Keten, çok nefes aldığı için pamuktan daha iyi yalıtmaz ve bazı insanlar yeni bir keten gömleğin nişastalı, kaşındıran hissinden şikayet ederler. Pamuk çok daha az buruşur ve iyi görünümünü korumak daha kolaydır.
Yani keten kumaş yazın yakmaz.
Pamuk, keten, kenevir, ipek, yün, alpaka, angora, kaşmir, tiftik, rami ve aluyot gibi doğal liflerden elde edilen kumaşlar sağlıklıdır.
Keten gömlekler narin bir dokuya sahiptir. Bu gömlekler bahar ve yaz aylarında rahatlıkla giyilebilir gömlekler olarak bilinmektedir. Keten gömleği merak edenlerin sık sorduğu soru, keten gömlek ne zaman giyilir? Keten gömlek hem klasik hem günlük kullanım için kullanılan bir gömlek çeşididir.
Bunun yanı sıra keten kumaş, doğal elyaf olarak tanımlanmaktadır. Diğer kumaş çeşitlerine göre oldukça kaliteli olan bu kumaş türü nemi çekme özelliğine de sahiptir.
İlgili 35 soru bulundu
Keten, çok nefes aldığı için pamuktan daha iyi yalıtmaz ve bazı insanlar yeni bir keten gömleğin nişastalı, kaşındıran hissinden şikayet ederler. Pamuk çok daha az buruşur ve iyi görünümünü korumak daha kolaydır.
Bunun haricinde keten gömlek çeker mi gibi sorular da yıkama öncesinden cevaplanmak ister. Nitekim keten gömlek son derece dayanıklıdır. Bu yüzden çekmesi söz konusu olmaz.
Günlük kombinlerde siyah, lacivert ve mavi jean seçenekleri olmak üzere klasik giyimlerde ise gri, füme, lacivert, siyah kumaş veya kanvas pantolonlar keten gömlek altına giyilebilir.
Genellikle keten kumaşların 60 derece sıcaklığa kadar dayandığı bilinir. En ideal yıkama programı ve yıkama sıcaklığı seçimi için çamaşırın iç kısmında bulunan etikette yazan tavsiyeyi dikkate almanız gerekir. Bu sayede ideal yıkama sıcaklığını bulabilirsiniz.
Keten gömleğinizi yıkarken çok yüksek ya da çok düşük sıcaklıklarda yıkamadığınız sürece çekme gibi bir olumsuz durumla karşılaşmazsınız. Keten kumaş olarak oldukça dayanıklı bir yapıya sahip olduğundan yıkama sıcaklığına dikkat ettiğiniz sürece herhangi bir çekme durumu meydana gelmez.
Keten gömlek hem klasik hem de günlük kullanım için birçok farklı stilde giyilebilen bir giysidir. Klasik bir görünüm için monokrom, düz keten gömlekler, stil için ütülü veya kanvas pantolonlarla giyilebilir. Kombinlerinizde en sevdiğiniz klasik ayakkabılarınızı, kemer veya pantolonunuzla aynı renkte seçebilirsiniz.
İpek kumaş, poplin kumaş, krep kumaş ve keten kumaş yazın en serin tutan ve en kullanışlı kumaş türlerinden bazılarıdır. Ağır gramajlı kumaşlardan ise yazın kaçınılmalıdır.
Doğal keten kumaş, dokusu itibari ile iri gözenekli olduğu için cildin nefes almasına yardımcı olarak serinlik verir. Farklı kumaş türleri ile kıyaslandığında oldukça sağlam bir yapıya sahiptir. Esnek olmamasına rağmen oldukça parlaktır.
Keten gömlekler lifli yapıları sayesinde terleme yapmaz ve bu sebeple genellikle yazın kullanılır. Keten gömlekler aralıklı yapıları sayesinde nefes alan gömleklerdir ve terleme yapmaz, nem emilimi sağlar.
Günümüzde en sağlıklı kumaş türü pamuklu kumaş olarak bilinmektedir. Keten, Pamuklu, İpek, Yünlü, Kaşmir, Angora, Akrilik, Lateks, Naylon, Polyester. Pamuklu kumaş, kumaş türleri arasında maksimum kullanılan maksimum kullanılandır.
Rahat bir yaz için gerekli olan her şey keten kumaşında var. Koku yapmayan, terletmeyen keten kumaşından tercih edeceğiniz kıyafet çeşitleri sayesinde yaz sıcaklarından hiç korkmanıza gerek yok.
Keten gömlekler tam kurumadan, hafif nemli şekilde ütülenmelidir. Ütünün program ayarı keten kumaş türüne ayarlanmalıdır. Ütünün keten kumaş ayarı yoksa sıcaklık en yüksek seviyeye çıkarılmalıdır. Gömlek ters çevrilerek ütülenmeli ve önce gömleğin sırt kısmından ütülenmeye başlanmalıdır.
Keten kumaş, direkt olarak keten bitkisinden geldiği ve doğal bir elyaf olduğu için insanlar tarafından sıkça tercih edilir. Emici, dayanıklı ve güçlü yapısıyla bu kumaş; yumuşak, rahattır ve pamuğa oranla daha erken kurur. Bu nedenle neredeyse her alanda, dört mevsim kullanılır.
Keten gömleklerin kumaş yapısı bir tık kalın olduğu için yıkama işleminden sonra çok fazla kırışır. Ayrıca yıkama işleminden sonra ıslak bir yapıda olan keten gömlek daha da ağırlaşır. Dolayısıyla keten gömleği ütülemek zor bir iş haline gelebilir.
Çamaşır makinesinde keten gömlek yıkamadan önce gömleğin etiketinde bulunan yıkama talimatlarını kontrol etmeniz gerekir. Keten gömleklerin çoğu çamaşır makinesinde yıkanabileceği gibi bazılarına ise arada bir elde yıkama ya da kuru temizleme yapılması gerekebilir.
-Alerjik yapıya sahip olmaması tercih edilme sebeplerinin başında yer almaktadır. -Güneş geçirdiğinde ve yıkandığında solma yapmamaktadır. -Keten kumaş türü toz çekmemektedir. -Esneme yapmaz.
Keten gömlekler, kumaş ve doku özelliğiyle hafif, nefes alabilen yapıdadır. Bu yüzden sıcak havalarda serinlik sağlar. Dokusundaki doğal kırışıklıklar ile rahat bir görün kazandırır.
Keten gömlekler kurutma makinelerinde zarar görebilir. Ancak gömlek yıkandıktan sonra giysi askısı ile birlikte kurutma askısında kurutulabilir. Keten güneş ışığına bırakıldığında ağarabilir. Gömleğin direkt olarak güneş ışığına maruz kalmaması için çamaşır odasında kurutmaya bırakılabilir.
Keten, uzun yıllar kullanılabilir
Bir kumaşın lifleri ne kadar güçlüyse, kumaş yapısı da o kadar sağlam ve dayanıklı olur. Ve keten, dünyanın en güçlü doğal liflerinden biridir. Sağlam liflerinin yanı sıra zamansız bir kumaş oluşu da, keten kıyafetlerinizi uzun yıllar boyunca kullanabilmenizi sağlar.
Keten kumaş türü, güneş ışınlarını doğrudan cilde ulaştırdığı için fazla güneşte yakan bir özelliği vardır. Erkeklere oranla kadınların daha sık tercih ettiği keten kumaş, buruşması nedeniyle sıkça şikayet alır. Ancak bu olumsuz özelliğine rağmen tiril tiril bir yapıda oması tercih nedenleri arasındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri