Kilo alıp vermek psikolojini etkilediği kadar cildine de olumsuz etkiler yansıtabilir. Stresli ve sinirli olduğumuz dönemlerde vücut kaslarımız daha fazla kasılır. Bu kasılmalar arttıkça yüzümüzde çizgilenmeler oluşmaya başlar. Yüzümüzde ilk derin kırışıklığı alın ortasında, iki kaş arasında görmek mümkün.
Çok kilolu olursan elbet yüzün de yağlı olur, fakat normal bir kiloda olunca bu genetiğe de bağlı, örneğin ben zayıfım ama yüzüm yuvarlak. Parmaktan enseye kadar çoğu yer yağ depolar. Yüz de dahil.
Yüzün orta bölgesindeki yağ eksikliği yanakların burunla birleştiği bölgelerde ve dudak kenarlarında derin kıvrımların oluşmasına sebep olur. Kilo kaybı etkilerini çene hattı ve boyunda da gösterir, daha yumuşak ve gevşek görünürler. Yüzden giden kilolar her zaman yanakları etkiler.
Hem kadınlarda hem de erkeklerde yanaklarda yağ yastıkları bulunur. Kimi zaman genetik özelliklerle kimi zaman da kilo alımına bağlı olarak bu yağ miktarı istenilenden daha fazla olabilir. Bu durum da yüzün daha toplu yuvarlak gözükmesine neden olur.
Kiloyu ne olarak aldığınıza bağlı. Kas kazanacaksanız şişmez, aksine yüzünüz incelir, yağsız olur.
İlgili 32 soru bulundu
Protein bar gibi lif ve protein oranı yüksek gıdaların tüketimi yüzü dolgunlaştırır. Yüksek oranda protein ve lif alınırsa kasların gelişebilmesi mümkün olur. Buna ek olarak karbonhidrat tüketimi de yüzün kilo almasını sağlar. Ancak karbonhidrat tüketimine dikkat edilmelidir.
Burnumuz vücudumuzda en az yağ içeren organlarımızdan birisidir. Bu yüzden vücuttaki yağ oranının değişmesi burnumuzda bir değişiklik yaratmayabilir.
Aldığımız her kilo yağ oranımızın da artması anlamına gelir ve yağ oranı arttıkça su oranı bundan etkilenir. Daha çok ödem şikâyeti olur. Alınan her kilo basıncı artırır ve tansiyon yükselmeye başlar. Yüksek tansiyondan göz, böbrek, beyin ve tabii ki kalp olumsuz etkilenir.
kişinin yaş almasına bağlı farklılıklar göstermekte. Yaşam boyunca maruz kalınan kazalar, yaralanmalar ve hastalıklarda yüz şekinde değişimlere neden olmakta. Yüz kemikleri, dişler , deri ile altında yer alan yumuşak ve destek doku yüzün şeklini belirlemekte.
Stres, yaşlanma, yanlış beslenme, hareketsizlik, yerçekimi gibi değişik etkenler sonucunda ideal yüz şekli değişip altın oran zamanla kaybolabilir.
Enfeksiyonlar, kafa travması, beyin damar tıkanıklığı, baş-boyun tümörleri, yüz sinirinde zedelenme gibi farklı nedenlerle ortaya çıkabilir. Bununla birlikte vakaların çoğunda sebep bulunamamakta ve bu grup “Bell Palsi” olarak isimlendirilmektedir.
Hastanın yüzü bir bütün olarak değerlendirilmelidir. Yüz yapısı aynı zamanda genetiktir. Yani ailede dolgun yanak var ise büyük ihtimalle akrabalarda da benzer şekilde olacaktır.
Kilo Verirken Kolajen ve Elastin
Elastin, esneklik sağlar ve cildinizin sıkı kalmasına yardımcı olur. Cildinizi esnek ve elastik tutmak için düzenli su içip meyve ve sebze tüketin. Pürüzsüz, ışıldayan bir cilde sahip olmak istiyorsanız bol bol su içmelisiniz. Su, vücudu toksinlerden arındırarak cildi güzelleştirir.
Kilo aldığımızda ilk olarak kilo yüzümüzde toplanır. Aynı zamanda kilo verdiğimiz zaman da ilk olarak genellikle yüz küçülür.
Aynı şişman hastaların göbek dokusuna benzer şekilde bacakta kalınlaşma olur. Kilo alınan dönemlerde kalınlaşma artar. Lipödem kadınlarda her iki bacakta simetrik olup bir bacak tek başına kalınlaşmaz.
Meme dokusu, yağ hücreleri, kanallar ve lobüllerden (süt bezleri) oluştuğu için en yaygın meme büyümesi nedeni aşırı kilo almadır. Kilo alıp verilse bile büyümesi kalıcılaşabilir.
10 aylıkken yürüyen bebekler vardır. 11. Ayın Sonunda: Yüz üstü durumdan oturur duruma geçebilmelidir.
Kemiklerdeki gelişme devam ettiği sürece yüz hattında değişme görülür ancak kızlarda 17-18 yaşları arasında kemik gelişiminin duruduğunu biliyorum.Erkeklerde 18-21 yaşları arasına kadar devam etmekte kızlarda 16-17 yaşlarına kadar devam etmekte ancak daha sonrası kesinlikle imkansız gibi bir şey.
Kızlarda bu dönemde yaklaşık 16, erkeklerde ise 20 kiloluk bir artış olabilir. Bu dönemde baş kemiklerinde de büyüme görülür. Yüz kemikleri büyür, çene uzar ve kalınlaşır, burun büyür.
Gün içerisinde tüketilen yemekler ve içeceklerle kilomuzda artışlar meydana gelebilmektedir. Tartılmak için en doğru zaman sabahları yemek yemeden önce ve tuvalete çıktıktan sonraki zamandır. Tartılırken? Öncelikle tartıdan tartıya çıkan sonuçlar arasında büyük farklar olabilmektedir.
Demirtaş, üst kısmın ince olmasına rağmen yağların bel ile ayak bileği arasındaki bölgede kontrolsüzce biriktiğini vurgulayarak şu bilgileri veriyor: “Kilo aldıkça kalça, uyluk ve bacak daha çok şişer. Ancak kilo vermeyle bu bölgelerdeki yağlanma azalmaz ve kilo kaybı vücudun üst kısmından olur.
Boyunuza ve kilonuza göre belirlenebilecek, vücut kitle indeksi denilen bir hesaplama yöntemi var. Vücut kitle indeksi değerinizi bulmak için; kilonuzu, metre cinsinden boyunuzun karesine bölmeniz gerekiyor. Bu hesaplamaya göre; 25-29.9 arasında çıkan değerler fazla kilolu olduğunuzu gösterir.
Kilo vermek, göğüs küçülmesinde mutlaka etkili olacaktır ancak göğüs küçülmesi, kilo verme ile değil spor yapma ile doğru orantılıdır.
En İyi Cevaplar. tam tersi olur. kilolu kadınların vajinası etli olduğu için yanlardan baskı olur bu da vajinayı darlaştırır. ama zayıflarda böyle bir durum olmaz. o kadar sıkıntı yapıyorsanız daraltmak için estetik yaptırın. birde bu tür özel konuları burada değil uzmanına gidip konuşsanız daha iyi olmazmı.
Özellikle göbek bölgesindeki yağ hücreleri, vücudun her yerinde dokuları tahriş eden kimyasallar salgılayabilir. Bu durum, artrit, kalp hastalığı, kalp krizi ve felç gibi sağlık sorunlarıyla bağlantılıdır. %10 kilo vererek bu maddelerin miktarını azaltabilir ve ciddi bir hastalığa yakalanma riskinizi azaltabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri