetenekler bölümü, başvuruda bulunmakta olduğunuz işlerle ilgili yeteneklerinizi içerir. Bu bölümde, bilgisayar becerileri, yazılım becerileri ve / veya dil becerileri gibi ilgi alanınız veya kariyer alanınızla alakalı becerileri listelemelisiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri