Kas kütlenizi de artırmak için et, balık, yumurta, süt ürünleri ve baklagil tüketin. Yüksek antioksidan ve enerji içeren portakal ve nar suyu gibi taze sıkılmış meyve sularını ara öğünlerde tüketin. Salatalarınızı zeytinyağı, zeytin, avokado gibi sağlıklı yağlarla zenginleştirin.
Diyet içinde 1 haftada 5 kilo almak için sık öğünler ile öğün içinde az yemek yenilmesi gerekir. 5 kilo almak için öncelikle öğünler için dengeli olunmalıdır. Bu süreçte iyi bir öğle yemeği ve kahvaltı yapılmalıdır. Ara öğünlerde besleyici olan ve yağ barındıran ürünler tercih edilmelidir.
Kilo aldırıcı protein içeren et, tavuk, balık ya da kuru baklagil yemekleri kilo aldırıcı programın olmazsa olmaz protein kaynaklarıdır. Ceviz, fındık, badem, kuru üzüm, kuru kayısı, kuru incir gibi kilo aldırıcı gıdalar ara öğünlerde önerilen miktarlarda tüketilmelidir.
İlgili 23 soru bulundu
Cici Bebe kalorisi yüksek bir besindir. Özellikle de çocuklarda kilo artışı için tercih edilmektedir. Kilo alma problemi yaşayan kişilerin de süt ile tükettiği bilinmektedir. Lif ve nişasta içerdiği için kilo alımına neden olur.
Muz çok fazla tüketildiği takdirde kilo aldırabilir. Sindirim sisteminin hızlanması için de muzun düzenli bir şekilde tüketilmesi gerekmektedir. Yüksek miktarda lif içeren muzun kilo aldırmaması için düzenli bir şekilde tüketilmesi gerekmektedir.
100 gramında sadece 55 kalori bulunan yoğurt hem düşük kalorili hem de besleyici olmasıyla zayıflamaya yardımcı oluyor; içinde bulundurduğu karbonhidrat, protein ve yağa ek olarak kalsiyum açısından da çok zengin olması sebebiyle sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı oluyor.
Yetersiz ve düzensiz beslenme, iştahsızlık, öğün aralarında uzun boşlukların olması da kilo alamama nedenleri arasındadır. Kişinin yaşadığı psikolojik sorunlar, stres, depresyon hali de neden kilo alamıyorum sorusunun cevabıdır. Zayıflık nedenleri olarak sindirim ve dolaşım bozuklukları da gösterilebilir.
Çok su içmek kilo aldırmamaktadır. Su içerisinde hiçbir kalori bulunmamaktadır. Bu nedenle çok su tüketimi kişilere avantaj sağlamaktadır.
Zengin besin değeri ile severek tüketilen pekmez, yüksek oranda şeker içerdiği için kilo aldıran bir besindir. Birkaç hafta düzenli tüketildiğinde özellikle kilo almakta zorlanan kişilere kilo aldıran pekmezin tüketildiği miktar çok önemlidir.
Kolanın kilo aldırma etkisi metabolizmayla ilgili olarak değişir. Çok çok zayıf kişilerin sıkça kola içmesi daha da zayıflamasına neden olurken; kilolu kişilerin kola tüketmesi de obeziteye davet çıkarmaktadır. Çünkü asit ve basit şeker, obezite seviyesinde kilo aldırmaktadır.
Piştiğinde ilk kalori değerini koruyamadığı için yüksek kalorili bir yemek haline gelir. 1 porsiyon pilav ortalama 360 kaloridir. Bu değer 100 gramlık pilav için ölçülmüştür. Eğer her öğünde, yardımcı yemeklerle beraber 100 gram pilav tüketirseniz; zamanla kilo alımı gerçekleşir.
Süt, kalsiyum açısından zengindir ve besleyicidir. Bu sebeple kilo alımına sebep olabilmektedir. Fakat kilo vermeye de yardımcı olmaktadır. Aslında süt içen bir kişi vücutta yakılan kaloriden fazlasını almışsa kilo alır.
Yağlı ve kremalı bir tür olan 3'ü bir arada Nescafe, kilo alımına neden olur. Ayrıca yoğun krema ve şeker olduğu için göbek bölgesinde hissedilir yağlanma görülür. Gün içinde birden fazla üçü bir arada Nescafe içerseniz bir süre sonra kilo artışıyla yüzleşmek zorunda kalabilirsiniz.
Bulgur, diyet yapan kişilere pirince göre daha fazla önerilmektedir ve miktarı ayarlandığında da tokluk hissi uzun olduğundan kilo vermeye yardımcı olur. Ancak bulgurun pişirilme yöntemleri kilo aldırmada ve vermede oldukça etkilidir.
Yapılan çalışmalar aşırı zayıf kişilerin akciğer rahatsızlıklarına, kemik kırılmalarına, erkek üreme kapasitesinin düşmesine ve bayanlarda gebelikte düşük yapma riskine ve hatta trafik kazalarında ölüme kadar normal kilolulara göre daha çok maruz kalmaktalar.
Birçok uzman, kahvaltı ile birlikte günde küçük miktarlarda 5-6 öğün yemenin, metabolizma hızının düşmesinden koruduğunu ve bu sayede yediğinizden daha çok kalori yakarak kilo verebildiğinizi söyleyecektir.
1 ayda 10 kilo almak biraz zorlayıcı bir hedeftir ancak bu hedefe ulaşmak için tam tahıllı ürünlerin, kuru baklagillerin öğünlere dahil edilmesi iyi olur. Ayrıca günde 1 yemek kaşığı kadar bal, pekmez veya reçel ile kuru yemiş ve 1-2 porsiyon meyve tüketmek de destekleyici olacaktır.
Fazla zayıf birisi için kilo almak zordur, çünkü yağ kütlesi çok az olup kas oranı fazla olan birey yediği her şeyi yakar. Çünkü vücutta yağ oranı ne kadar yüksekse metabolizma o kadar yavaş çalışır ve fazla yağların depo edilmesine neden olur. Ve evet, kilo almak kilo vermekten çok daha zordur!
Yüz Bölgesinden Kilo Almak için Yapılması Gerekenler
Protein bar gibi lif ve protein oranı yüksek gıdaların tüketimi yüzü dolgunlaştırır. Yüksek oranda protein ve lif alınırsa kasların gelişebilmesi mümkün olur. Buna ek olarak karbonhidrat tüketimi de yüzün kilo almasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri