Ara öğünlerde kalori değeri ve protein değeri yüksek gıdalar tercih edilmelidir. Özellikle fındık, badem, ceviz gibi kuruyemişler, tost, süt, kek, taze ve kuru meyveler, ayran gibi gıdalar alınmalıdır. Yemekle beraber alınan içecek hızlı doyuma sebep olur. Su tüketimi bile yemekten 45 dakika sonraya bırakılmalıdır.
Hiç kilo alamayan biri nasıl kilo alır? Hiç kilo alamayan bireyler kahvaltıda tahin pekmez tüketmeli, ana öğünlerde mutlaka protein almalı, ara öğünde de kuruyemiş yemeli, çorba, içecek, su, salata tüketmemeli, taze sıkılmış meyve suyuna yönelmelidir.
Yüksek yağ ve enerji içeren bir öğün size kilo aldırabilir. Ayrıca düzenli egzersiz yapmak kilo almak için faydalı olabilir. Egzersiz ile birlikte kişi, protein gereksinimini tam olarak karşılamalıdır. Yeterli alınan protein, yağ kütlesi ile birlikte kas kütlesinin de artırılmasını sağlar.
İlgili 35 soru bulundu
Kilo aldırıcı protein içeren et, tavuk, balık ya da kuru baklagil yemekleri kilo aldırıcı programın olmazsa olmaz protein kaynaklarıdır. Ceviz, fındık, badem, kuru üzüm, kuru kayısı, kuru incir gibi kilo aldırıcı gıdalar ara öğünlerde önerilen miktarlarda tüketilmelidir.
Kilo alma korkusu ile yetersiz beslenme, stres, iştahsızlık, aşırı fiziksel aktivite, bağırsak parazitleri, sindirim sistemindeki sorunlar, hipertiroidi denen tiroid bezlerinin aşırı çalışması, kanser gibi hastalıklar bu nedenler arasında gösterilebilir.
Kalçadan kilo almak için öncelikle düzenli olarak egzersiz yapmanız ve kalori alımını artırmanız gerekmektedir. Kardiyo egzersizleriyle kalça kaslarınızı daha belirgin ve güçlü bir hale getirebilirsiniz. Fındık, fıstık, badem ve avokado gibi yüksek değerli besinler ile öğünlerinizi destekleyebilirsiniz.
Aslında uzmanlar yemek yeme eyleminin en geç akşam 8'de bitirilmesi önermektedir. Ancak aşırı zayıf olan kişiler gece yatmadan 2 saat önce, bir bardak ılık ballı süt, haşlanmış sebze veya peynir gibi hafif şeyler yiyebilirler. Bu sayede öğün sayısı da artacağından alınan kalori miktarı da artacaktır.
Zayıflık problemi yaşayan kişiler, ilk önce hastanelerin dahiliye ( iç hastalıkları) bölümüne gitmeleri gerekir. Bu bölümde bazı kan değerlerine bakılarak teşhis koyulmaya çalışılır. Eğer uzman doktor gerek görürse gastroenteroloji bölümüne yönlendirebilir.
Yetersiz ve düzensiz beslenme, iştahsızlık, öğün aralarında uzun boşlukların olması da kilo alamama nedenleri arasındadır. Kişinin yaşadığı psikolojik sorunlar, stres, depresyon hali de neden kilo alamıyorum sorusunun cevabıdır. Zayıflık nedenleri olarak sindirim ve dolaşım bozuklukları da gösterilebilir.
Protein bar gibi lif ve protein oranı yüksek gıdaların tüketimi yüzü dolgunlaştırır. Yüksek oranda protein ve lif alınırsa kasların gelişebilmesi mümkün olur. Buna ek olarak karbonhidrat tüketimi de yüzün kilo almasını sağlar. Ancak karbonhidrat tüketimine dikkat edilmelidir.
Kilo almama problemi ile karşı karşıya kalan kişiler randevu üzerinden dahiliye bölümüne gitmektedir. Dahiliye bölümü kapsamında öne çıkan kontroller ve tanı üzerinden, gerekli tedavi yöntemleri sürece girer.
Diyet içinde 1 haftada 5 kilo almak için sık öğünler ile öğün içinde az yemek yenilmesi gerekmektedir. Bu süreçte iyi bir öğle yemeği ve kahvaltı yapılmalı ardından ara öğünlerde besleyici olan ve yağ barındıran ürünler tercih edilmektedir. Sonrasında akşam yemeği içinde hafif yiyecekler tercih edilmelidir.
Barbunya, kuru fasulye, nohut, çökelek peyniri, tavuk göğsü, protein tozu kalçayı büyütmeye yardımcı olan gıdalar arasında yer almaktadır.
Demirtaş, üst kısmın ince olmasına rağmen yağların bel ile ayak bileği arasındaki bölgede kontrolsüzce biriktiğini vurgulayarak şu bilgileri veriyor: “Kilo aldıkça kalça, uyluk ve bacak daha çok şişer. Ancak kilo vermeyle bu bölgelerdeki yağlanma azalmaz ve kilo kaybı vücudun üst kısmından olur.
Vücudu fazla gelişmemiş, aşırı zayıf insanlara cılız denir.
Aşırı zayıflığın (uzman dilinde Anoreksiya nervoza veya Anoreksi denir) tipik özelliği aşırı kilo eksikliğidir. Hastalar aşırı zayıf olmalarına rağmen kendilerini şişman bulurlar ve sürekli kilo alabilecekleri korkusuyla yaşarlar.
Ender Saraç ile Sağlıklı Günler'de kilo almakta zorlanan kişilerin yapması gereken tahliler listelendi. Tiroid, kan sayımı, karaciğer, vitaminler, idrar tahlili, tam kan sayımı, kanser taraması, aids, hepatit... testlerini öneren Dr. Ender Saraç kilo almanın önündeki nedenleri sıraladı.
Üzüm pekmezinin 100 gramlık bir porsiyonunda 240 kalori, bir kaşığında 30 kalori ve de bir tatlı kaşığında 20 kalori vardır. Pekmez, yüksek oranda şeker içerdiğinden kilo aldıran besinler arasında yer almaktadır.
Süt ve bebe bisküvileri ile hazırladığınız karışımlar size bir tatlı seçeneği olabilir. Süt veya kefir + 1 tatlı kaşığı bal + 1 muz + 1 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi veya fındık veya badem'i birlikte blendırdan geçirerek kalorisi yüksek bir içecek hazırlayabilirsiniz.
Yüksek kalorili olmaları ile bilinen muz, ananas, avokado ve mango gibi tropikal meyveler hızlı kilo aldırır. Kuru olarak tüketilme özelliğine sahip üzüm, incir ve kayısı gibi meyveler yüksek kaloriye sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri