Burnumuz Değişir mi? Kilo verdiğimizde burun bölgesinde çok önemli bir değişiklik olmaz. Burnumuz vücudumuzda en az yağ içeren organlarımızdan birisidir. Bu yüzden vücuttaki yağ oranının değişmesi burnumuzda bir değişiklik yaratmayabilir.
Bir burnun genel olarak boyutunu %20-25'ten daha fazla küçültmek mümkün değildir. Çünkü burnun kemik ve kıkırdak yapısını küçültürken üzerindeki cilt yapısını küçültemediğimiz için bu cilt yeni oluşacak olan burnun yapısına büyük gelmemelidir.
Deri Adapte Olabilir
Adaptasyon özellikleri nedeniyle iyileşme evresi ilerledikçe olması gereken elastikiyete ve adaptasyona ulaşmaktadır. Özetle burun derisi daha küçük bir burun iskeletine kolayca adapte olabilir. İşlemler sonucunda hasta talep etmedikçe burun küçülmez. Sadece hasta isterse burun küçültülür.
Özellikle göbek bölgesindeki yağ hücreleri, vücudun her yerinde dokuları tahriş eden kimyasallar salgılayabilir. Bu durum, artrit, kalp hastalığı, kalp krizi ve felç gibi sağlık sorunlarıyla bağlantılıdır. %10 kilo vererek bu maddelerin miktarını azaltabilir ve ciddi bir hastalığa yakalanma riskinizi azaltabilirsiniz.
Burun Derisi Nasıl İnceltilir ? Kapalı ya da açık ameliyat sırasında inceltme işlemi yapılabilir. Burun inceltme işlemi sırasında, burun derisinin alt tabakası kazınır. Bununla birlikte daha iyi sonuç elde etmek için, burnun kıkırdak yapısına da müdahale edilebilir.
İlgili 19 soru bulundu
İsrail'de Ben Gurion Tıp Fakültesi estetik profesörlerinden Abraham Tamir'in yaptığı araştırma dünyanın en güzel burunlarını belirledi. Hürriyet gazetesinin haberine göre; araştırmada Manchester United'ın futbolcusu Wayne Rooney'in burnu “estetik açından en güzel” olarak tanımlandı.
Egzersiz ile burun şekillendirme yapılamaz ancak egzersizin faydalı olduğu başka bir alan vardır. Burun ameliyatı yapan her hekimin hemen hemen hepsinin kullandığı ve önerdiği alan, burun ameliyatı sonrası masaj egzersizleridir. Bu masajların burun ameliyatı sonrası faydası çok büyüktür.
Kilo verince vücudumuzda sadece göbek ve basen bölgemizde değişiklik olmaz. Kilo veren kadınların göğüs ölçüsü küçülür. Vücudumuzda yağ içeren bütün bölgelerde bir değişiklik yaşanabilir.
Kilo kaybettiğinizde yağ hücreleriniz küçülürken, aynı yüzey alanını korursunuz. Kaybettiğiniz yağlardan doğan boşluğa adapte olamayan cilt gevşer, sarkar. Kişi daha ince ve sağlıklı bedene sahip olmasına rağmen yüzü yorgun gözükür, gözlerde içeri çökmeler, kaş düşmeleri, ağız kenarı düşmeleri olur.
Aşırı kiloluysanız kilo verin.
Vücut yağ kaybettiğinde, yüzünüzden de yağ kaybedersiniz. Düzenli egzersiz ile birlikte, kilo vermek için besinsel olarak dengeli bir diyet takip ederek, yüzünüzde bulunan fazla yağı azaltabilirsiniz.
Kilo Değişiminin Yüze Etkisi
Yanakların ve çenenin aksine, insan burnunun yağ hücresi yoktur. Kemik, kıkırdak ve deriden oluşur. Dolayısıyla kilo vermenin veya kilo almanın buruna veya burun ameliyatının sonuçlarına doğrudan bir etkisi yoktur.
Çünkü burnun tam şeklinin oturması ve kemiklerin kaynaması için bu etmen oldukça önemlidir. Ortalama 1 yıl içerisinde burun son haline ulaşmaktadır. İnce derili burun yapılarında burun daha erken şeklini alırken; kalın derili burun yapılarında bu süre biraz daha uzamaktadır.
Burun sırtındaki kemer, burunun üst kısmında genellikle orta bölgede ve alınla burun arasında bulunan kemik ve kıkırdak yapının fazla çıkıntı yapması sonucu oluşur. Bu durum, burunun profiline bakıldığında belirgin bir yükseklik şeklinde görünmesine neden olur.
Nasal büyüme, genellikle ergenlik dönemindeki bireylerde ortaya çıkan doğal bir süreçtir. Bu dönemde hormonal değişiklikler ve kemik gelişimi nedeniyle burun ve diğer yüz bölgelerinde büyüme meydana gelebilir. Ergenlik döneminden sonra ise burunun büyümesi genellikle durur, ancak bireysel farklılıklar olabilir.
Yani, kemerli ya da geniş olmasından ziyade, erkekler açısından burnun merkezde konumlanması önemli. İnsan burnu büyük, narin ve kolayca kırılabilir bir yapıda. Çalışmanın sonuçlarına göre, burun ucu yüzdeki diğer organların merkezine “yapay” bir şekilde konumlandırıldığında ise yüz daha da çekici hale geliyor.
Çok hızlı ve çok fazla kilo verme sonrası; ritim bozuklukları, elektrolit bozuklukları, safra taşları, depresyon, yeme bozuklukları gibi sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Sağlıklı bir kilo kaybı haftada 0.5 kg-1 kg arasında olmalıdır. Yani ayda ortalama 2-4 kilo vermelisiniz.
Ortalama olarak da 3 kg 800 gram vermek ise 2,5 santim inceltir. Bu hesaplara göre de mevcut kilodan 5 kilo vermek, 1 beden inceltmek anlamına gelir. Kısacası 1 beden incelmek istiyorsanız, 5 kilo vermek zorundasınız diyebiliriz.
Kilo aldığımızda ilk olarak kilo yüzümüzde toplanır. Aynı zamanda kilo verdiğimiz zaman da ilk olarak genellikle yüz küçülür. Fakat yüz şekli genellikle genetikle ilgilidir.
Sık kilo alıp vermek, derinin gevşemesine ve cilt kalitesinin bozulmasına yol açar. Esnekliğini kaybeden cilt ilk önce yumuşar, daha sonra aşağı doğru sarkma eğilimine geçer. Cildini toparlamak ve yüzünde lifting etkisi yaratmak için Lancome Rénergie Multi-Lift Bakım Kremi kullanmanı öneriyoruz.
Sporla Kilo Verme Ne Zaman Başlar? Spor yapmaya başladığınızda vücut yağ yakımı yapar. Düzenli spor yapıyor ve yediklerinize dikkat ediyorsanız 2-4 hafta içinde sporla kilo vermeye başlarsınız. Ayda vermeniz gereken kilo miktarı mevcut kütlenize göre değişir.
Masajlar burun kemiğini inceltemez, burun etini inceltemez, burun kemiğini şekillendiremez, burun etini şekillendiremez. Bu tür içeriklere itibar göstermeyiniz. Bir uzvu – organı küçültebilecek tek seçenek cerrahi girişimlerdir. Tıp biliminde etkisi kanıtlanmış herhangi bir burun küçültücü masaj yoktur.
Rinoplasti ameliyatı ile burun küçültülebilir, gerekirse büyütülebilir ve şekil bozukları düzeltilebilir. Bununla birlikte rinoplasti bir estetik ameliyat olmasına rağmen burun içindeki eğrilikler ve burun eti büyümeleri gibi burun tıkanıklığına neden olan diğer problemlerde aynı ameliyat ile tedavi edilebilir.
Masaj ile burun yapısına şekil verilememektedir. Ancak bazı durumlarda eğri burun yapısı için faydalı olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri