4. Belgelendirmek kaydıyla, resmi veya özel sağlık kuruluşlarında en az 2 (iki) yıl ilk ve acil yardım, tıbbi acil (ATT) personeli olarak mesleki deneyime sahip olmak. 5. Yapılacak görev gereği mesai saatleri dışında ve hafta sonları çalışmaya engel herhangi bir durumu olmamak.
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4. maddesinde; kamu hizmetlerinin; memurlar, sözleşmeli personel, geçici personel ve işçiler eliyle gördürüleceği, Yine aynı Yasa'nın 99. maddesinde: "Memurların haftalık çalışma süresi genel olarak 40 saattir. Bu süre Cumartesi ve Pazar günleri tatil olmak üzere düzenlenir.
399 sayılı KHK'nin 20. maddesi sözleşmeli personelin haftalık çalışma süresini 40 saat olarak düzenlemiştir.
(Herhangi bir işyerinde çalışan personel SGK işten çıkışı yapılmadan göreve başlaması yapılmayacaktır.) Atanması yapılan personele tebliğat gönderildi ise tebliğat adresi Ankara olan personel tebliğatı aldığı günü takip eden ilk iş günü, Ankara dışı olan personelin ise 15 gün içerisinde göreve başlaması gerekmektedir.
İlgili 38 soru bulundu
a) Aynı yerdeki görevlere atananlar atama emirlerinin kendilerine tebliğ gününü, b) Başka yerdeki görevlere atananlar, atama emirlerinin kendilerine tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde o yere hareket ederek belli yol süresini, İzleyen iş günü içinde işe başlamak zorundadırlar.
Sözleşmeli Personel maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2023 yılı itibari ile 35 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Sözleşmeli Personel maaşları 14830 TL'dir. En düşük Sözleşmeli Personel maaşı 11860 TL iken, en yüksek Sözleşmeli Personel maaşı 25710 TL'dir.
4 b sözleşmeli destek personeli: 20,012.46 TL. 4 b sözleşmeli din görevlisi: 21,605.84 TL. 4 b sözleşmeli diyetisyen: 23,704.98 TL.
Bilindiği üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun “Çalışma saatleri” başlıklı 99 uncu maddesinde; “Memurların haftalık çalışma süresi genel olarak 40 saattir. Bu süre Cumartesi ve Pazar günleri tatil olmak üzere düzenlenir.
Kadro karşılığı sözleşmeli personel, 657 sayılı DMK ve 190 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında KHK çerçevesinde ihdas edilmiş bir “memur” kadrosuna sahip konumdadır.
Yukarıdaki mevzuat yorumundan hareketle, Cumartesi gününün çalışma günleri arasında sayılmaması suretiyle sözleşme dışında tutulabilmesi mümkündür. İş Kanunu'nda tam süreli işçilerin haftanın her günü çalıştırılması gerektiğine dair bir hüküm bulunmamaktadır.
Bilindiği üzere iş yasamızda iş süresi haftalık olarak ve iş süresi de 45 saat olarak düzenlenmiştir. Sizin işyerinizde şayet günde 9 saat çalışılıyor ise 5 günde 45 saati tamamlamış olursunuz ve Cumartesi günü işe gitmeniz gerekmez.
İşçi, Resmi ve Genel Tatillerde Çalışmaya Zorlanabilir Mi? Bilindiği üzere kanunla belirlenen resmi ve ulusal tatil günlerinde işçiler işveren tarafından çalıştırılmaya zorlanamaz.
Sözleşmeli personel: 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası hükmü uyarınca kamu idare, kurum ve kuruluşlarında mali yılla sınırlı olarak sözleşme ile çalıştırılan ve işçi sayılmayan kamu hizmeti görevlileridir.
Personel sözleşmelerinde 3 yıldan sonra kadroya geçme imkanı olmayan belediyelerde diğer kamu personellerinde olduğu gibi yapılan sözleşmeler de 3+1 sistemine dahil edilecek. Sözleşmeli çalışan kamu personelinin atamaları, 1 ay içinde müracaat ettikleri takdirde gerçekleştirilebilecek.
B) grubu olarak adlandırılan kadrolar ise, kamu personel seçme sınavının ardından ÖSYM başkanlığınca merkezi sistemle ataması yapılan ve başka her hangi bir sınava girilmeksizin göreve başlanılan kadrolardır. (Memur, koruma ve güvenlik görevlisi, hemşire, mühendis, hizmetli vb. 4(b) BAĞ-KUR sigortalısı sayılmaktadır.
Hafta sonu ve resmî izin günlerinde yapılan çalışmalar, ek mesai dışında hesaplanır. Dolayısıyla bu günler, 270 saat fazla mesaiye dâhildir. Pazar günü yapılan çalışmalar bu kapsamda değerlendirilmez.
Yıllık ücretli izin günlerinin hesabında izin süresine rastlayan ulusal bayram, hafta tatili ve genel tatil günleri izin süresinden sayılmaz.
Ancak özel kanunlarla yahut bu kanuna veya özel kanunlara dayanılarak çıkarılacak tüzük ve yönetmeliklerle, kurumların ve hizmetlerin özellikleri dikkate alınmak suretiyle farklı çalışma süreleri tespit olunabilir.” Anayasa'mızın 18.maddesinde yer alan “Hiç kimse zorla çalıştırılamaz. Angarya yasaktır.”
(3) Birinci fıkrada belirtilen sözleşmeli personele, çalıştıkları günlerle orantılı olarak, hastalık ve senelik izin süreleri dâhil Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim aylarında birer aylık sözleşme ücreti tutarında ikramiye ödenir.
b) 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 3 üncü maddesinin (c) bendi uyarınca sözleşmeli olarak çalıştırılan personelin ücret tavanı 23.736,65 TL'ye yükseltilmiştir. alan ücret tavanı 21.160,69 TL'ye yükseltilmiştir.
Sözleşmeli Personele maaş ödemesi peşin olarak takip eden ay başında ödenir.
4C sigorta kapsamına hizmet için çalışanlar, muhtarlar ve kadrolu çalışanlar dâhildir. Yine kendi işini yapan kimselerin ve sanatçıların da içerisinde yer aldığı bu grupta aynı zamanda belirli bir süre sözleşmeli olarak çalışan kimseler de yer alır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri