Şunları yemeyin: Ketojenik diyetlerde yememeniz gerekenleri nişasta ve şeker bakımından zengin gıdalar ve nişastalı yiyecekler (ekmek, makarna, pirinç ya da patates gibi) olarak özetleyebiliriz. Çünkü bu besinler, karbonhidrat bakımından zengindir.
Süt ve yoğurt protein ve yağ içerdiği gibi daha fazla oranda karbonhidrat da içerir. İkisi de ketozisi bozabileceğinden önerilmez.
Bu noktada akıllara şu soru geliyor: Ketojenik Diyette Ekmek Yenir mi? Cevap, kesinlikle evet. Karbonhidrat değeri düşük olan, içerisinde ceviz, badem gibi yağlı kuru yemişlerin yer aldığı Keto Ekmek çeşitlerini bu diyette gönül rahatlığıyla tüketebiliyorsunuz.
İlgili 28 soru bulundu
Ketojenik diyette neler tüketilmemeli? Meyve; elma, muz, portakal, karpuz, şeftali, mango, greyfurt, ananas vb. Tahıl ve nişasta; buğday, pirinç, bulgur, kinoa, mısır, arpa, karabuğday vb. Bakliyat; barbunya, soya fasulyesi, nohut, mercimek vb.
Peynir besleyici ve lezzetli bir besindir. Yüzlerce peynir çeşidi vardır ve hepsi karbonhidratlardan çok düşük ve yağ oranları yüksektir. Bu nedenle ketojenik bir diyet için çok uygun bir gıda maddesidir.
Peki, ketojenik diyette muz yenir mi? Bu sorunun yanıtı muz sevenleri üzecektir. Çünkü ketojenik diyette muz tüketimi yasaklıdır. Muz yerine daha düşük kalorili alternatif besinler tercih edilebilir.
Ketojenik diyette yasak olan besinler;
- Kök sebzeler: Patates, tatlı patates. - Baklagiller: Nohut, kuru fasulye, mercimek vs.
On küçük zeytin yaklaşık 3 gram yağ ve 1.5 gram net karbonhidrat içermektedir. 90Fit Not: Ketojenik diyet yaparken yeterli sodyum alımı büyük önem taşıyor. Bu nedenle zeytin, ketojenik diyet yaparken faydalı besinlerden birisidir.
Ketojenik diyette vücutta karbonhidrat depoları tükendikten sonra yağ yakımı ile vücut enerji üretmeye başlar. Bu da ortalama 2-3 gün sürer.
Aroha Çikolata diyabetik ve ketojenik beslenmeye uygun şekersiz çikolata serimiz ile tanışın. Glutensiz ve vegandır. Maltitol içermez, diabet hastalarına ve ketojenik beslenmeye kullanımına uygun.
Kuruyemiş ve tohumlar: Ay çekirdeği, badem, ceviz, fındık, kabak çekirdeği, vb ketojenik diyette rahatlıkla kullanılabilir.
Ketojenik Diyette Tahıllar
Tahılların bu süreçte tüketilmesini önermiyoruz. Buğday, yulaf, tüm pirinçler, mısır ve ekmeği, makarna, ekmek, simit, hamur işleri, irmik ve un türleri tüketilmemelidir.
DAHA DA KİLO ALABİLİRSİNİZ
- Açlık tablosunun geliştirildiği ketojenik diyetleri uygulayan kişilerde vücut kendini açlığa adapte edebilmek adına metabolizma hızını yavaşlatma eğilimine girer.
Domates ketojenik diyette yenebilir, ancak yine de karbonhidrat oranı biraz yüksek olduğundan ve diğer yiyeceklerle birleştiğinde, çok fazla tüketirseniz günde 20 gramdan fazla net karbonhidrat miktarını aşabilirsiniz. Ayrıca domatesi pişirerek yemeniz öneriliyor.
Ketojenik diyette yenmemesi gereken meyveler de yine bu diyeti uygulayanlar tarafından merak edilmektedir. Muz, üzüm, mango, ananas, greyfurt, yaban mersini, erik, portakal, vişne ve armut gibi meyveler, bu diyette uzak durulması gereken meyvelerdir.
Ketojenik Diyet Sırasında Tüketilmesi Serbest Besinler
Düşük Karbonhidratlı Sebzeler: Yeşil Sebzeler, Domatesler, Soğan, Biber vb. Çeşniler: Tuz, Karabiber, Otlar ve Baharatlar.
Düşük karbonhidratlı sebzeler: Çoğu yeşil olmak üzere, domates, soğan, biber gibi düşük karbonhidratlı sebzeler ketojenik diyette tüketilebilir.
Ketojenik Diyette Tüketilmemesi Gereken Gıdalar
Şeker: İçinde şeker bulunan gıdalardan her diyette olduğu gibi ketojenik diyette de kaçınmalısınız. Bal, reçel ve pekmez gibi gıdalar tüketmemelisiniz.
Düşük karbonhidrat içeren sebzeler. Kuruyemiş (fındık, leblebi, fıstık, badem, ceviz içi) Beyaz ve kırmızı et (tavuk eti, dana eti) Zeytinyağı (kaliteli olmasına özen göstermelisiniz)
küçük meyveler ketojenik diyet çerçevesinde tüketilebilir. Sebzelere gelince; yapraklı yeşillikler (lahana, pazı, ıspanak gibi), karnabahar, brokoli, Brüksel lahanası, kuşkonmaz, dolmalık biber, soğan, sarımsak, mantar, salatalık, kereviz ve yaz kabağı tercih edilmelidir.
Ketojenik diyet yaparken şekersiz çay ve kahveyi düşünmeden içebilirsiniz. Aynı şekilde maden suyunu da.
KETOJENİK DİYETTE KAÇINMANIZ GEREKEN GIDALAR
Light olarak geçse bile bu ürünleri tüketmemelisiniz. Bunun yanında rafine şekeri hayatınızdan çıkarmakla yetinmeyip şeker oranı yüksek olan muz, hurma, şeftali gibi meyvelerin tüketimini de kesmelisiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri