Bu yüzden derin dondurucuda saklanması uygun değildir. Mayonez, dondurulduğunda içindeki maddeler ayrışır; bu nedenle mayonez dondurulduktan sonra tüketilemeyen besinler arasındadır. Ketçap da dondurulduğunda tat değişikliğine uğradığı için dondurulması doğru değildir.
Ketçap donduktan sonra jöle benzeri bir kıvama gelinceye kadar çözülür ve tadı ile dokusunu kaybeder. En sevdiğiniz kızarmış yiyeceklerin dondurulması çözüldükten sonra sevdiğiniz yiyeceklerin kötü bir hale gelmesine neden olur. Bu hiç sağlıklı bir yol değildir.
İçerisinde sağlığa zararlı maddelerin bulunmadığına emin olduğunuz plastik kaplar saklama için uygundur. Cam, mika veya metal kaplar tercih edilebilir. Et ya da tavuk suyu gibi sıvıları donduracaksanız, sıvıların donunca kaplarına sığmaz olduklarını unutmayın.
İlgili 41 soru bulundu
Yoğurdu dondurarak ömrünü 4-6 ay uzatabilirsiniz. Derin dondurucuya koyarken torbanın ya da saklama kabının üzerinde bir etikete kalıcı bir kalemle dondurduğunuz tarihi yazın. Böylecene zamandır dondurucuda beklediğini anlayabilirsiniz.
Satın almış olduğunuz sütü dondurucuda saklamanın en doğru hali sütü çiğden saklamaktır. Derin dondurucuda süt saklamak istiyorsanız pişirerek değil çiğden saklamalısınız.
Süt ve süt ürünleri buzdolabı koşullarında 0-4 C de muhafaza edilmelidir. Buzdolabında muhafaza ederken kapalı bir kapta veya orijinal ambalajında muhafaza edilmelidir. Derin dondurucuda muhafaza edilmemelidir.
Pet şişeler dondurucuya girmemelidir. Pet şişeyi kesip içindeki malzemeleri seramik ya da çömlek kaplara alıp çözdürmeniz daha doğru olur. Pet şişelerin içinde uzun süre gıda saklamak da ısıtmak kadar tehlikelidir.
Tupperware buzluk saklama kabı, derin dondurucuda ve buzdolabında rahatlıkla kullanılabilir.
Plastik su şişeleri buzluğa konulmamalı. Arabada bırakılan pet şişedeki sular içilmemeli.
Mayonez Buzlukta Saklanır Mı? Mayonez buzlukta saklanmaması gereken bir üründür ve önerilmez. Mayonez düşük sıcaklıklarda belli bir süre bozulmayan bir üründür. Mayonezi dondurucuya koymak alışılmadık bir uygulama olduğu gibi koymanız halinde çözdürdükten sonra dokusunda ve tadında farklılaşmalar olur.
2- Kızartma: Karnıyarık, imambayıldı, patlıcan oturtma, patlıcan musakka, islim kebabı ve kızartmalık olarak patlıcanları dondurucuda saklamakta bir başka yöntem. Patlıcanlar hangi yemekte kullanılacaksa o şekilde kızartılır. Soğuduktan sonra poşetlenip buzluğa atılır.
➽ Derin dondurucuda parça etleri 6-12 ay, kıymayı 3-4 ay, sakatatları 2-3 ay, tavuk ve hindi etini 3 ay, sucuk ve sosisi 1-2 ay saklayabilirsiniz. ➽ Kullanmak için derin dondurucudan çıkardığınız eti oda sıcaklığında değil, buzdolabının alt raflarında bekletin. Çözünen etin 1-2 günde tüketilmesi gerekir.
Taze fasulye konserveleri, bin bir çeşit domates sosları, köz patlıcanlar ise en leziz kış hazırlıklarındandır. Bamya sevenlere ise bamyanın dondurucuya atılmış hali mutlaka tavsiye edilir. Turşu, tarhana ve erişte ise hemen ilk akla gelen kış hazırlıklarındandır.
Kabukları soyulmuş patatesleri, yağ ve tuz ile kaplayın. Ardından buzdolabı poşetine koyarak ağzını bağlayın. Soyulmuş patatesleri bu şekilde, buzdolabında 3-4 gün, buzlukta ise uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
Salatalıkları tamamıyla soyuyoruz. Sonra küçük küçük doğruyoruz ve hepsini bir buzdolabı poşetine koyuyoruz. Ağzını sıkıca bağlayıp, dondurucuya yerleştiriyoruz.
Açılmamış ketçap en az 1 yıl dayanır. Açıldığı takdirde buzdolabında 6 ay, rafta ise bir ay dayanır. Mayonez: Kapağını açmadığınız takdirde mayonezi kiler gibi bir dolapta saklayabilirsiniz.
Evet bozulur, dolapta kaması gerekir.
Ketçap ve hardal gibi sosların kapakları açılmadığı takdirde son kullanım tarihinden sonra tüketilmeleri mümkündür. Açılmamış ketçap 6 ay, açılmamış hardal ise 1 yıl dayanabilir.
Kesinlikle kanserojen madde içermez. dondurucuda yıllarca hiçbir deformasyona uğramaz.
Derin dondurucuda saklama kabı olarak, cam şişeleri (özellikle dar ağızlı olanları) kullanmayın. Çünkü donunca genleşen sıvılar, camın kırılmasına neden olabilir. Yiyecekleri derin dondurucuda alüminyum folyo yerine, plastik torbalara koyarak ya da streç filme sararak dondurmayı tercih edin.
Plastik poşetlerin doğaya bırakılmasından en az 1000 yıl sonra bu ürünlerin tamamen çözülmesi gerçekleşir. Aynı şekilde plastik tabakların çözülmesi için 500 yıl, pet şişeler için 400 yıl gibi süreçler gerekmektedir.
Bu soru çoğu kişinin kafasını karıştırıyor. Fakat sorunun cevabı çok basit: Her şeyi koyabilirsiniz. Uzun süre saklamak istediğiniz her yemeğinizi derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz; çorbalar, sebze yemekleri, pilavlar, makarnalar, hamur işleri, etler, etli yemekler, baklagiller…
Sütü buz kalıplarına su koyar gibi koyun ve dondurucuya atın. Ortalama 1 gün içerisinde süt tamamen donmuş olacaktır. Özellikle donmuş sütü kahve yapımında veya bir şeyler pişirirken kullanmak isteyenler için, buz kalıpları ideal yöntemdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri