Kilo aldıkça üst kol derisi gevşer ve kol kalınlaşır. Kilo verildiğinde ise maalesef gerilen cilt aynı oranda toparlanıp sıkılaşmaz.
Kalınlaşmaz. Kemiklerin inceyse bileklerinde incedir.
vücut tipin elma gibiyse ilk göbek bölgen yağlanır ama armut tipliysen yani alt bölge geniş üste doğru incelir bacak ve genetik olarak varsa basenlerde toplanır yağlar daha çok. Erkeklerde de bildiğimiz gibi göbek ve bel bölgesi kalınlaşır.
Öte yandan "kilo almak", vücudun tüketebileceğinden fazla enerji alması sonucunda, bu fazladan enerjinin yağ hücrelerinde depolamasına verdiğimiz isimdir. Bu hücreler yağ ile dolup şiştiğinde, hem kütleleri hem de hacimleri artar. Bu nedenle dışarıdan bakıldığında kişinin hacimce (ve kütlece) irileştiği görülür.
Aldığımız her kilo yağ oranımızın da artması anlamına gelir ve yağ oranı arttıkça su oranı bundan etkilenir. Daha çok ödem şikâyeti olur. Alınan her kilo basıncı artırır ve tansiyon yükselmeye başlar. Yüksek tansiyondan göz, böbrek, beyin ve tabii ki kalp olumsuz etkilenir.
İlgili 41 soru bulundu
Kişide genelde yakın aile bireylerinde aynı vücut yapısı ve aynı kol yağlanması görülür. Beslenmede yapılan yanlış seçimler de kolda yağlanmaya neden olabilir. Özellikle tek tip besin tüketen bireylerde dengesiz beslenildiğinden bu problemin ortaya çıkması daha da sık rastlanan bir durumdur.
Kilo alıp vermek psikolojini etkilediği kadar cildine de olumsuz etkiler yansıtabilir. Stresli ve sinirli olduğumuz dönemlerde vücut kaslarımız daha fazla kasılır. Bu kasılmalar arttıkça yüzümüzde çizgilenmeler oluşmaya başlar. Yüzümüzde ilk derin kırışıklığı alın ortasında, iki kaş arasında görmek mümkün.
Aynı şişman hastaların göbek dokusuna benzer şekilde bacakta kalınlaşma olur. Kilo alınan dönemlerde kalınlaşma artar. Lipödem kadınlarda her iki bacakta simetrik olup bir bacak tek başına kalınlaşmaz.
Demirtaş, üst kısmın ince olmasına rağmen yağların bel ile ayak bileği arasındaki bölgede kontrolsüzce biriktiğini vurgulayarak şu bilgileri veriyor: “Kilo aldıkça kalça, uyluk ve bacak daha çok şişer. Ancak kilo vermeyle bu bölgelerdeki yağlanma azalmaz ve kilo kaybı vücudun üst kısmından olur.
Omuz genişliği kemik genişliği ve omuz kasına bağlıdır. Kilo alırsan değil omuz çalışırsan genişler.
Kilo verince vücudumuzda sadece göbek ve basen bölgemizde değişiklik olmaz. Kilo veren kadınların göğüs ölçüsü küçülür. Vücudumuzda yağ içeren bütün bölgelerde bir değişiklik yaşanabilir.
Normal doğum sırasında yaşanan travma yüzünden kaslar hasar görür ve eski sıklığını kaybederek genişlemeye neden olur. Bunların yanı sıra yaşlılık, kilo artışı ve sigara kullanımı da vajina kaslarının değişimine neden olur. Yaşanan vajina gelişmesinden sonra orgazm sorunu ve idrar tutamama gibi sorunlarda görülebilir.
Anoreksiya rahatsızlığı, bir yeme bozukluğudur. Aynı zamanda psikolojik bir rahatsızlık olan anoreksiya, tedavi edilmediği takdirde hayatı tehdit edecek boyuta ulaşabilir. Aşırı kilo kaybının görüldüğü hastalık yaş ve cinsiyet fark etmeksizin her bireyde ortaya çıkabilir.
Sıkı bir disiplin ile ön kol egzersizleri yapılmadığı müddetçe ortalama on iki ay içerisinde kaslarda aktif bir değişim görülür. Kol kaslarının iyice kalınlaşması, dışarıdan belli olması ve kolların daha güçlü olabilmesi için bu hareketlerin tekrarlarına odaklanmak önem taşır.
Kilolu olmanın göstergesi vücut yağ/su/kas oranlarının saptanması ile mümkün olur. Ayrıca, klasik basküller artık yerini daha profesyonel ölçüm aletlerine bıraktı. Kas kitlesi ve yoğunluğu arttıkça vücut ağırlığı da artar.
Başlıktaki soruya dönecek olursak, kas yapmak size anladığımız anlamda kilo aldırmaz, tam tersine kaslarınız çok enerji çeken dokulardır, yani siz onları kullanmazken bile, durdukları yerde kalori harcarlar ki bu da adeta hayal gibi.
Besin tercihlerimizin kötü olması bölgesel yağlanma sorunu yaşamamızın en büyük nedenlerinden biridir. Özellikle kötü karbonhidratlar, cips, kola, bol şekerli pastalar, kekler, börekler vb. besinlerin çok sık tüketilmesi karın, kalça, basen ve simitler olarak adlandırılan yan kısımlarda bölgesel yağlanmaya yol açar.
Barbunya, kuru fasulye, nohut, çökelek peyniri, tavuk göğsü, protein tozu kalçayı büyütmeye yardımcı olan gıdalar arasında yer almaktadır.
Düz kalça neden olur? Kalçanın derisi ve yağ dokusu yerçekiminin etkisi ile sarkmakta bu da kalçanın düz görünmesine neden olmaktadır. Düzenli olarak egzersiz yapılmaması, hızlı kilo alıp verme kalça konturlarının bozulması ile sonuçlanmakta, kalçanın düze ya da sarkık görünmesine neden olmaktadır.
Kilo alımı, yürüme şeklinizin mekanizmasını değiştirebilir ve ayaklara ve ayak bileklerine ekstra baskı uygulayabilir. Yaşlandıkça vücudunuzun yağ depolamasındaki değişiklikler de ayaklarınızın nasıl göründüğünü ve nasıl hissettiğini etkileyebilir.
Kiloyu ne olarak aldığınıza bağlı. Kas kazanacaksanız şişmez, aksine yüzünüz incelir, yağsız olur.
KALÇA VE UYLUK
Bu tür kilo alımı genellikle hormon dengesizliği ile ilgilidir. En sık ergenlik, menopoz ve yaşamınızdaki diğer zamanlarda hormonlarınız dengesiz olduğunda olur. Bu tür kilo artışlarından kaçınmak istiyorsanız, uzun süre oturmaktan, sigara içmekten ve çok miktarda alkol almaktan kaçınmalısınız.
Özellikle göbek bölgesindeki yağ hücreleri, vücudun her yerinde dokuları tahriş eden kimyasallar salgılayabilir. Bu durum, artrit, kalp hastalığı, kalp krizi ve felç gibi sağlık sorunlarıyla bağlantılıdır. %10 kilo vererek bu maddelerin miktarını azaltabilir ve ciddi bir hastalığa yakalanma riskinizi azaltabilirsiniz.
Kilo Değişiminin Yüze Etkisi
Yanakların ve çenenin aksine, insan burnunun yağ hücresi yoktur. Kemik, kıkırdak ve deriden oluşur. Dolayısıyla kilo vermenin veya kilo almanın buruna veya burun ameliyatının sonuçlarına doğrudan bir etkisi yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri